Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

tisdag 6 januari 2015

Vi väntar...

...på tre vise män. Enligt matte ska dom visst komma i dag på Trettondag jul. Fast vi har ju inget stall förstås... Och inte har vi sett någon strålande stjärna heller, men i natt lyste i alla fall fullmånen...


Men vi väntar även på att amaryllisarna ska slå ut. Den här mörkröda amaryllisen fick husse från jobbet innan jul.


Den har inte blommat alls under alla helgerna, men nu när trettonhelgen nästan är över verkar den äntligen vara på väg med första blomman. "Den som väntar på något gott..." heter det visst.


Den andra amaryllisen som matte köpte innan jul och dekorerade med mossa från skogen, har inte heller börjat blomma än. Men den står i uterummet där det är lite svalare, så det kan vara en förklaring.


Den ska få polkagrisfärgad (rödvit-randig) blomma när den slår ut. Men vi har ju haft andra blommor som har blommat både i jul och nyår, så det gör inget att vänta...


Polkagrisar har förresten varit populära här i jul. Matte gjorde chokladbräck med polkagriskross. Lättgjort och gott om ni frågar matte. Inget för mig, men annars har det haft en strykande åtgång.


Matte och jag slåss ofta om att hinna först till favoritfåtöljen. Gissa vem som vann den här gången...?

Mjau från Tiger

10 kommentarer:

Meta sa...

Precis så är det, jättebra att det kommer lite blommor efter Julen. Då är ju det mesta risigt och visset.
Önskar er alla ett härligt nytt år.
Kram Meta

Snäckskalsdalen. sa...

Den knoppen ser lovande ut! Gissar att det kommer att bli något magnifikt av den! Godiset ser gott ut och Tiger är vacker!
Agneta kram

Fröken Fräken sa...

Jag väntar också på att två polkarandiga amaryllisar ska slå ut.. köpte dem på rea just innan jul och de verkar inte ha någon brådska med att slå ut.. så lite jul har jag ändå kvar, även mina elljusstakar i fönstren då jag köpte nya denna jul och är så himla nöjd med dem att jag behåller dem ett tag till. De är iofs inte jättejuliga heller. Julbelysning tycker jag att man inte alls behöver ha brådska med att städa undan, allt ljus som går att uppbringa behövs!

Jo, jag tänker väl också som så att det blir ju lite mer av mjukstart att ta en tredagarsvecka så här i början. Egentligen är det väl det här med att jag förlorar sovmornarna som jag mest sörjer över när nu julledigheten går mot sitt slut.

Bea sa...

Ja, det ser ut att bli en "strålande" amaryllis i alla fall :)
och det där med polkagrisar och vad det nu var.... så får en att vattnas i munnen minsann och särskilt under en period då socker är nästan helt uteslutet ur min meny.
God fortsättning /bea

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Ja nu blommar det nog snart. Bättre sent än aldrig säger man ju. Kram från Maria och hoppas 2015 blir ett bra år.

Lena sa...

Här har vi inte heller sett några "Vise män", om man bortser från mannen, yngste sonen och Lusse ;-)
Ser gott ut med chokladbräck med polkagrisar!
Vilken mysig mage du har, Tiger!
Sköt om Er!
Kram Lena

nattugglan sa...

hej. nä ingen adress har jag fått.. det va märkligt om du har sänt mej två mail.. men ta på chvorgren@netikka.fi..då borde jag få din adress...ha de så bra

LINDA sa...

Nu känner jag igen mig – amaryllisar som blommar efter julen – helst efter Knut, det är jag mer än van vid. Skulle de blomma tidigare så börjar de hos mig gärna i november och ger upp före advent ;) Men någon gång ska jag lyckas. Den här gången blev det snittamaryllis som har fått hänga upp och ner från taket. Det fungerade så vansinnigt bra och de blommar ännu efter två veckor.

Solsken
//Linda

G:a Affären sa...

Ser att ni har sådana där bra stöd till amaryllisen, min sista blomma för i år har ramlat omkull och får nu stå i en vas.
Godiset ser väldigt gott ut, men farligt för tänderna. Och så undrar jag om du inte vill ha lite sällskap av matte i fåtöljen, det ser så ut!

Kramar /Cia

::fina:: sa...

Hej Tiger, så gott du har det där i favoritfåtöljen! Pebbles gör detsamma här hemma; snor min plats ;-) Jag vill tacka för den goa kommentaren på min blogg. Det blev inte total nedgrävning för det hände något igen redan idag.. ibland är man bra tokig! Tokiga tycker jag också att Amaryllisarna är. Jag köpte en vit och den blommade före jul och sedan fick jag en mörkröd och den blommar först nu - på jättelång, rak fin stängel. Fyra klockor har den, en maffig pjäs! Hoppas ni får njuta av era snart. Ha en fin helg. Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19