Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

tisdag 6 juli 2010

Pionkavalkad

Så här års vistas jag utomhus i stort sett dygnet runt. På kvällarna sitter jag gärna någonstans i trädgården och känner in alla härliga dofter och ljud. En favorit när skymningen har lagt sig är att sitta på förstukvisten och spana in när fladdermössen flyger. Där kan jag samtidigt njuta av piondoften. Jag älskar blommor som doftar gott och favoriterna är pionerna!

Nu måste matte och jag visa flera bilder på de fyra doftpionerna i den ordning de blommar. Först ut är den mörkrosa pionen…




Sedan kommer den vita pionen, som ibland har röda stänk, och som doftar ljuvligt...






Därefter blommar den ljusrosa pionen som också doftar underbart…



Sist ut är den rosavita pionen som börjar som rosa med strimmor, och slutar som vit med röda stänk, däremellan är den ibland nästan rosa. En riktig kameleont är den. Den härstammar från mattes farmor och farfars trädgård.






De båda vita pionerna brukar blomma längst, så dem hinner man njuta av riktigt mycket.

Mjau från Tiger

16 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

UNDERBART!!!!!!!

/Frida

Rigmor sa...

Vilka underbara pioner ni har!! Här har de redan blommat över för länge sen, och den vita lilla kraken jag köpte torkade knopparna på...men nästa år hoppas jag att den orkar!!
Här ligger Svea och Sigrid utslagna som efter det värsta fylleslag...de bara slänger sej handlöst ner där de just för tillfället befinner sej, så de börjar nog tröttna på värmen.
Ha´en skön kväll!!
Kram

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jaaadu Tiger, vad mysigt det låter att få vara ute och nosa runt på blommor å sånt. Vi får ju inte gå ut, men vi har tur för matte tar in blommor som vi kan snusa på - och ibland smaka på. Kul är det att välta ikull vaserna också, för så blir det ett himla liv på matte. Visst skäms vi lite, men matte ser såå kul ut när hon kommer tjoande med skurtrasan i tassen.

Kramar från,
Lilla fröken och Bebisen,
genom matte Regina

Mycket annat & lite betong sa...

Åh, så vackra bilder!

Ha det bra i värmen!
Agneta

Cia40 sa...

JAG och matte sitter här och avundas alla fina pioner,som alla är så vackra!:)
Våran här hemma flyttades, så den ville inte blomma i år.Men det gör inget, vi tittar ju in här istället,och min nos kan känna dofterna låååångt¨härifrån!:)
KRAMAR Stig m. matte:)

Anonym sa...

Buhuuuu! När mina pioner just hade slagit ut och blommade som vackrast under vårt gamla äppelträd blev de mördade... Lilleman hade fått tag på en liten nagelsax och så vips var slakten ett faktum. ;0)
Tur att jag kan njuta av dina underbara pioner i stället!
Växthuset är helt och hållet byggt av min man. Han är snickare och allt jag behövde göra var att visa en bild på ett liknande växthus. Efter några veckor stod det där på vår tomt... Fönstren är gamla medan resten är nytt.
Tror du jag är nöjd?! *tihi*

Kram/ Anna (vita rosor och förgätmigej)

Lilla Huset sa...

Ljuvliga!/Kramen

Monica sa...

Tiger, vilken matte du har.....hon kan allt ta vckra bilder. Förstår att du tycker det är skönt att ligga i skuggan under buskarna och dofta. Undrar du inte ibland varför matte går omkring med något "konstigt" framför ansiktet....*fniss*...de är troligen apparaten som hon tar vackra bilder med och sedan visar till oss andra. Hon "siktar" säker på dig också.......Hälsa matte med en kram o en liten "puff" med nosen på handen tex.

Maleviks Rosenträdgård sa...

MYCKET VACKRA PIONER :)
Håkan

Jenny sa...

Hej Tiger!
Kråkereds-Göstas matte här! Vilka ljuvliga pioner ni har o en sån härlig bild på dig där uppe i headern, du ser ut att vara en riktig livsnjutare:)

Kraam Jenny

Märta sa...

Ja du Tiger,Smirre och du har mycket gemensamt,en massa blommor att njuta av,ute om nätterna,o båda två har ni en matte som springer omkring med kameran o fotar allt mellam himmel o jord.
Ha det så bra!
Kram!

Snäckskalsdalen. sa...

OMG....så många helt fantastiska pioner....jag bara älskar dom allihopa och så fina bilder!
Underbart.
Agneta kramar

Vitt hus med svarta knutar sa...

Hallå där Tiger!
Nog tror jag att du sitter uppe mitt i nätterna. Katter är ju nattdjur=D

Nej jag vet inte varför det blir så konstiga tider ibland när man lämnar kommentarer. Har också reflekterat över att det blir så på vissa bloggar.

Ha en riktigt fin dag!
Kram,
Regina

Vitt hus med svarta knutar sa...

Tack snälla du! Nu är det ordning på tiden. Jag var tydligen inställd på Stilla havstid *hahahahaha*

Kram, kram,
Regina

Livet på Vestergård sa...

Så underbara pioner ni har! Det gäller att njuta av dem nu för snart har de blommat färdigt, åtminstone här hos mig.
Önskar både Tiger och matte en skön helg!
Kram Kicki

Mor Tuta sa...

Vilka härliga pioner du har att söka skugga under. Tycker du inte att det är lite fööör varmt nu? Tänk om man kunde lätta lite på pälsen...
Ha en skön helg
Kramen Taggen o Birgit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19