Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 17 maj 2015

Vita skyar


Just nu är det vita skyar i tassemarkerna. Det blommar vitt lite varstans, som på det här Victoriaträdet.


Det är helt översållat med blommor, så förhoppningsvis får vi en stor plommonskörd i år. Men det är inte helt lyckat att det har regnat så mycket just när plommonträdet blommar. Men det har ju varit solsken också. Annars får vi hjälp med pollineringen i år...


...för förra året gjorde husse några olika sorters holkar för solitärbin och humlor av överblivna brädbitar och bamburör, som sitter på husväggen.


Många av hålen i holkarna fylldes av ägg, så vi har gott om bin och humlor som hjälper till med pollineringen i trädgården i år.


En vit hyacint som matte sparade från en tidigare julgrupp bidrar med vit blomning i rabatten. Den är lite gles, men har fina klockor, och doftar gott. Både matte och jag gillar blommor som doftar.


Det är även några vita narcisser som blommar i skogshörnan. Ett fåtal lökar klarade sig undan sorkarnas härjningar för flera år sedan, men de blommar troget varje år.


Brudspirean vid söderväggen är översållad av blommor.


Även häggmispeln som matte planterade på framsidan för några år sedan har växt till sig och börjar nu att se ut som en större buske och blommar fint.


Strax intill blommar även gulplommonträden...


...och vid infarten blommar det gamla klarbärsträdet...


...med ljuvliga vita blommor.


Och jag är ju faktiskt lite vit jag med... Jag får passa på att tacka för alla gratulationer på min födelsedag. Det är alltid lika kul med hälsningar från både när och fjärran!

Mjau från Tiger

3 kommentarer:

Meta sa...

Så vacker tid vi har nu Pingsten närmar sig och då brukar det mesta var i vitt. det är härligt med våren först vitt sen blått och gult och sen vitt igen tills alla färger sprakar lös som et fyrverkeri nå försommaren kommer.
Ha en fin och skön vecka i ert vita hav av blommor.
Kram Meta

Lena sa...

Underbart vackert i Tassemarkerna!
Den här tiden med vitblommande träd och buskar överallt är helt fantastisk, om det bara hade varit lite varmare.....
Fast nu får vi ju behålla tiden mellan hägg och syrén lite längre!
Ha en fin vecka
Kram Lena

Hanna Semerson sa...

Gudomligt vackert med vita buskar och blommor som dessutom doftar fantastiskt. Här njuter vi av att Jordgubbsplantorna blommor och att rhododendronbuskarna äntligen har slagit ut på riktigt, men nog hade det kunnat vara lite varmare än de futtiga 12 graderna. Känns mer höst än maj.

Vårhälsningar från andra sidan Kattegatt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19