Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 16 juli 2010

Hängmattan är uppsatt

Nu har även matte börjat sin semester. Jag är så glad, för semester betyder att jag får sällskap här hemma nästan hela dagarna. Hängmattan är uppsatt mellan äppleträden, och ska kanske användas för siesta i skuggan när det är som varmast på eftermiddagarna. Men det är inget för mig, väldigt svårt att ta sig upp i en sån där tycker jag...


Annars brukar det alltid finnas något att göra om jag känner matte och husse rätt. Växthuset behöver ständig passning och trädgården måste skötas om. Just nu är det smultron och jordgubbar som ska plockas.


Eftersom det finns rådjur här är jordgubbslandet inhägnat. Förra året åt rådjuren av plantorna på våren så det blev inte många liter jordgubbar. Därför fick bågarna sitta kvar uppe hela vintern för att hindra rådjuren att äta i landet. Nätet kom upp tidigt i våras för att vara säkra på att det blir jordgubbar i år och det har gett resultat. De senaste två veckorna har husse plockat 2-3 liter jordgubbar varannan dag. Det är bara att öppna nätet i ena änden och gå in i jordgubbstunneln när man ska plocka.


Matte plockar även gärna blåbär, medan husse föredrar att gå i skogen och plocka kantareller. Om jag har tur får jag följa med på en och annan skogspromenad. Det ska bli så kul… Jag ÄLSKAR semester!

Mjau från Tiger

14 kommentarer:

Lilla Huset sa...

Regn, det låter himmelskt i mina öron. Här har vi inte fått en droppe på flera veckor. Min trädgård är så torr så torr. Så ikväll blir det regndans tillsammans med mina fyrbenta vänner.
Din hängmatta ser så inbjudanden ut, tänk och ligga där och ta en eftermiddagslur.

Kuddarna är från IKEA, halva priset just nu!/Kramen

Rigmor sa...

Hängmatta!! Nu blir jag verkligen avis, vi har ingenstans att hänga upp den!! Den ska nämligen vara mellan två träd, inte någon sån där fjollig ställning som nästan stjälper...De få gamla äppelträd vi haft har tiden tagit, de var murkna och en efter en har dött ut.
Får önska er en skön semester, glömt inte att bara vara mellan allt bärplockande också!
Kram

Monica sa...

Tiger, vad skönt för dig att få ha matte & husse hemma hela dagarna nu! Tror nog att de också behövde lite vila o semester. Du, vilken trädgård de har....mycket att hålla ordning på. Jordgubbar.....mums, vad gott! Det där med hängmattan, när du ser att matte ligger där & vilar....kan du väl stöta till henne och visa att du också vill ligga där. Fiffigt eller hur?
Nu till dansen Salsa som vi "tokskallar" prövade igår......det var jätte kul! Men din matte har nog lite rätt: vi skulle gjort som ni katter ofta gör: stäcker på sig innan vi lade oss igår kväll.....*fniss*.....
Önska matte en skön semester. Sommarkram från mig. Glöm inte bort att dricka mycket vatten, när det är såååå varmt.

Mor Tuta sa...

Vilken härlig trädgård du har och massor av jordgubbar, gillar du dom, eller får matte o husse klara av att äta upp dom själva? En hängmatta verkar skönt och avslappnande, men det är väl bara de tvåbenta som använder en så´n.
Du själv ligger ju så härligt och slappar, på din mattes header, jag gillar det kortet.
Du glömmer väl inte att kolla in dina vattenskålar? Jag delar min med en stickig boll förnärvarande, men det är ok.
Kram Taggen o matte

Anonym sa...

Hmm, Tiger, jag tror nog inte att tunnelnätet är för fåglarnas skull. För har du inte tänkt tanken att dina männsikor har satt up den för att du inte ska gå och göra nummer två därinne?? Iallafall blir min matte Hulda väldigt högljudd när jag BARA gräver i planteringarna. Så du kan ju tänka dig hur det skulle bli om jag gjorde nr2 eller varför inte nr1 där? Matte pratar om låga staket till planteringarna, för att växterna inte ska trilla i blåsten, men jag tror nog nåt helt annat... Så, Tiger, människor är smarta, men vi är smaratare, du och jag...
Vov vov Lilla Vargen

Lisas torp sa...

Vilken jättefin idé med nätet och bågarna!
Snyggt också!
Här blir det inga jordgubbar alls - alldeles för torrt och det mesta torkar nog bort är jag rädd för! Så skönt det låter med flera liter jordgubbar/dag!
Grattis till semestern! Ja, har man trädgård finns ju en hel del att göra där, och det kan ju vara semester i sej - så tycker i alla fall jag! Det är ju nu man vill njuta av sin trädgård!
Ha det så jättefint i hängmattan nu och tack för tipset!
Lisa

Systrarna Hjertén sa...

Härligt med semester, hoppas ni får det bra!

Mvh
Frida

Cia40 sa...

Härligt med hängmatta!:)Vi har inga bra träd ännu, men matte har hängt upp en mellan balkongräckena här, fast det ser inte så stabilt ut, men håller det för matte ,så håller det nog för mig...:):)
Ha en underbar tid med matte o husse på deras semester:)....Förresten min matte älskar oxå att plocka blåbär, så där brukar jag haka på:)
KRAMAR Stig och matte Cia:)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ååå Tiger, jag hoppas att matte lyfter upp dig så ni kan ligga och gunga och gosa i hängmattan. Spännande med skogspromenad, där finns det massor av roliga kryp att jaga. Nu får du ha en riktig fin semester tillsammans med det tvåbenta och se till att de verkligen kopplar av, sätter sig ner så du kan krypa upp i knät och få extra mycket kel nu när de är hemma på heltid=)
Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gm matte Regina)

Snäckskalsdalen. sa...

Åååh, ska du ha semester, Tiger? Så härligt!
Njut och skutta upp du, det kan du säkert, i hängmattan, det är jättemysigt!
Ha det så bra,
Pippi och Nisse och kramar från
Agneta

bakom berget sa...

Åh, va gott med jordgubbar! Jag skulle nog ligga i hängmattan och äta dom.
Jaha du! Vadå regn....det duggade här, i så där en timma. Mer än så fick vi inte. Det är väl bara att gå runt med vattenkannan i morgon som vanligt.
Ha en skön söndag i morgon. Själv ska jag på trevlig utflykt. Kram Åsa.

Marie - Sofias syster! sa...

Hej där! Kul att du tittade in hos Systrarna! Kan berätta att jag åker ner till syrran nu i veckan, och skulle det var så att du är intresserad av skåpet, kan jag ju frakta med mig det till Sthlm. Liiite närmare tänkte jag... Säg till i så fall!
Ha en underbar semester! Jag är jätteavis på jordgubbslandet!!

Spirande grönt - sa...

Tjusig hängmatta, ser helt perfekt ut för slö siesta:)

Ha det fint,

Rebecca

Black Iris sa...

Semester det har jag också nu med husse och matte och några av deras barnbarn.
Jag befinner mig uppe i Jämtland och du må tro att här finns möss i tusental. De kilar runt knutarna hela tiden och jag får inte en lugn stund. Jag har suttit under balkongen i 3 dagar nu och jag vet var dom finns men jag har inte lyckats att fånga nån ännu och på kvällarna måste jag gå in till min stora förtret. Önskar du var här och hjälpte mig att fånga i alla fall en enda.

Vov vov från Knutte

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19