Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

tisdag 12 maj 2015

Skir grönska och risodlingar?


Maj månad började med den vackraste skira grönska med nyutslagna björkar. Den här björkskogen finns längs en av småvägarna i närheten.


Allt är vackert när det håller på att slå ut, som syrenhäcken när bladen slår ut...


...och hjärtbergenian vid dammen där blomknopparna har börjat slå ut. Men sedan kom regnet...


...och som det har regnat! Husse brukar hålla koll, och nu har vi fått 70 mm regn hittills i maj! I april fick vi 2 mm, och då var det jättetorrt överallt, men det var då det. Matte skulle inte ha klagat... Nu ser det mest ut som risodlingar här på åkrarna. Det är ledsamt för bönderna när vårsådden drunknar. De Blå Bergen (Kilsbergen) får sällskap av minst lika blå regnmoln längs horisonten.


Mitt i värsta regnvädret har de även påbörjat storrenovering av våran väg. Så nu får matte och husse åka omkring på en skakig och kladdig grusväg (med grova stenar) i stället för asfalt ett tag. Men sedan blir det förhoppningsvis fin asfaltväg som det har varit förut, fast utan gropar.


Matte tycker att jag börjar bli lite bekväm av mig, för när det är kallt och regnigt kan jag faktiskt tänka mig att ligga inne i mattes säng - trots att det är maj. Fast matte tar gärna emot en fotvärmare i sängen. Men nu hoppas matte och jag på sol till helgen som bjuder på Tysslingedagen och min födelsedag på torsdag, och långledigt för matte i fyra dagar.

Mjau från Tiger

4 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

70mm! Bara att ta fram ätpinnarna och vänta då... Kan du trädgårdera utan flytväst?

Meta sa...

Hua vad det regnar även här. springer ut mellan skurarna och hoppas på sol.Just nu kikar den fram lite. Hade ju kunnat vara bättre första natten på kolonin för i år.
Visst är det bra att få fina vägar men fy innan det är färdigt.
Ha en bra dag
kram Meta

Evas Kvarnaro sa...

Ja så ledsamt för bönderna . . . .
att det aldrig kan bli lagom . . . .
Hmm...trodde du var i Kina, hi hi . . .
Ja här öser regnet ner, blää . . .
Men vi har har sol någon dag oxå,hmm...
Nä nu gör jag som Tiger, ta en katt-lur

Trevlig lång helg, kram/ Eva

Sylvia sa...

Oj, det var rejäl mängd med regn som ni har fått! Här har det rregnat från och till hela dagen så jag och missarna har tillbringat dagen mestadels framför tv:n och kollat in film. Mys på hög nivå. En sväng ut i trädgården hann vi faktiskt med :)
Jag hoppas att ni får bättre väder i helgen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19