Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 21 september 2014

Växthuset i slutet av säsongen

Nu har sensommarvärmen ersatts av regn och kyligare vindar. Så matte har passat på att ta in en del pelargoner som har stått ute i trädgården och i växthuset. Nu står de nyduschade i badkaret så länge.


Men innan matte tog in dem blev växthuset fotograferat så här i slutet av säsongen. I förrådsdelen i ena änden av växthuset står några pelargoner på ett planteringsbord. Den laxrosa pelargonen köpte matte hos Lena i Hagtorp i våras och den vita Mårbackapelargonen är inhandlad hos Broby Unikt, en butik i grannbyn.


På golvet står årsplantorna som har växt till sig rejält. Bakom dem står en änglatrumpet som matte planterade av skott från de stora gamla plantorna tidigare i somras.


Nu liknar växthuset nästan en djungel. Tomatplantorna når ända upp till taket till skillnad från på försommaren då de inte såg så mycket ut för världen.


 Jag gjorde förresten matte sällskap i växthuset och kollade läget.


Grönt och ombonat.


Den nya änglatrumpeten har växt till sig bra, men den har inte fått några blommor, precis som de äldre plantorna. Märkligt att de aldrig blommar. Men de är åtminstone gröna och fina.


Växthuset står numera för skuggigt eftersom träden i skogen intill har växt och blivit alldeles för stora om ni frågar matte. Tyvärr är det inte vår skog... Solen lyser inte tillräckligt mycket på växthuset, så därför mognar tomaterna sakta. Men förhoppningsvis blir de röda ganska snart.


I år blir det vindruvor för första gången på de två nya plantorna som har funnits några år i växthuset. De gröna har matte och husse provsmakat, men de var fortfarande lite sura.


De blå druvorna är inte så stora, men de var söta och goda. En helt annan smak än druvorna på den gamla blå vinrankan som dog för flera år sedan. Men det märkligaste var att när matte åt druvorna blev hon alldeles blå på tungan och fingrarna, precis som när man äter och plockar blåbär. Det var inte vad matte hade väntat sig.

Mjau från Tiger

6 kommentarer:

Solstrimmor sa...

En sån växtkraft i växthuset! I natt ska det bli nattfrost så då är det perfekt att flytta in de krukor som är flyttbara dit... kanske tillfälligtvis? Låter som vädret blir skapligt igen sen...

Må så gott, både människor och djur!
Kramar från Eva-Mari

Lena sa...

Vilket härligt grönskande växthus! Vi får hoppas på några fler solskensdagar så tomaterna mognar klart.Druvorna ser riktigt läckra ut.
Roligt att pelargonen växer och blommar!
Ha en fortsatt skön måndagskväll!
Kram Lena

Carina sa...

Du har det bra du Tiger, mumsa på egna druvor bara sådär....

Snäckskalsdalen. sa...

Ditt växthus är en djungel, verkligen, så härligt det ser ut och jag kan känna hur det luktar och lite av den goa värmen som kommer från jord och växter!
Härligt med skördar därifrån.
Agneta kram

Rigmor sa...

Ett stort och rejält växthus har ni (är väldigt avundsjuk på det...), med mycket vackert i! Tanken på ett orangeri har inte slagit er...? Så man slipper flytta på allt inför vintern...Här är det nästan överst på önskelistan, men jag tror inte tomten tycker det är värt att prioritera. Hade tur som fick in alla fuchsior på glasverandan innan nattens frost slog till iallafall. Pelargonerna står kvar ute och de klarar sig bättre.
Nej då, vi ska inte flytta, mig ska de får bära ut i horisontalt läge när den dagen kommer...Det är grannen som gör ett försök, men det är väldigt trögt. Lite nyfiken är man ju på vad som kommer istället, men som sagt va, ingen direkt rusning precis.
Då håller vi tummarna för att det blir bra väder till helgen så ni inte har åkt förgäves hit till Kvismaren. Vi funderar på en kort tur med husbilen, men det är väldigt osäkert än så länge.
Ha det gott vännen!!
Kram kram

Anonym sa...

Vilket fint växthus du har och så mycket växtlighet.
Kram Birgitta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19