Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 9 oktober 2011

Trädgårdshelg


Vi har haft en riktig trädgårdshelg, husse, matte och jag. I går var det soligt men inte mycket mer än 8-10 grader varmt. Här sitter jag på stubben efter det gamla Victoriaträdet. Fin utsikt här uppifrån! Jag har koll på husse åt ena hållet och matte åt det andra.


Slingerkrassen runt stubben klarade inte frosten som var i natt, trots att matte hade täckt den med fiberduk. Men i går blommade den så här fint. Vi har haft en varm höst, så det är lätt att glömma att vi redan är en bra bit in i oktober.


Men här kan man ju inte sitta hela dagen... Jag måste titta närmare på vad matte och husse gör. Bäst att ta ett stort språng, för jag kan ju inte landa i mattes krasse.


Matte har skördat det sista i trädgårdslandet och drivbänkarna. Det var de gula vaxbönorna...


mangold och rödbetor...


och den gula squashen. Den gröna squashen kom inte med på bild, men den väger över 2 kg!


Husse har klippt färdigt de gamla äppelträden. I år gick han hårt fram, så nu är det lättare för mig att klättra i träden utan en massa smågrenar i vägen.


Höstfloxen blommar fortfarande fint och lyser upp där den står.


Matte plockade in en bukett med kärleksört som nu lyser upp på köksbordet. I år är blommorna mycket mindre än vad de annars brukar vara. Men det är nog sorkens fel, eftersom han nästan tog död på kärleksörten i vintras. Men den repade sig till allas glädje, kärleksörten alltså...


Det är tröttsamt när det händer så mycket i trädgården, så medan husse och matte höll på i trädgården, passade jag på att ta en eftermiddagslur i poolhuset. Det var visserligen ingen större värme där. Husse har öppnat i båda ändarna för att sänka vattentemperaturen, så att poolpumpen snart kan stängas av. Men matte har försett mig med en tjockare dyna och min teddyfilt. Den blir riktigt varm och skön, så dagtid kan jag sova där i alla fall. Men nu är det inomhus som gäller på nätterna.

Mjau från Tiger

15 kommentarer:

Susanne sa...

Hej på er!
Ja, så vackert o soligt vi har haft i helgen, hoppas att nästa blir likadan för då ska jag fixa det sista i trädgården ;))Så mycket fint ni skördade idag!
kram susanne

Vårt röda hus sa...

Vilken härlig trädgårdhelg ni haft! Likaså här.
Tack för tipset med kommetarkrånglet! Men nu funkar det igen...

Ha en skön höstvecka.
Kram Eva-Mari

Christina sa...

Frost i lördagsmorse! Kallt så in i! Men vi har väl inte annat att vänta! Nu vinterboar vi i uterummet. Och det älskar våra katter! Dom ligger gärna där i kylan och sover på dagen!/Christina

gunsan sa...

Snäll matte du har som bäddar varmt och skönt till dej.Nospuss.

Anonym sa...

Oj vad ni har hunnit med i helgen! Visst har man liksom glömt bort att det är en bit i oktober så frosten och kylan kom ju som en chock!

Tiger har allt en bra matte som ser till att han har en gosig pläd i poolhuset.

//Bonnfrua

Anonym sa...

Fina bilder och Tiger gör sig alltid utmärkt på bild:-)

Kram

livet på landet sa...

Förstår att du trivs i den fina trädgården och snart är vintern här och då får man längta till nästa års pysslande i jorden. Och vilken gosig sovplats du har.
Kurr!!

Christina sa...

Hej Igen!
Kransen, som jag fyller med diverse saker har jag köpt på Flower Team. Den kommer från Eldgarden. Du kan nog se på deras hemsida vilka återförsäljare dom har./Christina

Skogslyckan sa...

Hoppas du sluppit få in älgarna i din fina och välskötta trädgård. Igår smet alla korna nere på ängen men som tur är inte åt vårt håll, de kan ställa till det ordentligt.
Ha en fin tisdag!
Kram Pia

Birgitta sa...

Vad grönt det är hos dej. Fina blommor fortfarande. Vad bra att matte tänker på dej Tiger, så du inte behöver frysa.
Här har det varit frost ett par nätter nu.
Kram Birgitta

Maria/Javabönan sa...

Hej lilla Tigern!

Så fint matte o husse gör i trädgården, jag får riktigt dåligt samvete för jag borde också gå hårt åt äppelträden om det ska bli någon ordning på dem. Men jag har faktiskt inte tid för jag har en massa annat att göra också, måste ju tyvärr prioritera. *suck*

Överst på listan står att röja i bibblan så jag kan släppa ner de fem hårbollarna på undervåningen, det är ett nödvändigt ont för de kastar sig på dörren så fort man kommer upp. De behöver lite större plats att leka på.

Se nu till att ha en mysig onsdag Tigern och hoppas matte o husse får det med!

Kraaaaaaaaaaaaaam

Vitt hus med svarta knutar sa...

Hallå där musjägarn! Vi undrar om du kan komma hit för vi tror att en mus har hittat in på vinden. Den kanske också ville komma in i värmen.

Vilken härlig trädgårdshelg ni hade, du och dina tvåbenta. Så mycket fint som blommar fortfarande.

Ha en toppenkväll!
Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Fröken Fräken sa...

Vad er höst verkar vara mycket trevligare än vår! Men i år har det varit sanslöst regnigt iofs.
Och så smaskigt med egen squash. Alltså, det är ju alltid gott, men egenodlad måste ju vara ett strå vassare.

skapa och inreda sa...

Mjau sååå skönt att slappa.
Raggisarna.

Anki sa...

Krasse är vacker i all sin enkelhet. Ja tänk såna kontraster. Ena dagen i full blom, nästa dag som en slajmig hög :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19