Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 5 mars 2014

En solglimt

I dag fick vi en solglimt på eftermiddagen. Solstrålarna bröt igenom de grå molnen och det blev till och med alldeles klarblå himmel en stund. Men efter drygt en timmes solsken mulnade det på och blev grått igen... Hur som helst, så hann matte ut med kameran för att föreviga det sällsynta dagsljuset. Här kommer därför en dagsaktuell bildrapport från tassemarkerna.


Vår grusväg framför huset fick nytt grus och nygrävda diken i höstas. Snöhögarna smälter så att vattnet strömmar i diket nu.


På gräsmattan på södersidan håller snön på att försvinna. Här ser det ut att var mera snö än det egentligen är. Äppelträden (i högerkanten) behöver inte beskäras nu på vårvintern, för det gjorde husse i september.


På håll, och om man tittar lite mera till vänster, ser man att gräsmattan snart är grön i stället för vit av snö. I skogskanten har husse staplat veden som tidigare låg i vedskjulet bakom dammen. Det var nödvändigt att flytta på veden i höstas, när vedförrådet började ge vika... Matte säger att ved värmer - många gånger. Först ska den kapas, sedan huggas, staplas för förvaring, bäras in till vedlåren innan den stoppas i braskaminen. Eftersom husse var tvungen att flytta all ved en extra gång, har den alltså värmt en gång extra... Fast den här vintern har husse inte behövt elda så mycket, eftersom det inte har varit så kall vinter.


Om man tittar ändå mera åt vänster ser man trädgårdslandet, där snön snart är helt borta. HÄR kan man se hur mycket snö vi hade i slutet av mars förra året! Så det stämmer att våren är en månad tidigare i år.


I kanten på trädgårdslandet finns fröställningarna kvar från solhattarna som heter Magnus. De torra blommorna är på ett sätt vackra även så här års.


I rabatten vid husväggen började snödropparna sträcka på sig och slå ut så fort snön försvann.


Borta vid dammen har nästan all snö försvunnit nu. Men isen är kvar på dammen, även om den börjar släppa i kanterna...


...och runt stenarna som finns i dammen. Eller är det en groda som tittar upp där?


Om man går runt dammen och tittar åt andra hållet ser man långt bort över slätten och mot Kilsbergskanten.


Det blev bättre utsikt eftersom de röjde sly här i höstas. Till höger skymtar man björken...


...som brukar spegla sig i dammen. Den är ganska fin även mot den klarblå vårhimlen som vi fick njuta av en liten stund i dag.

Mjau från Tiger

9 kommentarer:

Lena sa...

Visst var det underbart att solen tittade fram en liten stund på eftermiddagen! Har sett att de lovat en stor sol till helgen ;-)
Passar oss utmärkt!
Så skönt för Tiger att snart ha en snöfri gräsmatta att spatsera på!
Ha det så skönt!
Kram Lena

Mon jardin en ik sa...

Oh, så bortskämd vi är här. Inte sett snö på hela vintern(inte när jag var på besök i Sverige heller) och nu har vi VÅR. Sol hela dagen och den värmer redan fint.
Så fina bilder det blev. Ni bor så vackert där.
Hoppas att solen kommer till er för att stanna snnart.
Ha det gott
Anje

Meta sa...

Hihi stenen i dammen ser ut som en lite groda. Härligt att ni har fått lite vår hos er med.
ha en fin morgondag
kram Meta

Snäckskalsdalen. sa...

Ohohooo, vilken dager det är i dina bilder, jag känner hur det doftar och det är så där lite vemodigt vackert! Tänk vilken skillnad mot förra året!
Och ja, vad den värmer veden, det var en rolig vinkling på det!
Dammen, när isen går upp på den, då kommer våren, helt klart!
Ja, jo, vi har allt pratat om en bäck på tomten, men det är lite krångligt med all sten och berg överallt. Men det finns definitivt med på listan över kommande projekt! Och jag har visat er damm och bäck för mannen min och han tycker det är jättefint och har konstaterat att det är ett jättearbete ni gjort!
Agneta kram

Vform sa...

Javisst får våren komma NU ... när vi ändå inte haft nån vinter! Inte behöver vi den mera :)
Trevligt att se bilder från förra året, tänk så olika det kan vara!
Ha det gott!
Kram ♥

Skaparglädje sa...

Härligt med solen. Snön smälter bort mer och mer hos dig.

Fröken Tindra sa...

Det börjar ju likna vår hos er Tiger. Härligt va?!
Kram!

Solstrimmor sa...

Tänk vad några soltimmar kan göra för att humöret ska stiga! Vårt snötäcke är borta igen men någon hjälp av solen har vi inte fått! Till helgen blir det bättre tror och hoppas jag.

Ha det gott i tassemarkerna.
Kramar från Eva-Mari

Elna sa...

Det känns så skönt att våren är på gång. Allting känns mycket roligare. Katterna har också piggnat till, alldeles för mycket *ler*.

Kram och klapp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19