Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

torsdag 18 april 2013

På skogspromenad


I början på april var matte och jag ute på äventyr en solig eftermiddag. Jag älskar skogspromenader, så jag följer gärna med när matte går en runda. Det brukar mest bli på sommarhalvåret, men här kommer bilder från en vintrig vårpromenad.


- Men matte, ska vi verkligen gå längre hemifrån? Nu ser jag inte huset längre... Och vi brukar ju inte gå åt det här hållet.

I vanliga fall går vi in i skogen bakom trädgården. Där hittar jag perfekt vilka stigar vi ska gå, så då brukar jag springa i förväg. Men den här gången gick matte nedanför tomten där det fortfarande är en massa snö.


- Blir det en bra bild om jag står så här lite nonchalant med ena frambenet framför det andra?

Som ni ser sjunker jag dessutom ner i snön med tassarna. Så matte fick gå i förväg och jag traskade efter i hennes fotspår i snön.


Men det fanns gott om upptrampade stigar här. Det var inte människospår, utan stora ÄLGAR och en del rådjur som har gått här. Vi såg massor av älgspår och älgspillning. Matte funderade nästan på att börja plocka och sälja älgspillning till tyska turister... De köper visst sånt.


Jag kollar väldigt noga överallt. Tänk om vi möter en stor älg. Vad ska vi göra då? Jag är ju en morsk Tiger, men ändå... Undrar om det räcker att jag morrar?


En bit bort i skogskanten hittade jag en sten med mjuk mossa som var perfekt att sitta och spana på. Och det var ingen snö alls på den!


Där satt jag både länge och väl och spanade ut över gläntan. Ser ni mig?


Det var jätteskönt där i solen och när jag sträckte lite på mig...


...så hade jag en väldigt bra utsikt över gläntan. Om ett tag när löven slår ut kommer man inte att se så mycket här, eftersom det växer en massa sly, men nu var det perfekt.


Alldeles intill står det en JÄTTESTOR tall. Den är så stor...


...att det behövdes två bilder för att hela tallen skulle synas. Molnet på himlen ser nästan ut som en mössa av snö på tallens krona.


Jag hade svårt att slita mig från den här snårskogen där snön redan hade försvunnit. Matte lockade och pockade, men det fanns ju så mycket som jag var tvungen att undersöka så jag ignorerade matte helt. Många spännande dofter kommer fram så här års. Till slut tröttnade matte och ville gå hem igen. Eftersom hon inte litade på att jag skulle hitta hem försökte hon fånga in mig, men hon fick hålla på ett tag eftersom det var så snårigt... Jag ville inte hem redan, så jag morrade lite åt matte när hon fick tag i mig. Det gillade hon inte... Men hon var snäll och bar mig en bit förbi den djupaste snön. När vi var inne på våra vanliga skogsstigar släppte hon ner mig igen, för därifrån vet hon att jag hittar hem. Och både jag och matte var nöjda trots allt.

Den här veckan har våren kommit på allvar här. Snön smälter, vi har haft riktigt vårregn och just nu stormar det med sydvästliga vindar. Då flyger sångsvanarna vidare norrut, så nu är svansäsongen nästan över vid sjön Tysslingen. Jag tycker att det är kul när det blåser, för jag hör så mycket spännande då. Jag har svårt att slita mig och komma in på kvällen.

Mjau från Tiger

14 kommentarer:

Solglitter sa...

Å...det var en fin runda du fick med din måtte...tack för att jag fick följa med på detta viset :)
Så mycket snö du har...hos mig är allt borta nu. men en riktigt äventyrlig och vacker skog det har du, med massor att upptäcka.

Hoppas du och din matte får en lika äventyrlig och fin helg
Massor med kli bakom örat och klappar i din mjuka päls.
Hälsa matte
Lollo <3

Anki sa...

Så fina bilder från er härliga skogspromenad, men oj så mycket snö...
Här är nästan all snö borta - efter en del regn försvann det på bara ett par dagar - bara lite kvar inne i skogen.
Sixten vill inte sova inne på nätterna nu - mycket att göra ute :)
Ha en trevlig helg!

Lövkojan sa...

Det där var en spännande runda, förstår att du inte allt ville gå hem:) så skönt ändå nu att all snö är på väg bort och alla vårljud får komma igång!
Kram Marie-Louise

samson sa...

Vilken härlig skogsrunda ni var ute på och vad skönt att snön smälter bort även hos er
Vist kan matte få en gullklematis av mej,det brukar gå bra att skicka små växter med posten
skicka adressen till Maggan48@hotmail.com du kan ju välja att jag skickar nu så att du får odla vidare på fönsterbrädan eller att jag avhärdar och skickar senare i Maj,jag kommer att vara bort rest en vecka vid månadsskiftet,dotten och jag åker till Holland
ha det så bra
maggan

livet på landet sa...

Vilka fina bilder från en härlig promenad. fast jag förstår att det blir ännu bättre när snön har försvunnit helt. Förhoppningsvis är vi snart där =)

Ha det så gott ♥

Anna Vattenkanna sa...

Du är modig Tiger som vågar dig ut på sådana strapatser i den stora skogen! Fin promenad som vi fick följa med på.

Kram

Mon jardin en ik sa...

Vilken fin skogspromenad blev det. Vad duktig dunär som följer matte i snön men jag förstår att stenen med mossa i solen var ett toppenbra ställe för en katt att sitta och spana.tack att jag ficknfölja med. Ha en fin helg.
Anje

Lena sa...

Vilken härlig skogspromenad!!!!
Ja, nu har det tagit på snön!
Äntligen massor av knoppar och grönt som visar sig!
Ha en skön fredag!
Kram Lena

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken härlig promenad, modigt av Tiger att gå i så djup snö. Nu finns det som tur är minst snö och mest barmark...äntligen!

Kram,
Regina

::fina:: sa...

Vilket underbart inlägg om er skogspromenad! Jag blir alldeles lycklig av att läsa och måste läsa högt för maken och visa bilderna. Särskilt gillar jag där du sitter på den fina mossiga stenen och tallen som var så lång att den behövde två bilder! Helt underbart! Har du hört talas om den japanska katten Maru? Han är känd över hela världen och har fått ge ut böcker (ja, med hjälp av sin matte, då) och almanackor och grejer. Jag tycker du är värd detsamma för du är minst lika härlig, fina Tiger! Puss och kram från Josefine & Pebbles

Carina sa...

Men, Tiger, vad mycket snö du och matte har! Nog vore det väl ändå gott med lite grönt gräs att rulla sig i nu?!

Silversmed Linnéa Eriksdotter Ekencrona sa...

Mysiga mysiga Tiger!
Nä, man får inte gå långt bort då kan man försvinna... Det vill man inte. Vår älskade Mattsson var vi ute och letade efter i förrgår, och där de skymtat "honom" såg vi en katt som var så lik så lik men det var inte han. Men då kände vi att det är nog den katten de misstagit för Mattsson och så föll modet igen...
Nu är lilla Maja Elvira hemkommen och har morrat och spottat åt hunden, fräst åt Estrid och sovit vid mattes kind hela natten...
Nu har vi haft morgonbus, gått på lådan och ätit lite.. och nu sover hon med husse som jobbat natt. Perfekt.. för hon vill inte vara ensam i sovrummet! hih..

Kram kram från oss!
L & Gänget

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken runda du varit ute på! Det har inte vi här, vi håller oss hemomkring vi, det känns säkrast så.
Vi har ingen snö kvar, men det är nåt konstigt i alla fall. Matte tror att det kan bero på att det fortfarande är tjäle i marken och då blir det så väldans kallt ute. Nej vi sover möjligen i dom gamla fårskinnsfällarna på altanen, det får räcka här. Men vi är lite avis på dig som varit ute och nosat och tittat på så mycket annat.
Kramar
Pippi och Nisse

skapa och inreda sa...

Måste meddela dig Tiger att jag har fångat årets första mus! Mjau från SvanteBus.

Nu har jag sluppit alla skräpkommentarer tack vare dig. Tusen tack för hjälpen.
Annika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19