Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 8 mars 2015

"Blåsippan ute i backarna står"...


..."niger och säger att nu är det vår." Matte kom på en passande sångstrof nu igen, för här går det undan. Snön har inte hunnit smälta bort överallt i trädgården än, och redan blommar de första blåsipporna!


Snödropparna växer snabbt och blommar oavsett väder.Hela helgen har det stormat rejält, vilket gör att isen på dammen nu smälter snabbt.


Nu dröjer det inte länge förrän den är borta helt och hållet.


Och snön har minskat otroligt mycket i blåsten och vårvärmen. Nu är det i stort sett bara närmast skogen som snön ligger kvar.


Självklart kollar matte och jag tillsammans vad som händer i trädgården. De torra perennerna matchar min päls fint!


Under fjolårsperennerna blommar vintergäcken, även om blommorna är ihopslagna i det mulna vädret. Vintergrönans blad är precis så gröna och fina som det låter.Nu du matte, tar jag sats för att fånga de där plymerna i toppen på de här torra perennerna... Även en gammal katt som jag blir vårbusig när allt rör sig i blåsten.

Mjau från Tiger

5 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Det ar tidiga blåsippor du har. Nu exploderar det i naturen och man blir lika glad varenda år över de allra första vårblommorna som slår ut.
Kram!

Meta sa...

Ja minsann nu kan vi glädjas både gammal och ung över att det är våren som kommit. Lita kallgrader på nätterna så får vi njuta lääänge av våren
Ha en skön och fin vårvecka
Kram Meta

Evas Kvarnaro sa...

Redan blåsippor, så orättvist av dem.
Att våren har kommit så mycket längre hos er, ni som bor högre upp än mig.
Sen har ni snövallar kvar, jisses ...
Tiger mår bra ser jag.
Må väl/ Eva

Fröken Tindra sa...

Åh, blåsippor! De är ju så underbart söta!
Tänk att man kan matcha torra perenner så bra Tiger?!! Vår lille röde är inne på "knipsning" idag. Kanske är det en lugnare katt som kommer hem? Vore inte fel alls... Men du är väl en lugn och fin kille även om du jagar saker som rör sig i vinden?! Det hör ju liksom till. =0)
Kram!

Högagärde sa...

Så härligt med alla dessa vårblommor.

Elisabeth

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19