Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

torsdag 12 mars 2015

Många anledningar att fira!


Det är inte klokt så fort tiden går, även för en katt... Det har redan hunnit bli 5 år sedan jag började blogga med hjälp av matte! För exakt 5 år sedan skrev jag mitt första blogginlägg och sedan har det rullat på... Det är ju minsann en anledning att fira!


En annan anledning att fira är att matte nyss har fyllt år. Men eftersom det var en vanlig måndag och en helt udda födelsedag blev det inget särskilt firande. Men det var en strålande solig vårdag, precis som i går och i dag. Äntligen sol!


Den här söta primulan fick matte som födelsedagsblomma av ena svågern och svägerskan när husse och matte hälsade på dem i helgen. En riktigt pigg vårblomma! På tal om våren så såg både matte och jag vårens första citronfjäril i går. Det är minsann ett riktigt vårtecken. Det är ju också en anledning att fira.


Ett annat säkert vårtecken här hos oss är annars när sångsvanarna kommer till sjön Tysslingen på våren. De rastar där på vägen norrut. Matte såg även några svanar på en åker här hos oss en dag...


...men borta vid Tysslingen är det många fler svanar. När matte var där i skymningen för en vecka sedan var det bara omkring 500 svanar, men de senaste dagarna har det varit mer än 3500 sångsvanar och i dag hela 4382 svanar! Efter några blåsiga dagar är det helt vindstilla i dag, så svanarnas sång hörs ända hem till oss (en halvmil fågelvägen). Så nu är det hög tid för det årliga vårbesöket vid Tysslingen om man vill se och höra så många svanar på en gång. För min del räcker det att höra dem på avstånd, samt när de flyger över tassemarkerna. För så fort det blir varmare flyger de vidare norrut, men med kalla nätter stannar de nog ett tag till. HÄR kan man hålla koll på antalet svanar för varje dag.


Ännu en anledning att fira är att så många tittar in på min lilla blogg. När matte tittade tidigare i vintras närmade sig siffran ofattbara 100000 unika sidvisningar! Matte tänkte försöka hålla koll på när det skulle ske, men inte gick det inte. Helt plötsligt är det redan över 103850 sidvisningar! Med tanke på att alla som tassar in på bloggen utan att klicka på ett enskilt inlägg inte räknas med i den statistiken är det en helt otroooolig siffra för en liten katt som jag (nåja, kanske inte så liten egentligen). Men det är helt ofattbart hur många som läser om mig och mitt liv i tassemarkerna. Ett stort TACK till alla trogna läsare och bloggvänner, och ett speciellt TACK till er som tar er tid att skriva en liten hälsning! Ni ska veta att matte och jag läser allt och blir så glada när vi får en hälsning.


Så nu måste vi ju fira allt det här med en liten tävling tillsammans med alla bloggvänner. Eftersom både matte och jag gillar trädgården blir det en utlottning av en trädgårdsbok som matte köpte något tidigare år på bokrean, men som visade sig redan finnas i bokhyllan hemma. Så nu får ni chansen på den i stället. Boken som är på över 200 sidor heter En blommande trädgård : färg och form i rabatten. Den är skriven av Yvonne Dengin och utgiven 2007 på ICA bokförlag. Läs om boken HÄR (scrolla nästan längst ner på sidan så hittar ni rätt bok).

Tävlingen går till så här:
För att vara med och tävla måste du svara på följande fråga:
Vad var det för vårtecken som matte och jag såg i går?

1 lott: Lämna en hälsning och svara på frågan. Det går även att skicka epost om du inte har någon egen blogg eller Google-konto. Epost-adressen står i högerspalten.

2 lotter: Lämna en hälsning och svara på frågan, samt länka med ovanstående bild på din blogg.

5 lotter: Alla som redan är bloggvänner sedan tidigare får 3 extra lotter. När det är 5-årsjubileum vill vi fira lite extra med våra trogna bloggvänner, eftersom vi blir så glada för alla era hälsningar. Så för 5 lotter lämnar du en hälsning och svarar på frågan, samt länkar med ovanstående bild på din blogg. Glasklart, eller...?

Glöm nu inte att svara på frågan samt tala om hur många lotter du tar. Tävlingen pågår till och med den 5 april (påskdagen). Matte och jag hoppas förstås att ni vill vara med i tävlingen och önskar alla lycka till!

Mjau från Tiger

17 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

En tävling så kul, nu är jag först och gissar inte utan, vet att vårtecknet var en CITRONFJÄRIL. Tack till en lott.
Det var inte dåligt att redan få se en sådant flygfä,hihih. . . .
Grattis till dina 5 år Tiger och grattis i efterskott till matte.
Även en vanlig måndag kan vara värt att fira någon, särskilt din matte.
Så fin rosa vår-primula hon fick, gillar dem oxå, de är så söta och ger oss en vårkänsla.
Gässen sjöng väl 'ja må hon leva...'
där ute på åkern.

Klappa och kram/ Eva

::fina:: sa...

Stort GRATTIS till dig, Tiger! Fantastiskt att du bloggat så länge och haft så många besökare! Du slår mig med hästlängder ska du veta, jag har bloggat sedan 2007 och jag har nog bara haft sådär 80 000 besökare! Klart att en söt katt som du får många besök :-) Och grattis till matte också som fyllt år! Och nu ser jag att ni har en utlottning också men både jag och min mamma har ju haft turen att vinna fina böcker av er (som vi gett till varann) men jag kan ju ta en lott i alla fall genom att säga att ni såg ett underbart vårtecken, nämligen en citronfjäril Det har jag än inte sett någon. Vi hade åtta minusgrader i morse så jag blev lite besviken och fick konstatera att än är det vinter kvar.. kram!

Lena sa...

Grattis till de fem bloggåren!
Har inte hunnit titta på svanarna iår, men vi ser dem flyga här över.
Återkommer till tävlingen när vi kommer hem från Danmark!
Ha det så skönt i tassemarkerna!
Kram Lena

Ela sa...

All your flowers are my favorite !
Greetings

Skaparglädje sa...

Grattis både till matte och de 5 år som bloggare.
Vårtecknet ni såg i går var en citronfjäril.
JAg tar gärna 5 lotter.
Kram och trevlig Helg!//Anne-Lie

Mandelhjärta sa...

Stort grattis! :)
Vad kul med tävling. Jag tar 2 lotter.
Det var väl en citronfjäril ni såg. ;)
Härligt med vårtecken!
Önskar er en underbar helg! :)

Villrose sa...

Gratulerer så mye!
Ja, det var en sitronsommerfugl dere så. Og fantastisk mange svaner!

Sylvia sa...

Citronfjärilen var vårtecknet som ni såg igår. Har ännu inte sett någon men snart så. Grattis till ert jubileum. Tiden bara rusar iväg och ett bra sätt att få den att stanna upp är att se till att få in lite firningar. Jag ställer så klart upp på tävlingen. Länkar en bild på min blogg . Så 5 lotter till mig tack:)

Snäckskalsdalen. sa...

Jag tror mig ha förstått att du och matte såg en Citronfjäril!
Och jag länkar och allt sånt och har följt med länge på bloggresan så jag har försökt räkan och jag får det till 5 lotter!
Spännande!

Och så ber jag att få gratulera till de 5 åren på bloggen och att matte har haft födelsedag!

Agneta kram

Mycket annat & lite betong sa...

Grattis Tiger till dina 5 bloggår! Och grattis matte till din födelsedag! Och grattis till så många besökare på bloggen!
Tänk så många sångsvanar. Det måste vara mäktigt att se och höra.
Svaret på frågan är citronfjäril. Jag är gärna med, med en lott, för jag behöver ny inspiration till trädgården.

Kram Agneta

Anonym sa...

Grattis till dina 5 blogg år... Svaret på frågan är citronfjäril, jag tar gärna en lott.
Kram Birgitta

Meta sa...

de är klart att du måste fira att så många kikar in till dig och grattis till det Härligt att se en citronfjäril så tidigt hoppas den inte fryser ihjäl alla kyla och snö som kommer nu och kanske flera gånger till innan det är riktig vår. Det är en vanlig tråkighet varje vår med alla dessa bakslag. Citronfjäril och 5 lotter det är ett bra sätt att fira både din anledning och att jag också fyllt år. Boken ser så fin ut och det är alltid kul med nya böcker.
Ha nu en skön vecka.grattis till födelsedagen du med.
Kram Meta

nattugglan sa...

Stort grattis...ja oj va tiden rusar iväg, 5 år går fort då man har roligt!Jag har har ju sagt det förr o säger det en gång till, du är så lik vår katt Fritz som finns i katthimlen...så fin!! Boken är också bara så fin o jag vill va med..kniper 5 lotter o svarar på frågan= Citronfjäril..o en massa svanar. Ha en skön påsk, Kram

Vitt hus med svarta knutar sa...

Grattis till en hel massa saker!! Blogg-, matte- och vårfirande! Vad mysigt att få se en citronfjäril, det känns verkligen som att våren har kommit!
Kram,
Regina

bittan sa...

Grattis till både kissen och dig,fem år är ganska så länge.
Det var en citronfjäril som ni såg
Glad Påsk
Ö.bittan4@gmail.com

Blev en lott för mig.

Lena sa...

Ja visst tänkte jag återkomma! Det trasslade när jag skulle ladda över bilden till min blogg....och så var det dags att åka till jobbet! Sedan gick tiden..... Och nu ska jag snart åka till jobbet!
Om det inte är för sent så tar jag gärna en lott, för jag vet att det var en citronfjäril ni såg!
Kram Lena

Rost och rädisor sa...

Ser ut som en riktigt trevlig bok. Jag är med på en lott och gratulerar till citronfjärilen. Om årets första fjäril är ljus blir det en solig sommar. Min första var tyvärr mörk, så jag hoppas det inte stämmer:-)
Allt gott
Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19