Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 7 augusti 2013

Sommarutflykt till Järle station

Min extrahusse och extramatte (mattes bror och svägerska som bor här ibland) har varit här den senaste veckan och hälsat på. Då blev det flera utflykter tillsammans med bland annat matte och husse.


En av sommarens allra varmaste dagar var de till Järle by där mattes syster med familj bor. Det blev förstås en promenad till Järle station.


Det är Sveriges äldsta järnvägsstation, som byggdes 1854. Man kan åka tåg till eller från Nora på sommaren på Nora Bergslags Veteranjärnväg. Det går både rälsbuss och tåg som dras av ånglok.


I stationshuset finns det ett café på sommaren och man kan även titta inne i stationen, vilket matte inte gjorde den här gången...


Alldeles intill finns Hantverksmagasinet som också har öppet under sommaren. Där tittade matte däremot in.


Där fanns massor av fina saker. Det var hantverk av olika slag, allt från stickat, trä och keramik till sylt och honung, det mesta producerat av lokala hantverkare.


På promenaden genom byn ser man den här stenen som är rest vid Järle Torvbolags 50-årsjubileum 1939, till minne av dess grundare jägmästare Giöbel.


I dikeskanten växte den här blomman. Någon som vet vad det är för växt? Matte och de övriga i sällskapet blev nyfikna...


Annars är det lata sommardagar (åtminstone för min del) där förstukvisten är ett bra ställe både morgon, eftermiddag och kväll.

Mjau från Tiger

12 kommentarer:

Fröken Tindra sa...

Vilken mysig utflykt de var på! Ser ut som riktigt gammal trivsam miljö.
Jag tror att det är en Balsamin de hittat i dikeskanten.
Ha det gott på din trappa!
Kram!

Lena sa...

Mysigt i Järle! Dit åkte vi ånglok från Nora när barnen var små!
Blomman känner jag igen, men vet inte vad den heter. Vet bara att den sprätter iväg sina frön hur långt som helst och är duktig på att föröka sig.......
Ha det gott!
Kram Lena

Huset bakom lindarna sa...

Det där med att ligga på trappen i skuggan gillar Julie också! Det där med att åka järnväg efter ånglok låter riktigt mysigt! Kram från Finas mammis

Meta sa...

Järle är ett fint ställe, det var ett tag sedan jag var dit nu, mannen är ju en sån där tågnörd.
Ha det så gott alla dagar som är kvar av sommaren
Kram Meta

Marianne sa...

Kul med en liten promenix, verkar vara ett fint litet ställe:)
Här ligger det tre paddor (katter) på skuggiga platser överallt i trädgården. Dom byter plats ibland för att hålla sig där jag är, men det är väl ungefär det dom rör sig dagtid;)
Kram

Lövkojan sa...

Så härliga utflykter men det ser minst lika härligt ut på farstukvisten:)

Ha det fortsatt sommarfint, kram Marie-Louise

carinaon sa...

Den där butiken ser ut att ha trevliga saker! Fin utflykt ni gjorde.
Kram Carina

annika sa...

Vi hade planerat att åka tåg till Järle från Nora i onsdags. Men någon ville inte åka rälsbunden utan tåg......Ja,ja det blir väl någon annan gång.
Läste om alla bra klättringsstöd ni hade. Både New Down och Rosenvialen gav vika under vårvintern men nya ska få komma in. Det är lite fix på g....när jag kan få lite hjälp.

Ha en skön helg

annika

Min Skattkammare sa...

Hallå där! :o)
Ja visst är den fint det gamla stationshuset! Min mormors bror bodde där och var stins en gång i världen.
Det är inte klokt vad sommaren går fort!! Jag vet att man inte hinner allt man tänkt sig. Och om du ångrat dig ang. katten så blir jag inte alls ledsen, jag ställer bara in den i butiken. ;o)
Och så är jag lite försiktig med "drive in butik" (alltså att man kan komma när man vill) för då sticker Spunken fram sitt fula tryne igen. Jag försöker att överlista honom så han inte får övertaget igen. ;o))
Du kommer när du kommer....
Trevligt när det än blir! :o)
Kicki

Min Skattkammare sa...

....glömde säga att du har en jättevacker trädgård!
:o)

Stina sa...

Där såg det mysigt ut.:-) Kram

Margot sa...

Mysigt med trevliga utflykter men farstukvisten är nog ett toppenställe också under sommaren! Ser ut att finnas mycket intressanta grejer där i Hantverksmagasinet, svårt att gå förbi en sån dörr utan att titta in:)
Ha en skön helg!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19