Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 18 september 2011

En aning av höst


För ett tag sedan köpte matte två stora bollchrysantemum som placerades i zinkhinkar. Den ena står vid huvudentrén och den andra utanför förstukvisten vid groventrén.


De är helt översållade med blommor och en riktig färgklick.


Fjärilslavendeln på förstukvisten blommar fortfarande fint. Eftersom det har varit ovanligt varmt så har matte väntat med att byta ut den och pelargonerna mot ljung. Men snart är det dags att göra det.


Hösten kom den här veckan. Resterna av orkanen Katia drog in med storm och regn, och plötsligt började björkarna gulna och en del löv föll ned av blåsten och regnet. Därefter har de senaste nätterna varit kalla. Så nu har jag flyttat in och sovit inne de senaste nätterna. Jag flyttade ut och började sova i poolhuset den 1 juni i år, men nu längtar jag in till värmen på nätterna igen. Men på dagarna ligger jag gärna här i poolhuset och tar en eftermiddagslur. När solen skiner som den har gjort de två senaste dagarna blir det härligt varmt här. Övriga dagar värmer poolen så att det är varmare än ute. Poolhuset är som ett växthus byggt ovanpå poolen, vilket förlänger badsäsongen och det går att bada myggfritt på kvällarna. Jag avstår förstås badet...Mjau från Tiger

14 kommentarer:

Oslotigern sa...

Hade jag haft en ytterdörr och stentrapp hade jag definitivt satt en bollchrysantemum där! Men de passar kanske på balkongen också. Mitt mission i veckan är att göra höstfint.

Kram!

gunsan sa...

Jag älskar bilderna på din kisse.Han ser så underbart go ut.Bollchrysantemum är en bra höstblomma. Sätter färg på hösten.

Anonym sa...

Vad snyggt det blev av hans köp roligt att gå runt där och mysa. Kram Hoffmansdeisgn

Skaparglädje sa...

Vilken fin blogg du har, helt i min stil. Och Tack för din kommentar hos mig.
Bollkrysantemum är så fina att plantera ute på hösten när alla sommarblommor vissnat ner.
Kram!

Vitt hus med svarta knutar sa...

För första gången har matte köpt Bollkryss, två stycken i lila ganska fint tycker vi. Nog känns det att det är höst, det känns lite kyligare inomhus...vi önskar att husse kunde elda lite oftare i kaminen men han vill visst spara på veden, säger att man kan aldrig veta hur bister kommande vinter blir. Frost har vi haft natten till lördag. Du ser ut att ha det skönt på dagarna i ditt poolhus.

Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Rigmor sa...

Vilka kryss!! Här har jag inte kommit till skott än och inhandlat några, och snart är det väl för sent. Nu börjar sommarblommorna se förskräckliga ut så det vore nog på tiden att snygga till det...
Vindruvan som vi har är av okänd art, liten och ganska syrlig, och riktigt gammal tror jag för den har en riktig stam. Den har utsatts för rätt omild behandling, men den kommer igen...
Ha´en skön avslutning på helgen!!
Kram kram

Monica sa...

Tiger, blir såååå glad när jag ser att du har det bra! Ligg du och mys i poolhuset!
Hälsa matte att bilderna på blommorna är vackra.
Kram från mig.

andi sa...

Hejsan!
Kul att titta in och se hur du har det. Och jag kan se att du har det bra gott :) Härhemma ligger vår katt Signe på sin husses mage och trampar :)
*Kram*

Bonnfrua sa...

Vår Tiger kom in i morse och upp i sängen, ville gosa... då är det höst när han tar sig såna friheter. Fast ännu är båda katterna ute om nätterna... men gasnka mycket inne om dagarna!

Anki sa...

Jösses vilka Kryssbollar! Gigantiska ser de ut. Fint!

Black Iris sa...

Vad bra att du har ditt härliga poolhus fortfarande.. Du verkar ha det så bäst..

kram Maidi

Maria/Javabönan sa...

Åhhh lyckliga Tiger, det där poolhuset låter helt underbart. Man blir riktigt avis måste jag säga.

Visst är det vackert med höstblommor som lyser upp mörkret nu på hösten.

Önskar Tiger med familj en mysig höstvecka!


Kraaaaaaaaam

Susanne sa...

ibland önskar jag att jag va en katt,,,ser så mysigt ut...Ja fy hösten kom över natten känns det som..brr...Jo då fick alla dina kommentarer la ut en :) Kram

livet på landet sa...

Vilka härliga färger..
Tur att poolhuset ännu är varmt och gott att vila i för en gosig Tigerkisse.
Ha det så gott i höstvädret!!
Helena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19