Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

måndag 9 september 2013

Sensommarhelg

Nej, det blev ingen tur på Ljusstråk för matte. Men vi fick en solig helg tillsammans här hemma med högsommarvärme. Och det gillar både matte och jag! I lördags hade vi 23-24 grader varmt och i går 22-23 grader. Inte illa för att vara en bra bit in i september! I går kväll tog matte dessutom ett dopp i poolen som fortfarande håller 31 grader i vattnet tack vare solfångaren och det soliga vädret.


Ett av husses sommarprojekt har varit att gräva ett rotzonsfilter till dammen. Det syns till vänster som en egen liten damm bredvid bäcken.


Filtret är helt fyllt med singel och vatten. Så småningom ska det även vara fullt med vattenväxter med renande egenskaper. Genom ett rör rinner vattnet ner till filtret för att renas.


Från andra hållet ser det ut så här. Ett lämpligt ställe för filtret var här i slänten så att vattnet kan rinna vidare till bäcken och nedre lilla dammen, innan det pumpas upp igen i stora dammen. Det var sommarens algtillväxt i dammen som gjorde att husse ville pröva något för att minska trådalgerna i dammen. Sommarens sol och värme har gynnat algtillväxten, till skillnad från förra sommaren då det var mera regn och inga algproblem. Matte har planterat några funkior vid kanten, som så småningom kommer att bli stora och fina. Den blå håven vid bäcken fångar upp löv och barr så att de inte rinner ner i bäcken och fastnar där (inte så vackert, men praktiskt...).


Nu i helgen har matte äntligen passat på att plantera lite perenner i den nya rabatten vid klematisen och gulplommonträdet. De små perennerna som matte köpte i våras har stått på tillväxt över sommaren. Så här såg det ut när matte provade sig fram med krukorna.


Och i kvällningen började det "flåsa" bakom skogen och fram kom den här luftballongen tätt över trädtopparna. Ser ni lågan när de eldar på? Det är då det låter.


De fortsatte bortåt grannarna...


...men sjönk helt plötsligt i snabb takt...


...och gick ner för landning på någon av stubbåkrarna på slätten bakom grannarna. Det händer minsann spännande grejer även här på landet!

Mjau från Tiger

17 kommentarer:

Carina sa...

Javisst har det varit en fantastisk helg, soligt och varmt, riktigt sommarväder, kunnat gå i bikini i mitten på september det är inte fy skam...nog för att jag älskar hösten, men värme är allt bra gott det med....Värst vad husse har fått slita, men det kommer säkert bli jättebra. Jaså, ni hade en massa algtillväxt i sommar....det har vi som tur är sluppit, men man vet ju aldrig.... i och för sig har vi rinnande vatten som tillflöde men det kan säkert hända saker ändå...
Ha en fortsatt skön sensommarvecka.
Kram

Hajan sa...

Vilken anläggning Ni har, lyckliga Ni.
Det måste ju vara toppen, för >matte och Husse i allafall

Rigmor sa...

Blir mer och mer imponerad av allt ni åstadkommer i trädgården!! Och väl genomtänkt verkar det också vara...Här ligger det mesta för fäfot känns det som...möjligen att jag kan få igång gräsklipparen idag...*skrattar*!!
Och vilka sommardagar vi haft i helgen, trots att vi kommit in i september!! Men man märker på morgonen att det är höst, dagg och klar luft. Måtte detta vara lääänge än!!
Ha det gott!!
Kram kram

Systrarna Hjertén sa...

Verkats som det är fullt upp, imponerande reningsanläggning till dammen.

Mvh
Frida

Evas Kvarnaro sa...

Himmel och pannkaka vilket projekt.
Intressant, skulle vilja se det 'live' men du bor väl inte ens i Småland.
Helgen har igen varit kanon fin, mycket som kan göras i en trädgård i lagom väder.
Ha de gott/ Eva

Klosterkatterna sa...

Oj vilken verkligt intressant läsning! Så spännande med rotfiltret i dammen. Så kunniga ni är. Vi hade tänkt ha en liten damm i vår trädgård, men det blev inte så och nu orkar vi inte med några nyordningar utan nöjer oss med att förvalta det vi redan har.

Massor med kramar och nospussar till Tiger.

Gammelmatte Gitte i Otterbäcken

Lena sa...

Spännande projekt vid dammen!
Vilken fantastisk helg vi haft och idag också. Undrar om detta var sista sommardagen?!
Vackert med luftballonger, men det känns lite osäkert....
Ha en fin vecka!
Kram Lena

Elna sa...

Oj så flitiga ni är och vädret har varit otroligt fint.

Kram och klapp

Meta sa...

Ja du har man damm har man en hel del att pyssla med. Fint är det i alla fall
Ha en fin vecka.
Kram Meta

Mycket annat & lite betong sa...

Vilken sommar vi har fortfarande! Det låter skönt med en så varm pool.
Spännande att se sen hur husses rening kommer att fungera. Det blir fint med funkiorna där.

Kram Agneta

Hjärtruds Stuga sa...

Visst var det en fantastiskt fin helg vi hade. Härligt att vi har så fint sensommarväder. Tids nog kommer hösten med regn och rusk. Bara att njuta så länge det varar.

Må så gott

Kram Karin

samson sa...

otroligt vilket härligt väder vi har haft länge nu
dammen är så fin och vilken reningsanläggning kommer att bli kanon bra
ha det så bra
maggan

Marianne sa...

Helt fantastiskt sommarväder hela helgen!:)
Så himla fint ni har det med eran damm och fina rabatter!
En 31gradig pool låter ju inte heller helt fel!
Ha en finfin dag!
Kram

Solglitter sa...

Ojoj så vackert ni har det och vad ni grejar och får till det...är så imponerad av er kunnighet att fixa och få till allt detta vackra!

Vatten livar upp och är en lisa för själen...även att bada i ...fantastiskt att du hade så varmt i poolen...låter underbart och man häpnar att vi fått en sån fin sommar och sensommar...verkligen härligt att spara i minnet alla varma dagar, inför höststormarna...hihi..
Önskar dig en fortsatt fin vecka vännen
Kram Lollo

Jennie Bergius sa...

Här har det också varit helt underbart! Du har det så fint i trädgården och mysigt med en liten damm.

Tack, visst blev det fint med rönnbären. Och havet är underbart :) Tack snälla, så kul att du gillade målningen. Här är det med tort så det var skönt att det regnat inatt!

Ha en fin tisdag <3 Jennie

Snäckskalsdalen. sa...

Dammprojektet blir bara finare och finare och läckrare och läckrare, så snyggt med planteringarna och den nya reningen är ju inte bara bra utan snygg också!

Jag har också några perenner på tillväxt, det är kul att se hur dom trivs i sina egna små världar där i krukorna!

Ballong, ja, jag minns första gången jag blev varse en sådan. Steg ur min bil i innerstaden och det lät så konstigt, jag tittade åt alla håll utom uppåt. Men så hörde jag någon skratta och då var det en ballong och dom såg min förvirring!
Häftigt är det!

Agneta kram

Anki sa...

Luftballong... ser lite lockande ut, men ännu mer skrämmande. Fina bilder blev det i alla fall :)
Är så imponerad av er damm... otroligt fin! Jag har ju bara min lilla och den är inte för vacker just nu...
Ha det gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19