Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

lördag 18 augusti 2012

Nytt vattenfall

Eftersom det är en bäck ner till den mindre bevattningsdammen finns det en cirkulationspump som pumpar tillbaka vattnet till den stora dammen. Vattnet pumpas upp genom ett rör som kommer fram i kanten mellan markstenarna. Matte antydde för husse att hon ville ha ett litet vattenfall över en sten där. Och det skulle inte vara vilken sten som helst, utan en stor fin rödskimrande sten som har funnits i skogshörnan. Den lilla groddammen i skogshörnan har tidigare haft ett vattenfall över just den stenen, men det var innan det flyttade in grodor i skogshörnans minidamm.


Så en dag på semestern när matte tittade ut över dammen hade husse varit tidigt uppe och flyttat stenen medan matte sov. Husse är stark och brukar ju flytta stenar... så det var ingen större svårighet, trots att stenen är ganska stor.


Stenen ligger djupare i vattnet än vad matte tänkte först, men annars lät det alldeles för mycket när vattnet skvalade. Nu rinner vattnet så fint över stenen. Matte och husse har provat flera alternativ för att dölja vattenröret, men det får nog vara så här med några mindre stenar.


Från andra hållet ser det ut så här sedan stenen kom på plats.


Här ser man bättre att stenen är vackert rödskimrande. Den passar perfekt till den röda kanten med marksten runt dammen.


Där rabatten slutar på högra sidan om dammen har matte lagt några flata kalkstenar som avslutning intill den rosalila höstastern.


Tittar man lite mera åt vänster ser man den stora stenen intill dammen och ljusklotet som flyter i vattnet.


Matte har fyllt på med lite stenar intill den stora stenen eftersom dammfolien skymtade fram. Kanske blir det några växter där i stället så småningom. Men här ser man att kanten med marksten delvis har sjunkit sedan förra året. Nyanlagda dammar brukar kunna vara instabila och ändra form när vattnet och tjälen trycker på, så husse ska fylla på med grus längs kanten och lägga om och jämna till, men det blir nog inte förrän nästa år.

Mjau från Tiger

14 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Wow, snyggt! Och dammen ser ju jättestor ut!

Systrarna Hjertén sa...

Wow, snyggt! Och dammen ser ju jättestor ut!

Snäckskalsdalen. sa...

Åååå, och.....så snyggt! Vilken man du har! Så läckert, vilket liv det blev i hela dammen, ursnyggt. Och dom mindre stenarna vid den stora stenen tycker jag är jättefina, tar liksom ner den stora stenen och gör ett samband! Allt är så fint!
Agneta kram

Lena sa...

Snyggt!!! Så härligt med vatten och lite rörelse i vattnet gör det ännu bättre!!!
Ha en fortsatt trevlig helg!!!

gunsan sa...

Så härligt med ett litet vattenfall.Stenen är så fin och passar ju så bra där.MVH

Christina sa...

Så snyggt, måste säga att din husse är stark! Kanske man kan låna honom när det är dax att flytta sten?/Lila-Christina

Bonnfrua sa...

Så fint ni har fått det! VIlket jobb men så ni kan njuta nu.
Härligt!

Elna sa...

Det ser så vackert ut och det lilla vattenfallet måste vara perfekt för en Tiger.

Kram och klapp
Elna

Anki sa...

Åh så fint! Vilken fantastisk damm ni har... jag har bara en liten... nu blev jag lite avis... :)
Ha en bra söndag!

Silversmed Linnéa sa...

Oj så fint det blir runt dammen! Här är vi sugna på en LITEN vattenspegel i trädgården men vi är rädda att det blir MYGG BB istället av det. Hihi...
Mycket är det att göra när mark sätter sig och allt ska "landa" efter stora markarbeten. Det är samma här efter alla rötter som dragits upp. Men vi har ju måååånga år på oss att fixa, eller hur!?

Kram Linnea

Anonym sa...

Återigen....vilken LYX!
Med egen damm och vattenfall :)
Jättevackert, så skulle jag också vilja ha.
Sv på din kommentar hos mig:
Rätt gissat vi bor på tio minuters cykelavstånd till Klosterruinen :D
Ha en toppen dag
Ann-Louisekram

Rigmor sa...

Men guuud så tjusigt det blir!! Å vattenfall nu också...tror nog jag levererar de där fröna...så jag får se allt ni jobbat med!!
Vilken fin höstdag eller sensommardag kanske rättare sagt, det blev idag frampå eftermiddagen. Tranorna börjar samlas här omkring, och syrsorna spelar för fullt, inte sjutton kan man gå och lägga sej i tid i kväll!!
Kram kram

ulla laiho sa...

Så mycket arbete ni har lagt ned. Men ni har fått lön för mödan - det är ursnyggt.

Lantis tantiz sa...

Va fint det blev.
Bra med en stark husse!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19