Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 14 augusti 2011

Gurkört och en del gult


Gurkörtens skira små blommor lockar till sig många humlor och bin. Det surrar ständigt bland blommorna. Det är en ettårig växt som blommar under lång tid, men den frösår sig hej vilt i trädgårdslandet, så man får vara lite tuff mot den. Man behöver bara köpa frö en gång, sedan frösår den sig själv...Matte har frusit in en del av gurkörtens blommor i iskuber. Det ser så läckert ut när blom-iskuberna serveras i saften.


Det frodas i trädgårdslandet, både gurkörten och höstrudbeckian stortrivs i det soliga läget...Efter regnmängderna som kom tidigare i veckan har höstrudbeckian lagt sig, och ser ut som ett gult vattenfall. Det hjälper inte att den är stöttad, för den är enormt stor och blir väldigt tung i regnet.


Gullriset breder ut sig på jordkällaren, så matte tog bort en del som hamnade i en vas på förstukvisten. De är tacksamma som snittblomma, eftersom de står sig väldigt länge.

Mjau från Tiger

9 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara blomsterbilder!

//Bonnfrua

Möllebacken sa...

Missade att fröså gurkörten.
Härligt gula blommor, man blir så glad.
Kram Pella

skapa och inreda sa...

Njuter av alla härliga bilder :)

Rigmor sa...

Här har jag inte riktigt bestämt mej för om Gullriset är ogräs eller inte...nu tycker jag väl att det börjar ta överhand lite där och var, så det blir nog rensning vad det lider...
Å angående sorken, nej den var inte död INNAN jag smällde igen dörren, men sen var den väldigt död...och en vrålande kattdam satt utanför...hela frukosten förstörd...för oss båda.
Ha´en riktigt skön sista semesterdag!!
Kram

Sinna sa...

Så smart att frysa in i is. Hälsa matten och tack för tipset :-)
Ljuvliga blombilder
Kram Sinna

Mor Tuta sa...

Fina bilder på blommorna.
Jag gillar Tigers spår i gruset, det är klart att han ska vara med på ett eller två hörn.
Kram Birgit

Skogslyckan sa...

Så fina blombilder som inger lite höstkänsla. Låter kul med iskuberna, det får jag prova nån gång. Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Pia

Anonym sa...

Sicka bilder helt underbara. Njuter. Ja du det visste jag inte att du bodde runt Örebro väldigt fin stad kommer gärna tillbaka igen. Vi hade bara dåligt väder på Onsdagen annars hade vi kanon väder när vi var där. Och vilken tur med vädret i Kolmården. Hälsa och krama Tiger Hoffmansdesign

ღ ℬabbi sa...

Gullris är vackert tycker jag...Larsa äter dom *suck*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19