Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 29 juni 2014

Blöt helg

Här i tassemarkerna har husse koll på att vi har fått 35 mm regn sedan i fredags och det har fortsatt att regna en del även i dag. Matte har ju semester, så det är klart att det regnar då...


Ni vet ju att matte gillar pioner...


Så till husses födelsedag räddade matte en del pioner undan regnet som vi kan njuta av inne i stället. Den nya ceriseröda pionen är verkligen fin.


Men de här vita doftar mycket mera. Det röda i mitten på blomman matchar den ceriseröda...


De här helt vita doftar allra ljuvligast.

Matte åkte allt på Lekebergsrundan i går, men det blev en blöt historia. Det regnade en stor del av eftermiddagen.


Eftersom det regnade glömde matte helt bort kameran ända till den avslutande fikastunden i den nybyggda cafédelen i Ankis Magasin. Här fanns det gott och billigt (gratis) fika! Innan dess hade matte besökt flera loppisar och butiker, bland annat presentbutiken byLinaP i Fjugesta, Fahlinboden strax utanför Fjugesta och Lagårdsboa i Edsberg. Det blev några fina fynd (framför allt hos Fahlinboden som kan rekommenderas) och en trevlig utflykt (trots regnet) tillsammans med mattes föräldrar. En del ställen kan man besöka även när det inte är Lekebergsrundan ifall någon får lust. Däremot hoppade matte över trädgårdsbesök på Tusen trädgårdar i dag. Sådant är allt trevligare i uppehållsväder och värme...


Eftersom det var önskemål kommer det självklart en bild på mig också. Här slumrar jag utomhus intilll förstukvisten. Som oftast utomhus ligger jag med frambenen invikta och "ruvar" som matte säger.

Mjau från Tiger

8 kommentarer:

Elna sa...

Ja det regnar och det regnar, svensk sommar när den är som värst. Vackra pioner och Tiger är lika fin som alltid.

Kram och klapp

Rigmor sa...

Det blev en blöt historia idag med...Och som du såg så besökte jag Anki´s Magasin, men det var också allt. Jag lyckades pricka in både hagelskurar och skyfall på den turen...
Här har pionerna också regnat bort, de första "bonnpionerna" klarade sig bäst, men de vita, som är lite senare, de är helt förstörda. Så synd, för de har så kort blomningstid så man vill verkligen inte missa den. Din cerise var verkligen läcker i färgen, har du möjligen namnet på den...??
Ja du...någon potatisodlare har vi då inte i familjen, men en kul grej är det. Även om det i år var väldigt få som deltog, så...roligt är det!
Ha det så gott!!
Kram kram

Lena sa...

Så vackra pioner!! Efter det här regnet är pionsäsongen slut här!
Kom aldrig ut på Lekebergsrundan iår. Hade ju lite att pyssla med här hemma och så var det ju regnet....
Hoppas du och Tiger får några soliga dagar nu på semestern!
Kram Lena

Mon jardin en ik sa...

Så vackra pioner. Den ceriseröda.... Bara älskar den.
Vilken fin bild på dig snygging.
Önskar dig och matte en fin vecka.
Anje

Hanna Semerson sa...

Vackra pioner, önskar verkligen vi hade det i trädgården. Får bli nästa års investering. Det störtregnade i England också, men det vore ju inte svensk sommar utan regnvädersdagar.

Anonym sa...

Jag har en bondpion, det är synd att de blommar så kort tid... de är så vackra.
Kram Birgitta

Snäckskalsdalen. sa...

Och här har det endast fallit 2 mm under de två senaste veckorna. Trädgården och skogen torkar bort. Tack och lov kan vi vattna i trädgården men i skogen går det inte så bra.....blåbären skrumpnar och svampen visar sig inte.
Ha, jag har också glömt kameran på mina sista utflykter, jag vet inte vad som hänt!
Agneta kram

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Vilken tur du hann att rädda de vackra pionerna.

Så mysigt att slummra till på utsidan en stund :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19