Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

lördag 15 maj 2010

Födelsedag!

I går fyllde jag 9 år! Matte har letat fram ett par bilder på mig som kattunge. Här är de första bilderna som matte tog när jag är drygt 3 månader gammal. Matte har tyvärr inga bilder från när jag var riktigt liten för då bodde jag inte här.

Så här gick det till när jag flyttade från Vretstorp till Närkes Kil...
Husse och matte skulle köpa bil, men kom hem med mig i stället! En arbetskamrat till husse hade en begagnad bil till salu som matte och husse åkte och tittade på. Där i huset fanns även en kattunge - och den kattungen var jag. Jag var ganska busig, men jättesöt och charmig. När de fick se mig blev de blixtförälskade i mig! Jag var väldigt duktig på att spinna när de kliade mig! Och matte tyckte att jag var så fint tecknad i pälsen. Jag hade ett tydligt tecknat hjärta mellan öronen när jag var liten, det syns inte lika tydligt nu, men man kan ana det.

Jag fick följa med dem hem direkt. Jag satt i mattes knä och tittade ut genom bilfönstret hela vägen till mitt nya hem. Jättemycket spännande att titta på längs vägen! När vi kom fram blev jag trött ganska fort och jag längtade efter min mamma. För att jag inte skulle vara orolig och ledsen den natten fick jag ligga mellan matte och husse i sängen. Jag kröp tätt intill halsen på matte, så jag kände mig ändå ganska trygg.

Det var inte meningen att det skulle bli en vana enligt matte, men jag sover nästan alltid i deras säng… Inte när de somnar, då brukar jag ligga i min favoritfåtölj, men så snart de har somnat kommer jag tassande. Nu för tiden ligger jag mest vid fotändan av sängen, eller mitt i någon av sängarna om jag får plats. Det brukar gå ganska bra att få dem att flytta sig, så att jag kan sträcka ut mig… Ett bra sätt är att lägga sig ovanpå benen på någon av dem. Till slut tröttnar de och tycker att det blir för varmt och tungt, och flyttar sig lite så jag får jättegott om plats i sängen…

Jag fick namnet Tiger redan som kattunge hos min första familj. Matte och husse funderade på att byta mitt namn, men trots att de funderade länge, kom de inte på något namn som passade mig bättre. Jag ÄR en liten TIGER!


Mjau från Tiger

17 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Tiger! Hoppas du får en gräddtårta idag... eller åtminstone en strömming!

Gosekram från Eva-Mari

Märta sa...

Grattis Tiger!
Du är lika som vår Smirre,han tycker oxå om att sova i vår säng!
Kramar!

skapa och inreda sa...

Stort grattis Tiger! Klart att du skulle heta Tiger, passar utmärkt på en katt som dig:)
Varmt och gott i matte/husses säng, de får väl som sagt var flytta på sig så att du kan sträcka ut dig och ha det bra.
Kram/Raggisarna och matte Annika:)

Cia40 sa...

GRATTIS Tiger!!!:)
På din stora dag!:)
Klart din plats skall vara i sängen, det är även Stig:s favoritplats här hemma,SÅ gott:):)
Kram Cia:)

Huset vid ån sa...

Grattis Tiger! Hoppas att du får en bra dag! Kram o Mjau....Therese

Huset på landet sa...

Grattis Tiger!
Jag förstår att husse och matte blev blixtförälskade i dig!

Hoppas att du njuter av solen och värmen!

Kram, Nicole

Möllebacken sa...

Grattis i efterskott. Sicken sötnos du är. Hoppas att du fick en smarrig tårta med strömming, makrill och ansjovis, toppad med grädde. Min lilla Selma kurar ihop sig i knävecket på mig, eller burrar in sig dvärgschauzerns päls när det är sovdax.
Ha en skön söndagskväll.
Kram Pella

Systrarna Hjertén sa...

Å, va' söt!! Och vilken härlig berättelse!!

Grattis, grattis!

/Frida

Black Iris sa...

Grattis Tiger!!!
Jag tror du hamnat hos den bästa familjen som finns!!

Kram Maidi

Fruädel sa...

Grattis tiger! Vilken härligt söt blogg!/ Tess

Mycket annat & lite betong sa...

Vilken tur för din matte och husse att de träffade just dig. Så jättesöt och charmig. De förstod nog inte hur smart du var när du började sova i deras säng och sedan får dem att flytta på sig.

Ha det bra!
Agneta

Snäckskalsdalen. sa...

Ooohhhh, lille pissen.....alltså, jag smälter när jag ser kattungar....jag menar, det gör väl de flesta, men jag bär mig verkligen fjolligt åt.....dom är ju hur söta som helst och titta på ögonen.....tack för bilderna!
Agneta kram

annika sa...

Grattis på födelsedagen Tiger! Du är en klok kissemisse du märker jag...smyger runt lite här och där...vet vad du vill.
Jag vet en häst som fyller 11 år i dag!
annika

Théa & Linnéa sa...

Grattis!
Förstår att man gärna kommer hem med en liten katt, så jag längtar tills vi får "våra". Rosentornen, jag köpte hem virke förra sommaren, visade gubben ritningen... inget hände så nu gjorde jag dem själv (nästan). Han hjälpte till när jag behövde hjälp att både hålla och spika ihop dem... så nu står de där.
Må så gott
/Karin

Vita rosor och förgätmigej sa...

Grattis Tiger! En skål med grädde till dig... Helt fantastiskt vad söt du var som liten.

Angående tävlingen så räknas såklart att vara följare på vilket sätt som helst! Ett plus i kanten blev att prenumenera på mitt nyhetsbrev ;0)! Roligt att du ville vara med. Kanske blir en finfin sovplats för Tiger?
Kram/ Anna

Lilla Huset sa...

Hej!
Tack för titten hos mig, alltid kul när nya lämnar avtryck. Grattis till Tiger, en riktig sötis./Merja

andi sa...

Himmel vilken sötis du var, och fortfarande är förstås, Tiger :) En sån rörande berättelse om när du kom till ditt hem. Vilken tur att du träffade så snälla människor! :)

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19