Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

lördag 24 maj 2014

Översållat med blommor


Vid parkeringen på mattes jobb blommar ett paradisäppelträd.


Det är helt översållat med blommor som doftar underbart.


Matte skulle gärna vilja ha ett lika vackert blommande och doftande träd här hemma. Våra äppelträd börjar bli gamla och dåliga och har inte alls så där många blommor.


Men körsbärsträdet har haft en hel del blommor - i alla fall i toppen på trädet.


De senaste dagarna har varit högsommarvarma. I går hade vi 29 grader i skuggan! Matte och husse går i tunna kläder, men jag kan ju inte ta av mig pälsen, så det blir varmt. Innan eftermiddagssolen kom till växthuset låg jag därför i växthusförrådet, där det var relativt svalt och skönt.

Mjau från Tiger

6 kommentarer:

annika sa...

Ett mycket vackert blommande träd. Det är en hel del växter som man saknar i sin trädgård men tyvärr har jag snart inte plats för fler stora växter.
Nu har jag läst ikapp en del inlägg. Så vackert med böljande rapsfält, rosenbågen, plattgången mm. Maj månad är fylld av trevligheter och jobb. Vi har mest varit i trädgården och grävt. En av sönerna har behövt hjälp att slutföra sin renovering i sin lägenhet som ska säljas. Ja allt ska ske samtidigt. Men snart är det lugnare tider vad gäller jobbet i alla fall.
Ha en skön helg i er fina trädgård.
/ annika

Rost och rädisor sa...

Mycket vackert paradisträd. Matte skulle också vilja ha ett, men då måste hon ta bort nåt annat.
Bra val att sova i förrådet. Jag provade en hylla i växthuset och en trälåda, men det slutade med ett par timmar i skuggan under en gren. Man kan ju inte sova var som helst. Måste ju hålls koll också.
Hälsar Ture Svinto genom Anette

Meta sa...

Det är verkligen vackert ute nu med alla träd och buskar som har hur mycket blommor som helst i år.
Jag njuter av dina bilder. Puh ja nog är det varmt allt utom idag för här regnar det och solen lyser med sin frånvaro. En dragkedja hade nog inte suttit i vägen på din päls.
Ha en fin lördag
kram Meta

Rigmor sa...

Lite kvalmigt är det allt, kan jag nog hålla med om...Trots en liten åskskur nyss, och regn som sällskap, så...klibbigt fortfarande.
Vackert träd vid jobbet, trodde faktiskt att paradisträd hade rosa blommor, så nu lärde jag mej något nytt dessutom. Eller det kanske finns många olika sorter.
Helgen är ägnad åt barnbarn, och hade tänkt mej lite trädgårdsarbete däremellan...Har knappt hunnit lämna spisen känns det som, och när jag väl är redo att greppa spaden...ja då regnar det! Men det är skönt ändå.
Ha det så gott!!
Kram kram

Huset bakom lindarna sa...

Vi har ett paradisäppelträd också, fast med röda blommor och alldeles röda små äpplen, men det har blommat över nu! Visst har vi härliga dagar nu, men jag förstår att du tycker att det blir för varmt! Julie går och lägger sig i duschrummet bredvid toaletten för där är det svalt på det kaklade golvet! Ha en fin helg och hälsa matte!
Puss från Finas mammis

Lena sa...

Underbart vackert med alla blommande träd! Våra äppelträd är också gamla och en del är halvdöda.....
Så skönt det blev efter regnet o åskan.
Nu ska jag ut och servera mina gäster lite kaffe!
Ha det gott!
Kram Lena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19