Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

torsdag 8 september 2011

Utmaning!

Jag fick en utmaning av Susanne med bloggen Susannes Gård. Tack, det var kul att du tänkte på mig!

Utmaningen går ut på att jag ska beskriva en betydelsefull person i mitt liv! Det var ju inte helt lätt... Det står mellan husse och matte. Om jag väljer matte så blir nog husse besviken, och väljer jag husse så gissar jag att matte blir ledsen. Vilket dilemma...! Jag brukar försöka att fördela min uppmärksamhet lika mellan dem. Men jag får nog lov att välja husse i alla fall... Hmmm, vad säger matte nu då?

Husse är den som släpper ut mig på morgnarna på vintern. Matte hon sover så hon hör inget så dags... Då brukar husse och jag ha en morgonprocedur i trappan på vägen ner innan jag går ut. Jag gnuggar mina öron och kinder mot husses tår. Det är på ett par speciella trappsteg i nedre delen av trappan som jag brukar stanna. Där blåser det så varmt och skönt från luftvärmepumpen. En stund senare när husse hämtar tidningen vid brevlådan brukar jag följa med in igen, så att jag kan sova en stund till i mattes säng... Jo, hon kom med på ett hörn... Och jag brukar köra med samma procedur med matte när jag vaknar framåt förmiddagen eller lunch på vintern.

På sommaren släpper husse i stället in mig en liten stund på morgonen eftersom jag sover ute i poolhuset då. Men det är inga långa stunder jag är inne under sommarhalvåret, utan då vill jag bara kolla läget. Undantaget är om det är regnigt, som det var i går förmiddag. Så här års blir det för varmt i mattes säng, men här ligger jag bra...


... bland mattes eterneller! Hon har gett upp, för det är ett av mina favoritställen. I går visste inte matte när hon vaknade att jag var inomhus. Hon gick förbi utan att se mig, för jag syns knappt där jag ligger. Jag blev så glad att jag sträckte på mig, och då prasslade det bland eternellerna och så var man avslöjad...


Jag smälter annars in ganska bra där jag ligger, så jag är svår att upptäcka... Det är många gånger som husse och matte har letat efter mig, och till slut hittat mig här.

Men mera om husses betydelse för mig. Husse har alltid tid att gosa med mig en stund, även om han jobbar i trädgården. Jag tycker om när han tar upp mig i famnen. Det känns tryggt och bra. Och jag hjälper gärna både husse och matte när de håller på i trädgården.

Husse borstar mig varje dag.

Husse ser till att jag alltid har torrfoder och rent vatten i förrådet och vatten i "mitt" fågelbad ute.

Husses knä är mitt favoritknä att ligga i på kvällarna. Mattes knä är ganska bra också, men om jag ligger hos henne och husse kommer och sätter sig, så flyttar jag direkt till husses knä. När det blir för varmt och jag visar husse att jag vill ligga själv i min favoritfåtölj, så flyttar husse sig snällt till soffan...

Husse och jag går på skogspromenader ibland, fast det blev längre promenader när jag var yngre. Det blir en och annan promenad med matte också, men jag har ingen lust att gå så långt nu för tiden.

Husse hjälper mig att skrämma bort objudna gäster på tomten, som grannkatterna, grävlingar och rådjur.

Men matte har allt sina fördelar hon med... Hon är rätt bra på att klia mig på magen. Hon förstår även det mesta när jag pratar. Vi brukar leka så bra med papperstussar. Hon är en hejare på att gosa med mig när vi rensar ogräs tillsammans. Och så hjälper hon ju mig med bloggen...

Nu skickar jag den här utmaningen vidare till följande fyra bloggvänner. Ta den om ni vill, inget tvång alls... Men det skulle vara roligt att läsa om era betydelsefulla personer, som har betytt mycket i era liv.

Ditten och Datten

Helenas livet på landet blogg

Lila trädgård

Mitt i livet


Mjau från Tiger

8 kommentarer:

Christina sa...

Tack för utmaningen, ska fundera ett tag.....Christina

Susanne sa...

Hej tiger!
Roligt att läsa om din husse och lite matte....skulle min Lemmy få samma utmaning tror jag berättelsen skulle se ut som din....älskar med sin husse ;))
Söt där bland eternellerna ;))
kram från Susanne och de tre herrarna i huset ;))

Vitt hus med svarta knutar sa...

Utav din berättelse så tycker vi helt klart att din husse verkar vara en mycket viktig människa i ditt liv...men vi förstår att matte också är viktig, för att bli kliad på magen är så mysigt och att få sova bredvid en stund i sängen är också gosigt.

Ha en fin kväll!
Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Mor Tuta sa...

Tack för utmaningen, den kommer s.s.
Fint att läsa om Tigers betydelsefulla person/er.
Fint ställe att sova på, bland eternellerna, kan det vara skönt? kanske det.
Kramar Birgit o Taggen

Snäckskalsdalen. sa...

Husse är bra, det hörs ju verkligen, fast jag tror du tycker om Matte också. Å andra sidan bygger husse den där fantastiska dammen med bäck och allting, det är imponerande fint!
Agneta kram

livet på landet sa...

Tack för utmaningen...Den skall jag ta tag i, får fundera lite. Så mysigt du har det och du gjorde mig sugen på att odla eterneller =)Förstår att du gillar husse och matte...dom verkar ta bra hand om dig :)
Kurr!!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är mig du sett på bilderna på mattes blogg och jag är en svart Oriental. Matte har haft Siameser förut och hon säger att vi Orientaler påminner mycket om Siameser i sättet. Många egenskaper är lika men vi är inte lika pratiga. Jag tycker jag är modig som vågar gå en vända runt huset, det konstigaste är nog vinden som gör att alla saker rör på sig, det är jag inte riktigt van vid...och så alla dofter...

Kram,
Bebisen
(gnm matte Regina)

Anonym sa...

Hej Tiger!
Härlig läsning om dig och husse (och matte förstås!), vilket gott kattliv du har hos dem!

Fnissade lite när jag såg dig ligga bland eternellerna,hihi!

Ha en skön helg o hälsa Matte!

Kraam Jenny, Gösta o Elvira/Kråkered

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19