Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

tisdag 23 september 2014

Höstdagjämning och första nattfrosten


I dag är det höstdagjämning. Det var även dagen då hösten kom med första nattfrosten. Kärleksörten hade fått lätt frostnupna blommor och gräsmattan var vit..


Efter gårdagens höststorm har armeringsmattan som ärter och bönor klättrar på blåst snett. Matte har inte hunnit kolla i drivbänkarna om grönsakerna har klarat sig undan frosten, men slingerkrassen ser mest ut som en hög spaghetti, så där borde matte ha täckt med fiberduk... Men i går kväll gick matte i alla fall ut i kvällsmörkret och tände belysningen i växthuset. Det var tur, för det var bara några plusgrader där inne då. Med växthusbelysningen tänd var det närmare 15 grader på morgonen.


Jag var så pass frusen i morse att jag tassade upp för trappan och låg inne en stund på mattes bulliga duntäcke. Men än har jag inte flyttat in för säsongen.

Mjau från Tiger

8 kommentarer:

Hjärtruds Stuga sa...

Tiden från att gå i kortärmat till att ta fram varm jacka var väldigt kort i år. Passande att första frosten kom på höstdagjämningen.

Ha en fin fortsättning på veckan.

Kram Karin

Evas Kvarnaro sa...

Vinterkylan kom på en enda nat, det blev -2 gr, brrr . . . .
-leta vinterkläder - skor . . .
Våran katt han kom hem den kalla natten, jasså ville han inte vara ute mera, den dumbommen. Men eftersom husse o matte älskar dumbommen fick han sova jämte oss.
Idag öser regnet ner - grått - trist - man vill inte gå upp ens.
jag gör som Tiger, -- myser.

Klapp och kram/ Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Det är så vackert med första frosten! Här är det milt och det har kommit regn, men bara på natten hittills. Bra, för då har jag kunnat vara ute och röja lite i landen. Jag städar denna höst, jag brukar inte göra det, jag brukar ta det till våren, men plötsligt kändes det rätt att göra det nu!
Agneta kram

Rost och rädisor sa...

Oj, vitt på gräsmattan! Synd på slingerkrassen. Men är det ditt växthus som skymtar i bakgrunden... så stort och rymligt och till och med belysning. Nu blev vi gröna av avund. Gott att värma tassarna där inne också antar jag om mattes täcke inte skulle finnas till hands.
Isskorpa på vattentunnorna här, men växter, till och med dahliorna klarade sig liksom de känsliga squashplantorna.
Och så kan jag hälsa att vi blev avmaskade med ett nytt piller igår. Visserligen var det smör på, men fy vad vi blev trötta sen. Otrevliga biverkningar kunde man få också.
Ha det så gott
Ture Svinto och Basil Bus genom Anette

Lena sa...

Precis så gör våra katter nu också. Kryper upp i våra sängar och sover hela förmiddagen!
Trist med frosten, men vi har ju klarat oss bra i år ändå!
Ha det så bra i helgen, själv jobbar jag....
Kram Lena

Hanna Semerson sa...

Åh frost lät långt bort. Här har nattemperaturerna bara legat runt 7-8 grader som kallast, men vi bor ju också mer söderut. Ha en skön lördag! Soliga hälsningar från ett 19-gradigt Århus :-)

Högagärde sa...

Det är något magiskt med de första frostnätterna och lycklig den som får gå ut med kameran morgonen efter.

Elisabeth

Villrose sa...

Der var det vel mykt!
Frosten har heldigvis ikke dukket opp her ennå. Kan vente lenge, jeg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19