Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

lördag 13 november 2010

Vinter

Snön som kom i mitten på veckan ligger fortfarande kvar, men det har varit töväder i går och i dag, så de 20 cm snö som kom har sjunkit ihop rejält. När husse hade tagit fram snöslungan och gjort gångar mellan husen var det inga problem att vara ute igen. Någon undrade om jag inte gillar snön bättre än regnväder och så är det förstås. Men jag gillar inte att bli kall om magen eller hoppa fram i djup snö, så det vill till att husse sköter sitt jobb och skottar mellan husen.

Nu har jag inte riktigt accepterat än att det är vinter, så jag har mest varit inomhus den här veckan. Annars är jag en riktig hejare på att hoppa efter snöbollar. Jag kan hoppa minst en meter upp i luften, göra volter och ta lyra!

I torsdags tittade solen fram över dimman som låg tät på slätten. Kilsbergen som brukar kallas ”de blå bergen” var vitpudrade av snön.


När matte åkte till jobbet hade hon med kameran, och fångade dessa bilder en bit hemifrån. Träddungen ser ut att sväva på moln.Mjau från Tiger

17 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Vackra bilder!
Visst är det facinerande att nåt som kan vara så grått o trist som novemberdimma också kan vara vackert!

Monica sa...

Kära Tiger, vilka vackra vinterbilder din matte tagit. Tänk att ni fortfarande har snö kvar.....hos mig har all den vita snön regnat bort. Så nu är det allt grått & tråkigt ute.
Önskar er båda en fortsatt bra helg. Kram.

Rigmor sa...

Vilka vackra bilder från morgonen! Damerna här i huset gillar inte den här årstiden heller, dels blir man blöt om magen och sen kan man inte ligga ute på verandan och spana. Så de går ut genom ena dörren och jamar vid nästa...Å matte har fått plocka fram lådan, för det är alldeles för kallt om rumpan att sitta ute!
Ha det så gott!!
Kram

Tant Ulrika sa...

Tassar förbi o tipsar dig om en tävling hos mig som jag tror passar dig..

http://uj76.blogspot.com/2010/11/tant-lottar-ut-valfri-produkt.html

..en med chansen att vinna en VALFRI produkt från en underbar inredningsbutik!

Trevlig helg =)

sasfoto sa...

Jättetjusiga bilder som din matte tagit. Visst är det skönare att sväva på moln än att trampa runt i den iskalla snön...
Ha det fint vad ni än hittar på önskar SA & Tiger!

Skogslyckan sa...

Så otroligt vackra bilder matte fotat! Här regnade all snön bort. Min katt gillar inte alls snö, ser så kul ut när han försöker gå utan att sätta ner tassarna.
Ha en fin söndag!
Kram Pia

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fantastiskt vackra bilder - det är sällan man ser så fina bilder, dom gör du väl kort av, julkort? Så stämningsfulla, jag nästan ser tomten komma där ur dimman!
KRam

Vitt hus med svarta knutar sa...

Wow så fina bilder din matte tar, precis såna bilder älskar vår matte. Hon tycker det ser ut som akvareller. Hälsa din matte att hon har tre lotter i utlottningen=)

Jag (Lilla fröken) måste bara berätta att Bebisen slog huvudet i fönstret häromdagen när han satt och spanade på småfåglarna. Rätt vad det var så landade en Talgoxe på fönsterbrädan mitt framför nosen på honom och han glömde bort att det var ett fönster emellan. Oj vad jag skrattade=D

Ha det så mysig även om du bli blöt om tassarna för nu har snön verkligen smält ordentligt.

Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Systrarna Hjertén sa...

Fantastiska bilder!!

Mvh
Frida

Black Iris sa...

Sicka härliga lite trollska bilder.

Maidi

A House With A View sa...

Helt otroligt, men dina foton ser ut att vara hämtade från min ö!! Och du, du har något att hämta hos mg!!

kramiz aka

Susanne sa...

wow vilka vackra bilder..jag föredrar frost och kallt framför regn,måste jag säga...Kram

Fröken Tindra sa...

Vilka fina bilder din duktiga matte tagit! Verkligen vackra!
Sitter här med en gråspräcklig kompis framför mig på skrivbordet. Han sover så sött i min famn. Vår gamling är, liksom du, en hejare på att fånga snöbollar i luften. Kanske inte nu längre i coh för sig eftersom han är lite stel. Men ni är för härliga att leka med i snön.
Var rädd om dig!
Kram!

Anonym sa...

Underbara bilder... vår natur är fantastisk!

Kram Eva-Mari

Anonym sa...

Vilka trolska bilder din matte har tatt! Nu blir min matte Hulda riktigt avis... Jag tycker det är jättekul med snö... och jag förvandlas till en hoppig valp med riktig studs och så vill jag att matte sparkar på snön så att jag får fånga den i luften. Och jag har lärt upp henne, och husse, att sparka på länge och väl. Fast matte och husse vill inte ha nån snö i år, säger de, de fick nog av snö tio år fram senaste vintern, säger de... och så kan man väl inte tänka, eller...
Vov vov Lilla Vargen

annika sa...

Mmmm...vilka vackra bilder. Ser masten där i bakgrunden också så jag känner mig som hemma.
Ja idag är det verkligen lång rimfrost.
kram

Norrfrids Eija sa...

Vet du, på Norrfrid bor också en Tiger, det är jag det, en vanlig bondtös som gillar att jaga mössen i ladugården....vi är två kissar - syrran heter Anni.
Mjau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19