Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 18 januari 2015

Sådd och glada överraskningar


Årets första sådd är nu även skördad. Matte tog sitt förnuft till fånga, efter påstötning av både husse och mig, och sådde kattgräs som jag smakade på i dag. Gott!!


Matte har annars ägnat en del av helgen åt att plocka bort det mesta av julen. Men titta så skotten på minigranarna fortsätter att växa! De får allt stå kvar några dagar till.


Året har annars börjat på bästa sätt, för matte och jag har fått flera överraskningar i form av både ett paket och ett par brev. Först kom ett brev från Isas Trädgård med frön till Linnétagetes och Pionvallmo.

Därefter kom ett fint prickigt paket med lika fint prickigt innehåll ända från Finland. Matte kommer nu att få både lena händer och fötter tack vare de här tuberna. Kanske något för mina tassar med...? Godsaker fanns det också i paketet som jag och matte vann hos Nattugglans garnpåsar.

Bild lånad från Tant Otteskrufvs trädgård

Nu senast kom ett brev med frön till brunstrimmig Kobrakalla från Tant Otteskrufvs trädgård som matte vann tack vare mig. Matte hoppas att kobrakallan ska växa vid dammkanten så småningom, om fröna gror och växer till. Matte och jag blev så glada och tackar er alla tre som bidrog till en bra start på året!

Mjau från Tiger

8 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken tur du har haft och vunnit och fått så mycket fint! Kobrakallan så verkligen häftig ut!
Kram,
Regina

Annika Christensen sa...

Härliga tider för dig med andra ord.
Jag har också fått frön från Isas trädgård.
Ha det gott
Annika

Meta sa...

Vilket vinstregn grattis. Tur att du också fick lite extra idag Tiger.
Ha en fin början på veckan också
Kram Meta

Merja sa...

En perfekt start på det nya året:) Jag fick också frön på Kobra kallan. Nu håller vi tassen och tummen för att sådderna ska lyckas:)
Ha en bra dag!

Chatta Fahlinboden sa...

Vad fint det är med tulpaner! Det verkar ju också som att 2015 blir ett bra odlingsår för dig Tiger och din matte - nu är det granskotten och till sommaren kommer kobrakallan, som bara var så häftig. Nu Tiger får du till sommaren posera ihop med "kobran", så vi får se hur snygga ni är!

Hälsningar
/Chatarina

Lena sa...

Det var mycket fina saker. Vilken tur ni har!
Härligt med färskt, grönt gräs. Tänk när det börjar växa ute.... ;-)
Idag kändes den dagen väldigt långt bort!
Kram Lena

Oljekritan sa...

Kattgräs, vad mumsigt..Borde jag också så till min lilla katt..Hon är tokig i mina växter, häller ut vaser med tulpaner och käka sönder blad...Önskar dig en bra dag, Tiger.. och hälsa matte Kram Karina

Hanna Semerson sa...

Mums med kattgräs. Borde nog så lite här också. Vinterhälsningar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19