Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

tisdag 3 februari 2015

Nej, se det snöar...

Den sångstrofen har matte haft i huvudet i flera dagar nu. För det har snöat mer eller mindre oavbrutet sedan i fredags. Matte tycker att det är vackert med allt det vita, så det blir många vinterbilder just nu.


Här är några bilder tagna en bit hemifrån längs mattes väg till jobbet. Matte fotograferade inte medan hon körde, utan bilen stod stilla. Men det är taget genom vindrutan eftersom det snöade, därav prickarna på bilden.


Skogen längs vägen ser helt annorlunda ut när den är snötäckt.


Den här lilla grusvägen, som är en genväg, är en fin vinterväg som nästan inbjuder till rallyåkning i kurvorna... Matte är glad att vi bor på landet och att hon kan njuta av naturen och alla årstidernas växlingar på vägen till och från jobbet. Men det är inte fullt lika kul när snön blåser över vägen i drivor på slätten här hos oss, vilket den gjorde i dag eftersom det är omkring sju minusgrader och lätt snö. Då kan man lätt köra fast om man har otur, men i dag gick det bra för matte.


Det gick inte lika bra för den här bussen i förrförra veckan. Men då var det halkan och inte snödrivor som gjorde att bussen blev ståendes och blockerade vägen i den lilla backen vid 90-graderssvängen i byn.


Här ser man bussen från andra hållet nerifrån slätten. Bussen blockerade vägen i nästan ett dygn, så matte var tvungen att åka en omväg till och från jobbet. Tur att det finns en hel del småvägar här omkring.


Skönt för mig att jag inte behöver ut på vägarna. Kanske kan matte klia mig på magen om jag värmer upp sängen...?

Mjau från Tiger

8 kommentarer:

Meta sa...

Det är en vacker väg du har till och från jobbet. skönt att kunna gå ner i varv så innan man kommer hem.
Vinter är vacker på bild, annars kan den vara.En solig fin dag kan även jag njuta av det.
Ha det gott
Kram Meta

::fina:: sa...

Så vackert det är med all snö men nej, det är inte roligt när det blåser och yr igen! Vi bort också öppet och väldigt högt så vinden känns verkligen och flera gånger om dagen får vi sopa snö utanför dörren för att det yr igen. Inte heller är det roligt att köra fast eller få ta omvägar. Igår på vägen hem var det så fruktansvärt dåligt plogat att det knappt gick köra rakt på gatorna i vårt samhälle och jag var rädd att krocka med varje mötande bil. Idag tror jag nästan jag tar motorvägen hem, fastän det är mindre mysigt! Ha en fin dag!

skapa och inreda sa...

Vilka fina bilder på ett härligt vinterlandskap. Även vi här nere i lilla Blekinge har snö och kyla, jag tycker om vintern om det får vara just snö och kyla men det är värre för katten Svante-Bus, han tror varje gång han ska gå ut att allt det vita och kalla är borta. Det blir bara en liten runda runt huset sen vill han in igen.
Ha en fortsatt trevlig vecka.
Annika

Lena sa...

Söta Tiger!!!! Ja, nu är det inte lätt att se skillnad på väg och dike... Ivarje fall inte här på landet!
Ha det gott!
Lena

Huset bakom lindarna sa...

Jag förstår att det inte är kul med drivor över vägarna.
Jag är glad att slippa ge mej ut tidiga morgnar innan plogen kört här.
Vi har haft massor med snö idag också. Nu får det vara bra för ett tag! Skönt att få mysa som du Tiger!
Finas mammis

Carina sa...

Oh du söta Tiger, inte kan väl din matte låta bli att klia dig på magen, väl?!
Och jag förstår att din matte fotar mycket nu när det är vitt, för det gör jag också, fast jag tycker det är svårt att få fram och visa det vackra vita....det blir liksom bara platt för mig....
Ha det gottigt.

Hanna Semerson sa...

Oj så vintervackert. Hörde av mamma att snön bara vräker ner jos er. Här är det nästan barmark och krokusarna fryser i rabatten. Gucci har haft sina första vårherrbesök, dock inte av lika stiliga katter som Tiger. Hälsn från Danmark

LINDA sa...

Här längtar pälsbollen inte heller ut. Jag tror faktiskt att jag skulle kunna lämna dörren öppen utan att hon skulle smita. Snö gillar hon, men inte stora drivor att försvinna i ;)

Solsken
//Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19