Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

måndag 2 juni 2014

Skir blomning


I går kväll var husse och matte på försommarkonsert i Närkes Kils kyrka. Det var kyrkokörerna från de näraliggande kyrkorna som tillsammans sjöng ett knippe sommarsånger. Ute var det en ljuvlig försommarkväll...


...och här i sluttningen nedanför kyrkan blommar det skirt av Queen Anne's Lace. Fast på svenska heter blommorna hundkex, men det låter inte lika vackert tycker matte.


Matte har semester från Kristi Himmelsfärds dag till Pingsthelgen. Det är ungefär som skomakaren som tog semester "mellan hägg och syren", men i år är syrenerna nästan överblommade redan. Hittills har vi hunnit njuta en del här hemma tillsammans matte och jag. Här släcker jag törsten direkt ur dammen.


Jag gillar värme men med måtta, så när tillfälle till skugga ges tar jag chansen, även om det bara är skuggan av mattes ben en liten stund. Så nu matte kan du väl vara snäll och stå kvar där ett tag...

Mjau från Tiger

9 kommentarer:

Meta sa...

Körsång är vackert att lyssna till i en kyrka speciellt. Igår fin sommarvärme idag betydligt kallare och med regn bra att få lite vila mellan soldagarna. jag säger som du tiger skugga är skönt ibland.
Ha en fin dag
idag
Kram Meta

::fina:: sa...

Vilken vacker kyrka! Så mysigt att gå på konsert, jag tänker varje år att jag ska gå på någon sommarkonsert i vår vigselkyrka men ännu har det inte blivit av..man tänker så mycket ibland ;-) Så mysigt du har det, Tiger, en perfekt plats för en katt är din trädgård! Puss å kram!

Lena sa...

Närkes Kils kyrka ligger verkligen vackert! Speciellt nu i försommarskrud.
Du Tiger har det bra, med en stor "vattenpöl" att dricka ur och så matte hemma!
Idag är vädret dock lite annorlunda, men lite regn blir toppen för mina nysådda land....
Ha en fin dag!
Kram Lena

Hanna Semerson sa...

Så roligt att se dig häromdagen. Den som ändå vore katt, Tiger ser ut att njuta livet i fulla drag. Vi har kommit hem igen till en spinnande katt som följer Matte vart hon går. :-)

Rost och rädisor sa...

Låter fint med försommarkonsert och matte gillar också det engelska namnet på hundkex bättre.
Själv lade jag mig i skuggan på mattes pyramidformade groblad som hon är hemskt rädd om, men det rätar nog upp sig igen.

Drick inte ur hela dammen på en gång Tiger : )
Hälsar Ture Svinto gm Anette

Evas Kvarnaro sa...

Oj vad trevligt, där skulle man varit, körsång o sommarsånger härligt. Men jag var på konfirmation i lördags, där blev det någon sommarsång.
Vilket vackert namn på 'Hundkex',
Queen Anne´s Lace låter mycket vackrare, tack nu lärde jag mig det. Ja visst är de underbara de vilda blommorna.

Så fin du är Tiger, när jag ser dig tänker jag på våran katt Klas
och katten Gorbatjov. De var lika vackra som du.
Idag fick vi göra en kista till en fin katt vars namn var 'Bullen' en Persier.
Det var dotterns i Ängelholm, de åkte hit sen från Helsingborg
de ville ha en fin plats för Bullen här i vår skog bland alla andra av våra husdjur som vilar här. Det är alltid sorgligt och så är livet.

Må så gott, klapp o kram/ EvaMICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Brukar du fiska i dammen, lille fine katt?

Fröken Fräken sa...

Jag saknar verkligen det där med att ha en avslutning i kyrkan inför sommaren, som när man gick i skolan. Det är lite luften som gick ur, när man bara går hem på semester utan något festligt innan!

Jag tror att ischiasen är bättre, eller så är det värktabletterna som talar.. men nu vill man ju verkligen ut och njuta, inte ha ont!

Snäckskalsdalen. sa...

Dammvatten är bäst! Vi har ju ingen så fin damm som er, men vi har ett litet fågelbad och där är vattnet väldigt gott!

Skrattar lite åt att du också kallar hundkäxen Queen Ann's Lace numera - visst låter det som hämtat ur en gammal god engelsk roman! Det var min svärmor som lärde mig det. Hon måste ha varit världens första au pair flicka - hon var i Cambridge 1948 som au pair!!! Och då var hon över 30 år!

Underbart med sommarsånger i kyrkan, det finns inte mycket som slår det!

Agneta kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19