Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 20 maj 2015

Nya jordgubbsplantor


Vad gör man när det regnar? Jo, man kan sova en hel natt och förmiddag på duntäcket i mattes säng. Och detta trots att det är maj och att jag alltid brukar flytta ut i förrådet från april till september. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig och vara inomhus på sommaren, åtminstone någon gång ibland. För efter gårdagens och nattens regnväder har vi nu fått över 100 mm regn hittills i maj (husse har koll på regnmätaren). Så det är blött, men fördelen är att husse och matte inte behöver vattna...


Men i dag sken solen mellan skurarna och kvällen var solig och skön. Då passade husse på att fylla på i jordgubbslandet med nya små jorgubbsplantor som matte fick av en god vän häromdagen. Det är sorten Zephyr, vilket nog är en annan sort än de jordgubbar som finns här sedan tidigare.


Alla småplantor fick inte plats, så matte grävde upp och flyttade några självsådda perenner som växte intill förrådsväggen. Det var akleja, kejsarkrona och några fingerborgsblommor som i stället fick flytta till den nya rabatten en liten bit bort och till dammkanten. Här vid söderväggen där det förr fanns ett litet växthus, gjorde husse sedan en liten jordgubbsodling i pallkrage. Där behövs inga gångar att gå på som i jordgubbslandet, så plantorna kan sitta lite tätare, åtminstone tills de blir lite större.


På tal om stora plantor... Här var det trädgårdsland och ettåriga sommarblommor för många år sedan, men det var före min tid. Sedan planterade matte blommande perenner längs kanten av trädgårdslandet, en kant som har blivit bredare och bredare med åren. Nu sträcker sig höstfloxen och höstrudbeckian ända in till drivbänkarna. Matte (läs husse) borde kanske gräva upp och flytta en del...?

Mjau från Tiger

9 kommentarer:

Fröken Tindra sa...

Du gör rätt i att sova inne nu Tiger! Vad är det för kyligt väder? Och blött emellanåt är det också. Inget kul väder alls att vara utomhus i. Så jag förstår dig.
Vad härligt med fler jordgubbsplantor! Vi har inte en enda en numera. Och jag vet inte om det finns någon bra plats för så´na heller längre. Men det hade varit gott! Skicka gärna ett par smakprov när de mognar! ;0)
Ha en fin helg!
Kram!

Rost och rädisor sa...

Vad vore sommaren utan jordgubbar, mums!Hoppas du får några redan i år.
Allt gott
Anette

Lena sa...

Härligt med nya jordgubbsplantor! Hoppas det blir mycket gubbar i sommar. Har också planterat om jordgubbar i år. Fick ananasjordgubbar av dottern för ett par år sedan och nu har de förökat sig. Jättegoda!
Idag skiner solen och alla katter är ute på jakt i Hagtorp!
Ha det gott!
Lena

Meta sa...

Det är klart man ska sova så mycket man kan nu när det är kallt och tråkigt annars orkar du inte leva loppan sen när värmen kommer Hihi.
Ja det är alltid nåt som ska fixas när solen tittar fram Härligt ni får det med jordgubbar i sommar
Ha det gott på fredagen
Kram Meta

Snäckskalsdalen. sa...

Så vackert förra inlägget var med allal fantastiska blommor, jag njuter av varenda bild!

Och vilka fina holkar ni gjort för bin och andra flygfän. Vi måste vara rädda om dom. Jag har sett många humlor här i år, hittills, men inga andra. När det gäller knott och myggor kan det kvitta för min del, men dom behövs väl som fågelmat......

Tiger sover. Det gör våra katter också. Fast inte idag, för idag har vi sol från klar himmel och vi har värmerekord på 14 grader! Det du!
Hoppas ni har det också!

Så efter lunch nu ska jag ge mig ut i solen och njuta.

Fina jordgubbsland har du gjort, ser prydligt och fint ut och hoppas nu det blir värme och sol så bären blir goda!

Det är växtkraft i den sista rabatten! Oj, vad det vuxit! Kul att omdistribuera lite grand!

Och ja, vi borrade hål i stenarna och satte träden.....nej, skojar! Mellan stenarna har vi hällt mängder av jord för vart och ett av träden som vi planterade, hoppas det kommer att ta sig!

Ha det riktigt fint och gott, kram
Agneta

Ela sa...

Sweet little Tiger :)))

Villrose sa...

Ja, det er bra man kan justere vanene litt etter været...
Nå må jeg komme meg opp av sofaen og ut i hagen og plante videre. Det er jo opphold!

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Det ärju rätt bra med regn också. Hoppas bara det inte regnar näralla fina blommor slår ut.
Men ska ta det lugnt när man är katt och sova mycket!

Hoffmans Design sa...

Han är ju för härlig Tigern. Jag kan aldrig sluta att skratta åt min fina Tusse är så glad att han har flytta in till oss.
Ha en fin helg Kram Hoffmansdesign

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19