Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

tisdag 25 maj 2010

Klagovisa

Jag har klagat hela morgonen, men det tycks inte hjälpa… Nu har jag gett upp och lagt mig bakom korgen med mattes eterneller. Får försöka sova bort eländet.

Det regnar och är bara 6 grader varmt – inte mycket till sommarvärme... Jag har annars flyttat ut för säsongen till mitt sommarhus (förrådet intill växthuset), men i natt var det så regnigt och kallt, så jag har sovit inne i stället. Hade inte ens någon större lust att gå ut på morgonen.

Matte klagar också. Den här tiden mellan hägg och syrén när det är som vackrast får det inte regna. Pionerna, med sina tunga knoppar på långa stjälkar, och alla blommande vårkrage slokar under regnmängden från nattens regn. Plommonträden blommar som bäst, men det blir nog inga plommon i år. De regnar förmodligen bort. Humlor och bin vågar sig inte heller ut i regnet och kylan.

Det enda positiva är att matte torkar mig med en handduk när jag kommer in. Precis som jag älskar att bli borstad, älskar jag när matte gnuggar pälsen torr. Är inte lika pigg på att torka tassarna, men jag är väluppfostrad så det går det med. Jag brukar stanna i groventrén när jag kommer in och invänta att bli torkad eller borstad!

Morr från Tiger

9 kommentarer:

Cia40 sa...

Hälsningar från STIG :)
Inte roligt alls,med detta tråkiga väder!!
Jag kan bara säga detsamma som du TIGER,jag är inte heller så glad över detta väder,där regnet och blåsten blöter ner min päls :)
Jag är oxå duktig på att stanna innanför dörren och bli torkad, allt för min matte, som har tillräckligt med jobb nu ändå, när allt ute måste fixas...:)
Matte hälsar till din matte, att tavlan skickades iväg igår, och att hon mejlar henne,senare i kväll!!!:)
Ska lägga mig vid mattes fötter nu, passar på när hon latar sig i soffan en stund !:):)
Kram från STIG :)

Rigmor sa...

Nu blir jag imponerad Tiger!! TVÅ bortskämda, bestämda och egensinniga gamla ungmöer skulle aldrig gå med på att bli torkade, än mindre stanna i groventré...här är det med bestämda steg man kliver in, må så vara att mattes nyskurade golv blir "tassigt"...vem bryr sig??

Märta sa...

Oj då Tiger,så får jag oxå torka av Smirre varje gång han varit ute i regnet,men inte tassarna.
Ha en skön kväll!
Kram!

Huset vid ån sa...

Nu vill vi ha sol o värme, inget mer regn så vi blir blöta om tassarna o fötterna! Hoppas att du får en fortsatt bra vecka! Kram Therese

Vita drömmar och choklad sa...

Vilken fin o annorlunda blogg!
Jag hade själv 2 katter (Maine coon och skogis) i 16 år men de gick bort förra året. Saknaden är enorm!!

Roligt att du vill vara med i min tävling.
Kram Milla

Fröken Tindra sa...

Jag förstår dig Tiger, vädret är inget vidare alls nu. Hutter! Sov du bort eländet en stund så skall du se att det snart är varmt ute igen. Du verkar väldigt väluppfostrad som väntar på att bli torkad. Här ränns det iväg och skriks när framför allt tassarna skall torkas. Han borde ju vara van efter 18 år tycker jag. Men icke! Vår yngre vän får inte gå ut själv än annat än på altanen och garagetaket. Att han sen fortsätter upp på hustaket är inte med vårt medgivande... Den lille busen!!
Ha det nu så gott och koppla av så som bara en katt kan göra! Hälsa att matte skall ha en fortsatt skön vecka trots kylan!
Kram!

skapa och inreda sa...

Håller med dig Tiger! Rena hösten ute, katter vill ju ha det varmt och gott i solen.
Mjau från Raggisarna och deras matte

Huset på landet sa...

Så väluppfostrad du är Tiger ;).
Här har det inte kommit mycket regn, men lite småblåsigt och kallt -temperaturen sjönk från 30 till 10 ;(. Idag var det visst 16 grader, men det kändes så kallt i alla fall.

Nu får vi hoppas på sol och värme till helgen!

Kram, Nicole

Ulrika sa...

Sicken tjusig katt du är Tiger. Särskilt på bilden högst upp, en synnerligen lat och underbar bild.
En mönsterkatt m.a.o ;)

Mjau från
Homer och Hjördis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19