Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 28 augusti 2013

Skördetröskornas tid

Bönderna jobbar intensiva dagar nu. Den senaste veckan har skördetröskorna mullrat nästan överallt på åkrarna häromkring.


När matte var på hemväg från jobbet i kväll såg det ut så här när rundbalarna med halm låg utspridda på flera åkrar. Det här är samma åker som matte visade för ett tag sedan, fast ur en lite annan vinkel.


Molnen som kommer norrifrån och följer Kilsbergen mot väster ser hotfulla ut. Är det de som innehåller kallfronten som lär vara på väg? I så fall är kanske den fantastiska sensommarvärmen snart över...

Mjau från Tiger

8 kommentarer:

Meta sa...

Jag gillar också hösten med färger och förändringen i naturen . men jag vill inte riktigt släppa taget än. Nu flyttar jag hem från kolonin för den här sommaren.Kommer att vara här varje fin dag i alla fall.
Ha en fin torsdag
kram Meta

Lena sa...

Molnen verkar ha anlänt.....
Här har också skördetröskorna gått dygnet runt! Har faktiskt varit lite otäckt med alla stora ekipage på de smala kurviga vägarna.Det gäller att ta det lugnt!
Vackert med nyskördade fält!
Ha en fin torsdag!
Kram Lena

Solglitter sa...

Ja tänk så landskapet ändrat sig den sista tiden och nu går vi mot höst på allvar det är ett som är säkert....men man får hoppas på en fin Brittsommar:)

Ha det så gott Elisabeth och kram från Lollo♥

livet på landet sa...

Här gick också bondens tröska igår.
Hoppas vi får ha lite värme ett tag till..Vintern är lång nog.

Ha det så gott ♥

Evas Kvarnaro sa...

Ja bönderna har haft bråttom nu.
de har kört skördetröskorna tills mörkret fallit. Regnet kom i natt
och dagen ger rejäla skurar så ska även morgondagen bli. Men vad jag sett så ska nästa vecka bli solig o varm, alltså Brittsommar-värme.

Våran Sixten gillar inte bullret från skördetröskan, han försvinner
långt till skogs, visar sig inte förrän allt blir tyst.

Trevlig helg/ Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Tack för tipset om Gatukatten Bob, jag har noterat!

Det ser så tryggt ut med bärgad säd, jag tycker om det, man känner att nu är det klart för den här gången, nu kan vintern (ja, nåja......men jag gillar den ju) få komma!

Agneta kram

Änglarum sa...

Hej! ja nu går det mot höst..det känns i luften och framför allt är kvällarna så mörka..hoppas bönderna har hunnit med sin skörd.trevlig helg!kram Jessica

Fröken Tindra sa...

Jag konstaterade just för en vecka sen när jag var ute och åkte att jag saknar de gamla höstackarna! De var så vackra. Men, men...
Det gäller att njuta det sista av sommaren nu.
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19