Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 14 augusti 2013

Den rosa näckrosen

Nu är det den rosa näckrosens tur att blomma i dammen.


Det är en rosa "Mayla" som matte planterade på försommaren i år. Blomman kämpar för att nå över vattenytan, men lyckas inte riktigt.


Den rosa näckrosen har inte bara en vacker blomma utan vackra purpurfärgade blad. Den är mindre i sitt växtsätt än den enormt stora vita näckrosen "Marliacea Albida" som växer alldeles intill och samtidigt blommar med sin tredje blomma. Vi njuter av den vackra blomningen i dammen!

Men - i morse såg och hörde både husse och jag sju tranor på väg söderut. Redan!! Dessutom bara 7 grader varmt i natt. Matte och jag drabbas av samma vemodiga känsla när sommaren närmar sig sitt slut.

Mjau från Tiger

8 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Älskar bilderna på dina näckrosor, jag vet inte vilken som är vackrast. Ja vemodet kommer som en klump i bröstet när sommaren går mot sitt slut. Vi skulle ha gjort så mycket, njutit mera, men man glömmer ofta de fina stunderna. Vi har haft åska och lite regn hela dagen, fick springa hem från blåbärsskogen för det började mullra. Det är bara att försöka kämpa på ändå! Kram i sensommaren från Finas mammis

Meta sa...

Nämen du det är sensommar än så håll ut.
Älskar näckrosor men var skall jag ha den dammen på min futtiga 300 kvm. på kolonin. ÄHH jag får titta på andras och njuta.
Ha en fin kväll
ram Meta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Meeen, visst är det väl vemodigt när sommaren tar adjö och det blev lite väl abrupt tycker jag, här var det 8 i morse och i natt ska det bli ner till 5...lite varmare vill jag nog ha innan jag tar farväl till sommaren. Så vackert med näckrosor! Vilken lycka att ha den stora fina dammen!
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram,
Regina

Rigmor sa...

Vi får väl hoppas att tranorna är ovanligt tidiga av sej i år...och att det var samma för tidiga resesällskap som vi hörde här om morgonen...Men får vi så här soliga vackra dagar som denna, ja den har i alla fall börjat bra...så får vi väl vara nöjda!! Men vemodigt är det.
Så vackert med näckrosor!! Gillar den rosa, kanske för att den är mer ovanlig. Å då slår det mej, länge sen man var i Fagertärn...
Ha det gott!!
Kram kram

Marianne sa...

Näckrosor är så vackra!
Är så avis på eran fina damm!
Blir mer och mer sugen på en egen, men en mindre variant;)
Har bara fått för mig att det är så mycket jobb med en damm?:/
Men min bror och svägerska har en och dom säger att det inte är så jobbigt som man kan tro, vet inte om jag litar på dom riktigt;)
Fortsätt njut av eran fina damm!
Kram

Carina sa...

Oj, ja man blir ju riktigt rädd....jag har inte plockat in en enda av alla mina orkidéer som jag utomhus på sommaren....kanske redan varit för kallt för dem, de vill ju helst inte ha kallare än 10 grader.....nåja, det finns fler att köpa, eller så struntar jag i det....jag får se.
Ha det gott och fortsatt skön augusti.
Kram

Elna sa...

Vilken vacker liten rosa näckros. Ja det känns lite vemodigt när det blir kallare.

Klapp och kram

Solglitter sa...

Oo såå fint ni har där i dammen!

Ja visst kommer det stora vemodet rullandes in... det känner man av när det så sakta smyger på med både kyla och mörker....

Önskar dig en finfin helg vännen
Kram Lollo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19