Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 21 oktober 2011

Stenen vid dammen


Här kommer lite närbilder på den stora stenen vid dammen. Matte räddade stenen som kom fram när grävskopan grävde gropen för dammen.


Matte och husse är nyfikna på vad det är för bergart i stenen. Är det någon som vet? Stenen har alltså tidigare legat långt ner i marken.


Det svarta är inte jord och smuts, utan stenen har många olika färger: svart, grå, röd, vit och glasklar.
Jag måste ju kontrollera så att matte fotograferade stenen ordentligt. Så när hon kröp omkring med kameran där vid dammen kom jag springande i full fart och tog ett jätteskutt från långt håll upp på stenen.


Matte visste inte att jag var i närheten, så hon blev så överrumplad när jag landade på stenen att hon höll på att ramla baklänges i dammen! Det hade just varit en syn...


För er som undrade så går det alldeles utmärkt att sitta på den här stenen. Här har man bra utsikt över dammen och ända bort till skogshörnan.


Här kan man sitta och filosofera medan träden och himlen speglar sig i dammen och vattnet porlar i vattenfallet.

Mjau från Tiger

25 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Den stenen gör hela dammen, vilken tur att den fick vara kvar, det är så snyggt med den där och färgerna på den är fantastiska!
Agneta kram

♥ Babbi sa...

Åh...vilken vacker damm!!!! Så tjusigt det blev :)

Vårt röda hus sa...

Vilken lycka att ha en sån vacker sten vid dammen! Ingen aning om vad det är för sort. Är urdålig på stenar. Säkert är det någon som vet. Vacker är den, hur som helst!

Ha en skön helg.
Kram Eva-Mari

gunsan sa...

Viken tur att matte inte ramlade ner i dammen.Sten blir ju en alldeles utmärkt plats för dej att sitta och kolla omgivningen.Kram.

Susanne sa...

Förstår att du gillar stenen Tiger...har en lika stor sten som vi grävde fram när vi skulle göra en väg men jag vet inte vad det är för sten, mina katter tycker om att sitta på den de me !!! Så stenen har jag nu fattas bara hela dammen ;)))
kram susanne

Anonym sa...

Vackra bilder och stenen är otroligt fin speciellt med en Tiger på:-)

Kram

Bonnfrua sa...

Tur att du såg till att den stenen sparades!!!
Vår 6-åring har läxa till onsdag då han ska "redovisa" något hemifrån. Givetvis blev det Tiger som det ska pratas om så det var bara att fixa fram ett foto. :-)

Vår Tiger har gått in i vintertid nu, lagt på hullet och sover inne hela dagarna... men vad kan man vänta sig i slutet av oktober?

Rigmor sa...

Säger som andra...stenen är liksom pricken över i:et... synd att jag inte läste ditt inlägg innan minstingen åkte hem till Göteborg, hon är en fena på det där med olika berg-och stenarter. Får visa henne ditt inlägg nästa gång hon kommer hem. Bra sten för att hålla koll på läget tycks det också vara...
Jodå, det var i Askers kyrka begravningen hölls. En så annorlunda och vacker stund, med mycket musik, precis som hon ville ha det.
Ha en fortsatt skön söndag!!
Kram kram

livet på landet sa...

Sådan fin sten var tur att ni sparade och att den dessutom var Tiger-anpassad var ju toppen.
Ha en bra kväll i höstmörkret!

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Vad kul att du tiger vill vara med i utlottningen av mina teer. Hoppas du nu har en skön och slapp söndagskväll i soffan. Kram Maria

Anki sa...

Smart och snyggt med en utsiktssten!

Vårt röda hus sa...

Beträffande den lilla kransen på min dörr så är den bunden av enbart mossor och lavar! Den rosaröda mossan växer där jorden är extra järnrik.

Dimmkram från Eva-Mari

Estrid & Mattsson sa...

Hej Tiger,

Vilken fin damm du fått! Sån skulle vi också vilja ha, men vi får nöja oss med att smyga på sork vid gärdeskanten här hemma.

Hälsning från Mattsson och Estrid från Solglänta vid Falkaberget :)

Maria/Javabönan sa...

Stenen passar verkligen jättebra där vid dammen, förstår att matte ville behålla den. Det skulle jag också ha velat. =)

En tomt utan stenar blir så kal, med stenar kan man göra massor med kul saker. Om inte annat spana in sitt revir, eller vad säger du Tigern? ;-)


Kraaaaaam

Livet på Vestergård sa...

Det är verkligen en fin damm ni har! Stenen kan jag tyvärr inte analysera :)
Kram Kicki

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vilken vacker sten, passar jättebra vid dammen. Men vad det kan vara för sort...ingen aning tyvärr.

Hoppas du har haft en fin start på veckan!

Huset på landet sa...

Ja det var en utkiksplats som heter duga det! Vilken fin damm! Dessvärre kan jag inte hjälpa husse och matte med några tips om stenarten ;).

Kram, Nicole

Jenny sa...

Hej Tiger!
Vad bra att Husse och Matte sparade den fina stenen, där ligger den bra! Perfekt plats för dig att sitta och spana ifrån oxå;)

Kraam Jenny

skapa och inreda sa...

Vilken lycka att ha en så fin damm :)
Kram och mjau från Annika och Raggisarna

vitaspets sa...

Vilken fin damm . Kram Karina

Moa sa...

Jisses vilken bra "utkikssten" matte fick fram från underjorden.. den skulle Moses (kattsläkt, fast han tror nog han är mer släkt med hunden i huset) bli väldans avundsjuk på. Jag blir mer avundsjuk på den fina dammen.. o så klart att stenen skiftar så fint i alla färger o arter. Har ingen aning om vad det är men vacker är den.. ha det gott/Moa

Fröken Tindra sa...

Vilken fin sten som fanns där i jorden! Sten är vackert.
Känns väl bra med en ny och fin sittplats Tiger?
Ha en fin fredag!
Kram!

Min Skattkammare sa...

Vilken stark matte du har som räddade den stora stenen!!!
Härlig stlle att filosofera på!
Må så gott! :o)
Kram Kicki

Gizmo sa...

Hej, snubblade in på din blogg och tänkte att det vore oartigt att smyga ut igen utan att lämna ett litet avtryck. Härlig damm ni har och håller med de andra att stenen är fin.

Välkommen att kika in hos mig om tid och lust finnes

Skogslyckan sa...

Vi har några sådana stenar liggande här också. Har ingen aning om vad det är för konstig blandning, men vackert är det. Och speciellt där vid er fina damm. Ha nu en mysig fredag!
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19