Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

tisdag 10 februari 2015

Snö i mängder


Så här såg drivbänkarna ut i lördags, även om snön nu har sjunkit ihop lite efter det senaste dygnets töväder. På gräsmattan mätte husse upp så mycket som 55 cm snö!


Snön döljer både det ena och det andra.


På dammen ligger ett djupt snötäcke ovanpå isen...


...men pumpen håller lite öppet vatten så att fiskarna får syre i dammen.


I fredags var det fortfarande vitt på alla träd, även i Kilsbergen var det vitt. De kallas normalt för de Blå Bergen...


...men kunde snarare kallas för Vita Bergen på vintern. Kyrkan och skolan i Närkes Kil ligger vackert med Kilsbergen i bakgrunden.


Återigen var det fantastiska snögirlanger på pergolan.


Hur kan snön hänga kvar UNDER armeringsjärnen i pergolan?


Hela pergolan var draperad av snögirlanger och snön räcker ända upp till fönstren på garaget.
Det här är "stora vägen" några hundra meter hemifrån oss, med byns centrum i bakgrunden längre bort.


En av de gamla smedjorna i byn ligger alldeles vid vägkanten där i kröken...


...innan man kommer in i allén i byn.


Efter allén svänger vägen vänster ner på slätten. Det är hembygdsgården som ligger till höger, även den med en liten allé och den andra gamla smedjan. Den smedjan har flyttats och renoverats de senaste åren. Tidigare låg den också vid vägkanten.


Om vi backar ytterligare en dag till torsdagen så hade vi då fått ny puderlätt snö och det hade dessutom blåst och bildat vackra snödekorationer på klätterstöden i pergolan.


Det blir många bilder på pergolan i vinter eftersom det bara är andra året den finns. Den har aldrig haft så mycket snödekorationer tidigare.


Husse var ledig och passade på att snöpiska trasmattorna när det var minusgrader och lätt nysnö. Det är ett bra sätt att hålla mattorna fräscha utan att behöva tvätta dem. Här ligger mattorna ute för att bli kalla innan de ska snöpiskas. Om de kommer direkt inifrån ut i snön tar de åt sig för mycket snö och blir blöta. Sedan när de hänger på torkställningen inne brukar jag hoppa och klättra i mattorna. Jättekul tycker jag, men inte matte...


Polkagris-amaryllisen som matte köpte till jul blommar nu. Den har fyra dubbla klockor och håller sig fin länge där den står i uterummet.


Den sammetsröda amaryllisen har blommat med fem klockor på sin andra stängel.

För övrigt åkte aldrig matte på kulturrundan i helgen. Men titta gärna på LindeNytt och NA så kan ni ändå få se några bilder från Vinterspårs-helgen.

Mjau från Tiger

11 kommentarer:

Meta sa...

Vilken härlig vinter vandring genom dina bygder. Så mycket snö ni fått. Naturen är allt bra på att dekorera för oss, Bara att njuta och det är kul att ha kvar på bilder till andra vintrar då det är snöfattigt.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Skaparglädje sa...

Oj, vilken vinter ni har. Det är så fint. Här töar det, det droppar från taken, fåglarna sjunger vårsånger. Och jag har påtat ner de första fröna i krukor. HAr nog lite vårkänsla i kroppen idag.
Kram!

Lena sa...

Vad vacker Polkagris-amaryllisen var! Vackra vinterbilder du bjuder på. Helgen var verkligen fantastisk! Synd bara att jag jobbade, men eftersom jag börjar tidigt, när det är mörkt, så är det ju lite sol kvar när jag slutar för dagen...
Tror att ni har betydligt mer snö än vi och igår var det verkligen vårvärme här! Idag är det också skönt, men inte lika varmt.
Ha det gott!
Kram Lena

Huset bakom lindarna sa...

Snön kan verkligen bilda fina mönster! Här håller dock snön på att smälta undan, vi har haft +8 grader nu i dagarna två! Men det kommer säkert mera!
Här har jag ytterligare en knopp på gång min julamaryllis, men inte så vacker färg som din polkagrisfärgade!
Ha det gott!
Finas mammis

Sylvia sa...

Snöpiskade mattor är såsköna att gåpå efteråt. Jag passade på medans vi hade pudrig nysnö. De känns verkligen upp fräschade efter det.Tack för att du delademed dig av dina fina vintriga bilder .

Evas Kvarnaro sa...

Oj det var rejält med snö ni fått,
vackra vintermotiv blir det.
Tiger försvinner väl ner om han går ut på nysnön . . .
Så friskt det blir med snöpiskade mattor. Det gjorde vi för två veckor sedan, som tur för nu finns ingen snö kvar.
Underbara amaryllis du visar.

Klapp och kram/ Eva

::fina:: sa...

Ujujuj vad mycket snö! Det är väldigt vackert och ljust men nu är jag så trött på det! Och då har vi inte så mycket som ni har. För två månader sedan var jag lycklig när snön kom men inte nu.. nu vill jag se lökarna komma upp ur marken och buskarna spira.. jag måste också säga att ni bor väldigt vackert, med vackra vyer och vidder. Ni har verkligen lyckan att bo bland både berg, skog och slätt!

Hanna Semerson sa...

Åh så mycket snö ni fortfarande har, vilken skillnad mot vår lervälling. Men det känns ju också roligare med våren när kontrasterna blir så stora mellan årstiderna. Här är det ju nästan samma väder året runt, i alla fall nästan :-)

Hälsningar
Hanna

Rost och rädisor sa...

Vackert med all snö och fina amaryllisar. Här är fortfarande några knoppar på väg.
Allt gott
Anette

Fröken Tindra sa...

Oj, vad mycket snö! Här är inget kvar i princip.
Fina amaryllisar!
Ha en fin Valentinhelg!
Kram!

Villrose sa...

Virkelig bra med snø hos dere!
Og så flotte Amaryllis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19