Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

tisdag 16 september 2014

Victoria och Fredrik - några år senare

 

Victoriaträdet som planterades för fyra år sedan har växt till sig och blivit riktigt stort. 


I år blir det för första gången en riklig skörd. De tidigare åren har matte och husse hunnit äta upp alla plommon själva, men i år har de delat med sig till släkt, vänner och arbetskamrater.


Även gulplommonträdet i den nya rabatten bredvid har växt enormt i år och är nu nästan lika stort som Victoriaträdet.


Från andra hållet, vilket är samma vy som för tre år sedan, ser man att trädet verkligen har växt. Allting verkar större i år, både krassen och den vita höstfloxen i kanten på trädgårdslandet är större och kraftigare. Det kanske beror på den varma sommaren och perioderna med regn före och efter.


Fredrik ger stora och goda äpplen. Det blir några fler äpplen för varje år, så i år har vi fått 6 äpplen om jag har räknat rätt. Men frågan är om det verkligen är vinterfrukt. Verkar snarare vara höstfrukt. Det har redan ramlat ner några äpplen och de går alldeles utmärkt att äta redan nu säger matte. Men att de har ramlat kanske beror på att de är så stora och tunga.


Även äppelträdet har växt till sig, men det är dags för beskärning igen. Trädet har haft en tuff start, då det första vintern fick toppen aväten av en älg. Sedan lyckades matte strypa en gren genom att stötta och binda upp trädet för hårt, så det har bara haft två stora grenar och varit snett och fult. Men nu börjar det se normalare ut i formen.


Trädet står intill rotzonsfiltret som husse gjorde till dammen förra året, om ni undrar varför man ser kaveldun bredvid trädet.


När matte var ute passade jag förstås på att gosa lite. Röda katthår på mattes svarta jeans blir väl snyggt...? För övrigt kan jag meddela  att jag sov inne en hel natt förra veckan, då när det var så dimmigt. Jag sov till och med en stund i mattes säng. Jag tror att hon uppskattade det! Men sedan har jag fortsatt att sova i poolhuset på nätterna.

Mjau från Tiger

6 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Så härligt att dina fruktträd ger frukt i år. Lycka att få plocka ner från eget träd.
Höstkram!

Lena sa...

Vad gott med plommon! I år är första året vi fått på vårat träd också, men inte så många. Fruktträd verkar inte riktigt trivas här och så äter ju älgen ovanfrån på de nysatta.....
Ha det så skönt i höstsolen!
Kram Lena

Sylvia sa...

Saknar vårat Plommonträd som vi hade förut. Kanske ska skaffa oss ett nytt ? Båtis har oxå sovit mer inne i sängen de senaste nätterna.Han brukar sova i sin korg som står i växthuset men nu har han legat tätt bredvid mig i sängen. Det märks att det är höst.

Hanna Semerson sa...

Det bästa med sensommaren är all frukt. Vårt äppelträd har inte gett något alls i år, men finfina päron har vi. :-)

Huset bakom lindarna sa...

Oj så era fruktträd växer och jag blir riktigt avundsjuk på plommonen. Här får vi väldigt dålig skörd av äpplen, päron och plommon i år:(
Kram från Finas mammis

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken fin fruktträdgård det har blivit och goda plommon. Här på berget har vi inga fruktträd alls, men där vi bodde tidigare hade vi det och det är ju en fröjd, förstås! Riktigt naturgodis!
Och Tiger måste vara med så klart!
Agneta kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19