Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

måndag 23 april 2012

Världsbokdagen

Eftersom matte är bibliotekarie påminner vi om att det är Världsbokdagen i dag. Och då passar det ju perfekt med ett boktips - om en katt förstås!

Doris Lessing, som är en kattälskare, har skrivit en kort liten bok som heter "Rufus : berättelsen om en okuvlig katt". Den finns både som vanlig bok, men även som ljudbok med inläsning av Meg Westergren. Matte har både läst boken tidigare och lyssnat på ljudboken.

Boken handlar om den hemlösa röda hankatten Rufus som dyker upp en dag. Han börjar följa efter författaren och närmar sig henne försiktigt lite i taget. Hon ställer ut vatten och mat på balkongen till den hemlösa katten. Familjen har redan två andra katter, så de vill först inte låta Rufus komma in, men han tillåts så småningom komma in i köket. För att visa sin tacksamhet spinner han, och de har aldrig hört någon annan katt spinna så högt. I boken berättar författaren om Rufus relation till de andra katterna och hur han så småningom accepteras av dem och blir en familjemedlem.

Läs boken om Rufus! Det är något speciellt med röda katter...

Mjau från Tiger

11 kommentarer:

Nillis sa...

Men va gulligt inlägg. Underbar bild och boken låter söt, kram Pernilla

ps. kika gärna in hos oss och hälsa på mina hårbollar Pixie och Busan, ds

Elna sa...

Det var ett bra tips, den ska jag absolut läsa. Ni får ha en fin dag.

Kram och klapp
Elna

Vårt röda hus sa...

Den kattboken lät trevlig! Har besökt bibblan idag och lånat en trave barnböcker åt sexåriga barnbarnet! Ikväll är det syjunta för mej!

Kram Eva-Mari

Anonym sa...

Ja, det är något visst med röda kissar! :) Kram Hanna

Cecilia sa...

Det är en fin bok, den där! Visste inte att det var världsbokdagen idag!

annika sa...

Klart att man har den ljudboken. Men eftersom vi är kattlösa så har jag ännu inte öppnat den. Världsbokdagen i dag ja...

Kram

Hjärtruds Stuga sa...

Vilken underbar saga. Så hoppas man att det ska vara för alla katter som hamnat vilse i livet.

Ha det gott

Kram Karin

livet på landet sa...

Har läst hennes andra bok om katter,där jag tror att Rufus var med, men inte denna, så det var ett bra tips =)
Och visst är det nåt speciellt med rödpälsar ♥
Ha det så gott!

Snäckskalsdalen. sa...

Noterat och klart! Den vill jag läsa och lustigt nog kom det ett bokpaket med böcker till mig idag som jag beställt via nätet. Många goda bra böcker. Ett problem bara, jag måste läsa färdigt den jag håller på med just nu och den är seg.....Dawn French.
Agneta kram

Merja sa...

Våran första katt var en stilig röd herre med namnet Frasse. Kul med kattböcker och så brukar de vara väldigt fina att titta i.
Ha en bra dag!

Fröken Fräken sa...

Jag försöker fira boken varje dag med att alltid läsa ett par kapitel i en bra bok. Fast det har nog inte blivit någon kattbok än, det blir mest deckare! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19