Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

måndag 17 mars 2014

Storm och bygginspektion


I lördags stormade det rejält. I går var det lugnare, men i dag stormar det igen. Jag gillar inte när det blåser så mycket. Lite lagom blåsväder kan vara spännande, men när det stormar blir jag stressad av alla konstiga ljud som hörs överallt. Så eftersom jag var inne passade jag på att titta ut genom glasdörrarna från det nya uterummet. Det är så behändigt att kunna sitta på golvet och ändå titta ut. Det har dom gjort bra, husse och matte! Att byggdammsugaren står intill bryr jag mig inte ett dugg om. Inte så länge den är tyst i alla fall...


Det blåste så mycket att det gick små vågor på dammen. Hela vattenytan blev alldeles krusig. Ser ni vad hjärtbergenian på andra sidan dammen redan har blivit stor och grön? Efter det att snön försvann så har det gått undan med växtligheten. Fast i natt fick vi lite snö igen! Men det smälter nog snart i solen och blåsten.


Vi har haft solsken nästan varje dag i över en vecka nu! Det är mer än på hela vintern. Här i det nya uterummet blir det varmt och skönt när solen lyser in genom fönstren. Som ni ser är snickarna färdiga med trägolvet. Det är rena rama balsalen här. Det är stort och ödsligt och det ekar, vilket jag inte gillar riktigt. Men det kanske blir bättre när det blir möblerat. Det vitvaxade furugolvet är riktigt snyggt och matchar mig ganska bra, eller hur?


Väggpanelen är vitlaserad och lagom uterumsfin. De flesta golv- och taklisterna är på plats, utom några få som fortfarande saknas. Jo, det blir nog godkänt det här! Matte hoppas att det snart ska vara helt inflyttningsklart...

Mjau från Tiger

16 kommentarer:

Solglitter sa...

Så vackert med lite krusningar på dammen och en begynnande grönska!
Håller med dig där att blåst är inte så trevligt och vindarna är riktigt kalla dessutom!
Idag gäller att söka ordentligt med lä för att kunna njuta fullt ut i solen :)
Önskar dig en fortsatt fin vecka.
~Lollokram~

nattugglan sa...

Oj så fin Tiger är,,då jag ser honom så minns jag med sorg vår Fritz,,,om jag skulle skaffa mej en ny gul frass..måste se om det finns nå kattungar nu då våren snart är här.. vi fick ju vinter tillbaka igår.O(Så himla fint det blev i uterummet..golvet är bra!!!

Skaparglädje sa...

Ja, fy vad det blåser.

Snäckskalsdalen. sa...

Det där blir ju världens finaste uterum! Vilken finish! Väldigt vackra färger också, jag förstår att Tiger tycker om det.

Och det är ju nästan så det går vita gäss på dammen. Och precis sånt väder har vi här idag också och det är som sagt var väldigt fult ute nu!!!!!

Kramar

::fina:: sa...

Åh så fint det har blivit, Tiger! Förstår att du är glad över de där fönstren så att du kan se ut! Det kommer nog vår lilla Pebbles tycka om också i huset hon ska få flytta till sen :-). Golvet matchar dig perfekt - lyfter dina fina färger! Jag tycker du gjorde en bra bygginspektion, det är bara att utfärda slutbesked och se till att inflytt sker genast :-) Kram!

Vform sa...

Jättefint uterum till er allesammans!
Ha en skön vecka!

Mon jardin en ik sa...

Vilket underbart uterum ni har fått. Det är inte roligt när det blåser så mycket ,håller med dig att det känns konstig med alla ljud. Men vattnet i dammen ser så fint ut.
Jag avstår nog av att vara med i utlottningen. Vi ska Sälja Mon Jardin och då ska jag inte odla nåt mer. Bäst en annan vinner boken.
Anje

Evas Kvarnaro sa...

Om du Tiger skulle välja inredning blev det nog en massa mysiga dynor och många kuddar m.m.
Jag ser att du tycker det ser kalt ut, men vänta du, din matte vet nog redan hur hon ska mysa till det.
Ljust och vackert blev det i varjefall.
Klapp o kram/ Eva

Rigmor sa...

Så fint ni har fått det!! Golvet är helt underbart. Förstår att det kliar i fingrarna för att få börja inreda...och tänk så många blommor det får plats, det blir ju nästan ett orangeri!
Ja, den här blåsten är inte kul, men idag drog den över fort. Lämnade lite smågrenar av björk kvar i trädgården, så det är bara att börja plocka igen.
Å inte hann vi med Tysslinge heller i helgen. Ibland är det för lite timmar på dygnet...Får väl åka ut till Kvismaren istället och titta på tranorna, hör dom allt...
Ha det gott!!
Kram kram

annika sa...

Vilket fint uterum ni har gjort! Golvet och väggarna....superfint. Hoppas det lir många sköna stunder där för er.
Ja nu går det undan i naturen.
Hoppas vi inte får mer snö!
annika

Fröken Tindra sa...

Jag håller med dig Tiger, det är lite läskigt när det blåser! Jag har vaknat flera gånger båda nätterna det blåst nu. Inget kul.
Uterummet kommer att bli så fint, så fint. Och jag blir allt lite avundsjuk jag... =0)
Ha en fin vecka!
Kram!

ann d du québec sa...

reste bien au calme a l intérieur.

Lena sa...

Oj, vågor på dammen! Förstår att Tiger inte gillar blåsten.
När vi åkte mellan Fredrikshavn och Århus i fredagskväll gick det vågor på motorvägen.....
Vad skönt att ni snart kan flytta in i uterummet!
Ha det gott!
Kram Lena

Silversmed Linnéa Eriksdotter Ekencrona sa...

Vad härligt! Åh vad lyxigt! Själv håller jag på att titta på fönster till vår lilla veranda, vill ju också kunna sitta ute i ur och skur.. just nu drar det! hih...
Ha en fin dag! Här är det fullt ös medvetslös!

Kram L

Melody and M.E sa...

Så duktigt husfolk du har!
Det där blir ett kanonbra rum för dig att ligga och lapa sol i! Nu får du bara se till att du får en riktigt mjuk och skön kudde att ligga på!
Puss från Melody!

Huset bakom lindarna sa...

Men så fint ni får det i det nya uterummet. Blir riktigt avundsjuk! Nu får vårvärmen komma tillbaka snart också tycker jag! Så du kan ut i solskenet igen och inte behöver sitta inne och se hur det blåser och regnar!
Kramar från Finas mammis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19