Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 22 januari 2014

Ljuvliga amaryllisar


Vi har just nu tre stycken ljuvliga vita amaryllisar som blommar. De är inte bara vackra med sina fyllda blommor och gröna mitt. De doftar även gott! De amaryllisar vi har haft tidigare år har inte doftat så mycket, så det här var en glad överraskning. Både matte och jag gillar ju vita blommor som doftar.


Den första amaryllisen slog ut lagom till nyår. Sedan har alla tre amaryllisarna blommat oavbrutet med två stänglar var och med fyra klockor på varje stängel. Den här tredje amaryllisen står på köksbordet och sprider väldoft. Det är den vackraste av dem. Trots att det är samma sort så skiljer sig blommorna lite mellan de olika lökarna. Härligt att vi får njuta ett tag till av de vackra blommorna.

I skrivande stund har antalet unika sidvisningar på min lilla blogg passerat ofattbara 75000! Hur gick det till? Med tanke på att de som kikar in på bloggen utan att klicka in på ett enskilt inlägg inte räknas med i statistiken så är det en enorm siffra för en liten (hm, nåja...) katt som jag. Tack för att ni tittar in så troget! Ett speciellt TACK till er som lämnar en liten hälsning till mig och matte också! Vi får nog fundera på om vi ska fira detta på något sätt, men det blir kanske senare i vår...

Mjau från Tiger

8 kommentarer:

Lena sa...

Fantastiskt vackra amaryllis! Roligt att de doftar gott också. Är nog inte så vanligt.
Visst är det otroligt med så mycket människor runt hela världen som läser bloggen, men visst, vem är inte intresserad av en katt i sina bästa år!?!
Kram Lena

Skaparglädje sa...

Roligt med så många besökare på din blogg. Fint att julblommorna blommar lite efter jul, man gläds nästan mer åt dem nu.
Kram!

Mon jardin en ik sa...

Så vackra dina blommor är. Och grattis till så många besökare.
Anje

Meta sa...

Så vacker Amaryllis, synd bara att de inte blommar hela året fast då var vi kanske inte så tokiga i dom heller. DU(ni) har en så trevlig blogg så det är klart att jag måste kika in då och då och skriva nåt jag tycker.
ha en fin dag
kram meta

Rigmor sa...

Det är något visst med vita blommor...oavsett vad det är. Nu blev det inga fler amaryllis här, har inte kommit iväg till varken Plantagen eller Blomsterlandet för att se om de rear ut dom, och inte har jag plats heller...Men när jag ser dina bilder...så kan jag erkänna att jag ångrar mej!!
Jodå, kattdamerna finns kvar. Tjurar och surar på övervåningen fortfarande, gamla som dom är. Nu låter det som om dom är instängda där, men så är inte fallet, de har öppet hit ned, men väljer att sitta och ligga i trappan och beskåda flaskborsten till hund vi har...
Önskar er en riktigt fin vinterhelg!!
Kram kram

Lisa sa...

Amaryllisar rules! De vita är fantastiska, här finns två som blommar. Spännande med doft, det har jag aldrig upplevt. Är avis... Jag var sen med att plantera så det återstår länge än innan de är slut. Julen varar ju till påsk så varför inte ;-)

Kram, Lisa

Villrose sa...

Helt herlige er de :-)

annika sa...

Amaryllis är en mycket vacker blomma tycker jag också. Har nog inte träffat på någon som doftar mer än lite svagt.

Såg utskicket på FB från Blå tråden. Kul att ni ville använda mina bilder.

I dag blir det relaxen på Gustavsvik......en god vän bjuder på en för tidig födelsedagspresent.

annika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19