Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 28 april 2013

Rosbeskärning


Det blev inte mycket kvar av honungsrosen när matte tog fram sekatören. Det svider lite i mattes hjärta för den blommade helt fantastiskt förra året. Men det var nödvändigt att beskära den eftersom husse håller på och målar huset. Så nu kan han skrapa och måla även den här väggen. Fast i ärlighetens namn är det lite mera kvar av rosen än vad som syns på bilden, men inte så värst mycket.


Så här såg den ut i juli förra året. Honungsrosen fyllde upp hela gavelväggen från husknuten till förstukvisten. Den blev så tung att den släppte från väggen och var tvungen att stöttas med ett par rejäla brädor.


Den blommade och doftade fantastiskt! Tur att bilderna finns kvar som tröst för matte, för i år lär det inte bli många blommor... Men både huset och garaget blir nymålade, vilket inte är så dumt det heller.


Nu var den inte så fager innan matte satte sekatören i grenarna. Långa grenar som likt lianer slungade sig ut i tomma intet, och därtill ett risigt virrvarr eftersom den har fått växa några år utan någon större beskärning. Men så blev det också en enorm blomning som tack. Matte och husse funderar på om den kanske borde få en egen portal eller pergola att klättra på i stället, där den kan breda ut sig...


Jag gillar att busa med rishögarna som matte eller husse fixar till i trädgården på våren. Rishögen från rosen var enorm. Den här högen med fjolårsperenner var lite mindre och utan taggar...

På tal om rosor... Du har väl sett att du kan vinna en inspirationsbok om rosor om du deltar i min och mattes tävling för att fira 3 år med bloggen?

Mjau från Tiger

9 kommentarer:

Hjärtruds Stuga sa...

Hej Tiger!

Så bra att du är med och hjälper till i trädgården. På våren är det mycket att klippa bort och rensa så ett par tassar till är säkert välkommet.

Ha en fin vecka

Kram Karin

Mon jardin en ik sa...

Förstår att det var svårt att klippa ner den vackra rosen men den kommer igen och blir ännu vackrare ska du se. Det är roligt att få gå och leka med rishögarna. Duktig matte du har. Fortsätt bar att leka och njuta av den härliga våren.
Anje

Lövkojan sa...

Oj vilken ros din matte har i trädgården, wow! Den kommer säkert snart igen, beskärning ska väl vara bra har man hört men inte kan det vara lätt att ta så mycket inte!

Ha det fint i alla rishögar, kram Marie-Louise

Sirpa sa...

Hej! Ja, det är synd att man måste klippa men som tur växer de igen! Men ni får i alla fall ett snyggt hus igen:)
Önskar er en fin start på veckan !
Kram Sirpa♥

Silversmed Linnéa Eriksdotter Ekencrona sa...

ÅH, visst är det härligt att börja sätta händerna i trädgården! Vi har flyttat runt lite träd och buskar och jag har röjt alla rabatter utom en.. ska sätta ner våra lökar från julgruppen nu också, det är så underbart med vita doftande hyacinter i sommartid!

Kram kram från oss!
L

Sirpa sa...

Önskar er en skön Valborg!
Kram Sirpa♥

Evas Kvarnaro sa...

Tänk att ni redan kan klippa rosorna, bor ni i Sverige *fniss*
Ja ja vårt land är ju långt och någon har delat ut zonerna lite orättvist, hi hi.

Bra Tiger kolla matte att hon gör rätt med sekatören.
Våran Sixten har varit ute på vifft
i tre dagar utan att tala om vart han gått. Vi har varit oroliga vad han varit, han är ju inte en drift katt, kulorna är borta. Men när han nu till sist dök upp fick han bannor, nu får han utegångsförbud
i en dag. Hmm lustigt Sixten protesterade inte,han sover som en stock nu. Jag tror jag ökar på med en dag till med UTGF,för det ska kännas.
Ni få ha en skön 1-Maj.
Kram/ Eva

annika sa...

Jo ibland måste man ju beskära. Jag klippte ner vår New Dawn i höstas och det ser inte så livaktigt ut. Vi ska flytta den nu. Här målas det också fast på altanen så alla pioner hamnar under ställningen.

Det blev en fin Valborg till slut.
Hoppas att du hittar något intressant på Konstrundan.

annika

Marianne sa...

Oj vad maffig den var förra året! Förstår att det skär i hjärtat. Men den kommer nog tillbaka fint och då med ett nymålat hus som bakgrund:)
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19