Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 15 januari 2014

Nej, se det snöar...

Som ni märker så poppar den ena vintersången efter den andra upp nu...


I morse när matte och jag tittade ut genom dörren vid huvudentrén möttes vi av snöklädda rododendronbuskar. Det hade snöat i natt igen!


Gulplommonträden blir ett enda...


...virrvarr av grenar och snö. Vackert!


I måndags hade vi 16 minusgrader, men de senaste dagarna har det "bara" varit 6-8 grader kallt. Så snön som faller är lätt och fluffig. Här ser man ingen skillnad på gräsmattan rakt fram och dammen till höger om stenen. I förgrunden ser man locket till den djupborrade brunnen.


Mattes hjärtformade blomstöd i husrabatten har fått lite extra vågformad snödekoration. Vackert!


Från sovrumsfönstret har jag den här utsikten när jag ligger på fönsterbrädan ovanför elementet. Varmt och gott, men ändå full koll på vägen där borta. I dag såg jag ett par traktorer, både bonden som plogade vägen och grannen som plogade sin infart och gårdsplan. Det har fortsatt att snöa hela dagen, så vi har fått ca 10-15 cm snö i dag.


När jag inte låg på fönsterbrädan grottade jag ner mig i duntäcket på mattes säng större delen av dagen. Jag har inte varit ute på nästan ett helt dygn, fast i kväll vågade jag mig ut en liten stund. Men nu är jag inne igen...

Mjau från Tiger

15 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Så fint med all snö, jag blir lite avundsjuk. Men i morgon har de lovat att vi också ska få snö 10-15 cm. Vi får se hur det blir med det.
Kram!

Mon jardin en ik sa...

Så vackert det är med snö. Vi har bara regn. Det är nog bäst att hålla dig inne och titta på snön istället för att bli kallt om tassarna.
Anje

::fina:: sa...

Ojoj vad snö! Vi har fått några centimeter bara. Hihi, jag vet itne vad det är men snö på rhododendron ser alltid så roligt ut, det måste vara något med kontrasten grönt och snö. Du gör helt rätt i att stanna inne, Tiger, så mysigt som du har det! Tack för gulliga kommentarer hos mig. Tomten ligger i utkanten av ett samhälle, på gammal åkermark. Så det är öppet och härligt. Totalt kommer väl ett tjugotal hus att byggas men tomterna är hyfsat stora och vi har lite hörntomt. Skönt! Kram, Josefine

Solstrimmor sa...

Tänk, ni har mer snö än vi! Här är bara 15 cm sammanlagt. Men det singlar ner några flingor nu ser jag...

Ha en fin torsdag!
Kramar från Eva-Mari och Nisse, utan täckbyxor!

Huset bakom lindarna sa...

Vi har också snötyngda grenar och skojigt grönvita rhododendron när jag tittar ut! Igår vräkte snön ner stundtals, vi fick inget ljus på hela dagen! Och mer ska det bli i morgon så nu har vi vinter här också! Förstår att de söta varma tassarna fryser i den kalla snön...
Kram/Finas mammis

Black Iris sa...

Riktigt avundsjuk blir jag av era bilder för här har vi så got som ingen snö. Grått och trist är det..

Kram Maidi

Meta sa...

Snö är så vackert att titta på på bild, men det får inte bli mer nu.
ni har det fint ute på landet häri stan är det inte så mycket än.Best att hålla sig inne som du säger.
Ha en fin dag
kram Meta

Carina sa...

Det är ju inte så konstigt om man vill vara inne iställlet för att tassa ut på mjuka små lena tassar i kylan....det går ju an för matte att säga som säkerligen sätter på sig stora tjocka vinterstövlar....eller hur, Tiger?

Snäckskalsdalen. sa...

Vi känner igen det där här också! Här sovs både här och där och mest hela tiden. Och så ibland måste man ut lite och det är förskräckligt.
Men matte tycker det är vackert med all snö både här och er snö där. Er snö är nog lite vackrare än vår!
Kilsbergen såg jag inte idag....
Agneta kram

Rigmor sa...

Det är iallafall vackert genom fönstren...!! Väldigt vackert hos er. Men nu räcker det för min del, både med minusgrader och med snö!! Har skottat hela dagen, så nu börjar det kännas i både rygg och axlar. Sen när man precis är klar kommer plogbilen en vända till...Skulle hellre göra som Tiger, krypa ned i sängen igen!!
Kram kram

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Uj, vad mycket snö ni har.

Lena sa...

Ja, tänk vad snö vi har fått!!!
Det är så vackert, men usch, vad besvärligt.......
Ha det så gott i allt det vita!
Kram Lena

Evas Kvarnaro sa...

Det verkar som om alla har fått snö, men inte vi här.
Det lovas o lovas o ändras tid varje dag, kanske i morgon . . . .
Vi har bara pudersnö men en isande kall vind.
Sixten är faktiskt ute men jag tror mer att han är i ladugården och jagar möss. Den är förvisso tom på djur, bara våra sex hönor och en tupp, men jag tror att där finns möss. Ladugården är Sixtens delikatess skafferi, *fniss*
Men han kommer alltid in kvällstid

Din vintervärld ser härlig ut !
Må gott/ Eva

Solglitter sa...

Ja nu fick vi riktig vinter minsann!!
Vitt o rent och kallt..brr...
Nu hoppas jag på lite sol :)
Trevlig helg
~Lollokram~

Jennie Bergius sa...

Så vackert! Och så fint Tiger vilar :)

Tack för dina fina hälsningar, vi mår toppen och njuter för fullt av vår underbara Arwe. Hoppas att allt är bra med dig <3 Jennie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19