Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 30 juli 2014

Alla gillar vatten


Matte har bytt ut hängmattan mot vilstolen, som står intill äppelträden i skuggan av några tallar. Ju varmare och torrare det har blivit, desto dammigare blir grusvägen också. Vi fick visserligen regn och åska i söndags, men det är skönare att sitta här...


...vid dammen och läsa. Utsikten är så mycket trevligare.


Om matte tittar upp ur boken händer det att skogsduvan är på besök i bäcken. Dessutom brukar svalorna komma och flyga fram och tillbaka över dammen och ta ett dopp i farten när de flyger lågt.


Eller också kan matte se mig dricka vatten i rotzonsfiltret. Där har det sedan förra året blivit tätare med växter som tar upp kvävet i vattnet från dammen. Det har även hänt att matte har svalkat fötterna i bäcken de här varma dagarna.


Svalorna är svårfångade på bild, så det får bli en extra bild på mig i stället när jag spanar i skogskanten.

Mjau från Tiger

7 kommentarer:

Hanna Semerson sa...

Tiger är en bortskämd liten katt,tänk att ha fågel-liveföreställning precis utanför dörren. Och så första parkett, inte dåligt. ;-)

Charlotta sa...

Hur skulle katterna klara sig utan utomhus-vattenskålarna? Här hemma ratas kranvattnet alltid till förmån för pölar utomhus, eller så sticker katten ner huvudet i vattenkannan och lapar. Moget och fint verkar mottot vara när det gäller vattenkvalitet. Tiger har en hel bäck att dricka ur, det har säkert också sin speciella smak. :)
Ha det gott i vilstolen!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det ser ut som en skön oas, med allt grönt, skuggan och vattenspegeln. Ljuvligt!
Kram,
Regina

Solstrimmor sa...

Nog är det skönast i skuggan dessa underbara sommardagar. Och helst då på den lilla badstranden som bara några få vet om (och som jag just hittat)... med sandbotten och 28-gradigt vatten! Kommer därifrån nyss!

Undrar vad matte läser för bok där i vilstolen?

Sommarkramar från Eva-Mari

Lena sa...

Så vackert du har det Tiger!
Här brukar duvorna flyga över och smälla hårt med vingarn. Det är sällan de landar....
Varmt, men idag är det lite moln och jag tröstar mig med att jag bara jobbar en kväll till! Sedan är jag ledig en HEL vecka, nästan... ;-)
Kram Lena

Vform sa...

Oj så skönt ni har det ... matte och du !!!
Härligt att ha vatten i närheten i värmen :)... det behövs till allt!
Kram till er!

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, ni har fått regn, vilken lyx! Här har inte kommit en enda droppe, men vi väntar tappert vidare och under tiden vattnar vi så mycket som vi tycker att vi kan unna oss (det drabbar liksom bara vår jord, för vi har ett eget vattenhål, tack och lov). Mysig stol att sitta i och att dricka rörligt vatten är bäst!
Agneta kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19