Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 9 augusti 2013

Den vita näckrosen blommar

Förra året planterade matte en del växter i dammen. De flesta klarade den gångna vintern och växer och frodas.


Den vita näckrosen "Marliacea Albida" blommar nu med sin andra blomma, tydligen omtyckt även av småkryp (är det en skräddare?).


Molnen på himlen speglar sig i vattnet, som annars är mörkt som i en skogstjärn. Det ser ut som ett näckrosformat stearinljus som flyter omkring där i dammen. Men matte kan intyga att det är en äkta näckrosblomma!


Det finns tre sorters näckrosor i dammen - en vit, en rosa och en röd. De stora gröna växterna i vattnet vid dammkanten, Missne, är en sorts kalla som blommar med vita blommor hela sommaren. Undrar om matte valde dem för namnets skull? Det är nästan som misse (och det är ju jag det)...


Växterna runt omkring dammen har växt och blivit mycket större i år jämfört med förra året.


Men en del av det som matte planterade förra året verkar ha dött, bland annat höstanemonerna som matte var så förtjust i.


Man skulle kunna tro att det här är stjärnhimlen, men det är det inte. Det är så här dammen ser ut på nätterna nu när det är mörka augustinätter. Husse har placerat ut små solcellslampor runt om dammen, men alla syns inte riktigt här. Lamporna speglar sig dessutom i vattnet, så det är riktigt snyggt. Det vackra månklotet som matte fick i present av husse förra sommaren lyser tyvärr inte i år. Det slutade fungera så då blev det lampor runt dammen i stället.

Mjau från Tiger

13 kommentarer:

Änglarum sa...

Hejsan! så vackert med näckrosor!särskilt de vita ♥ här har åter haft en fin Augusti dag! passar på att önska dig en fin helg!kram Jessica

Anki sa...

Vad vackert ni har!
Underbart att ha en egen damm - som blommar dessutom!

Ha en fin helg!

Solglitter sa...

Ni har så fint där vid och runt er damm!
Vatten i alla dess former och uttryck är verkligen livgivande.
Så vackert i mörkret :)
Ha det gott
Kram Lollo

Lena sa...

Vad vackert det blommar!
Du får komma hit och hämta höstanemoner. Jag har på kruka!
Ha en fin helg!
Kram Lena

::fina:: sa...

Så himla vacker näckros! Och misse-namnet var ju kul, låter ju nästan samma :-) Jag trodde det var stjärnhimlen på bilden, faktiskt. Lika vackert var det ju! Kram, Josefine

Solstrimmor sa...

Nu börjar det bli sådär vackert och uppvuxet och förmodligen så som ni drömt om! Synd att höstanemonerna försvunnit, så gjorde de även för mig ett år.

Ha en god helg!
Kramar från Eva-Mari

Hon som talar med blommor sa...

Jag kan inte tänka mig något vackrare än vita näckrosor som flyter på mörkt vatten. Det finns något väldigt poetiskt över det där tycker jag :)

Huset bakom lindarna sa...

Oh, så vackert det är i din trädgård med dammen och stenarna och den vita näckrosen! Blir helt betagen! Kram/Finas mammis

Meta sa...

vad härligt med en damm synd att jag inte har plats på kolonin med en egen
Ha det gott på söndagen
Kram meta

annika sa...

Så vackert med dammen- både på dagen och på kvällen. Det har verkligen blivit lummigt runt omkring.
Jag har Höstanemoner om du vill ha. De sprider sig lätt utanför planteringen.

Ha en skön söndag
annika

Mycket annat & lite betong sa...

Så vacker näckros! Det börjar bli så lummigt och fint runt dammen.
Visst är det skönt när man får färdigt en del projekt. Er pergola blev jättefin. Vi ska också ha något i rött har jag tänkt.

Kram Agneta

Mon jardin en ik sa...

Så underbart vackert ni har det vid dammen. Skulle gärna sitta där och se det mörka vatten med den fina näckrosen och bara vara.
Ha det fint
Anje

Lisa sa...

Vilken stor och fin damm du har! Jag blir riktigt avis. Vita näckrosor är nog vackrast av alla, de passar så bra mot det mörka vattnet. Min röda har kommit med nya blommor hela sommaren, så kul! Jag trodde ju att den skulle dö under vintern.
Ha en fin söndag!

Kram, Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19