Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

torsdag 6 maj 2010

Älgar

Jag har respekt för dem. De finns i skogen bakom huset och kollar in livet hos oss, men de är bara sååå stora! Rådjuren vågar jag spana på, men inte älgarna…

När matte åkte hem från jobbet i går kväll var det synd att inte kameran fanns med i bilen. Hon såg nämligen sex älgar som gick och betade på ett gärde!! Men det var nog inte ”våra” älgar, för det var drygt en halvmil hemifrån. Husse har sett sju älgar på samma gärde, men det var för ett 20-tal år sedan. Kan väl inte vara samma älgar nu…? Måste vara ett alldeles speciellt gott gärde.

En gång för många år sedan hade vi fem älgar inne i trädgården. Det var lite värre det. Matte kom hem och körde in på uppfarten, klev ur bilen, öppnade garageporten, körde in bilen, stängde garageporten och gick ut genom dörren i förrådet i andra änden av garaget. Då stod det fem älgar 10 meter utanför dörren! Älgarna brydde sig inte ett dugg, bara tittade och konstaterade att det var någon de kände igen som kom ut genom dörren.

Vi kan ibland se att älgarna har legat 50-100 meter in i skogen, så de har full koll på oss och vad vi gör. De kommer in i trädgården varje år när äpplena är mogna och älgjakten börjar. De vet att det är fredat område intill husen…

Mjau från Tiger

6 kommentarer:

Mycket annat & lite betong sa...

Ja, älgar är STORA djur. Vi har bara sett spår en gång på tomten, men i skogen träffar vi på dem ibland.

Hälsningar Agneta

Livet på Vestergård sa...

Tack för besöket inne hos mig :)
Så mycket älg ni har. Hörde nyss av en granne att det finns mycket älgspår här, men åtminstone har vi inte haft några på gården ännu.
Ha det gott!

Huset vid ån sa...

Ja, Man har älgarna nära inpå! Vi hade en i trädgårn förra veckan som stod o "glodde" på oss! Men som tur var så skuttade han iväg in i skogen bakom huset. Där han hör hemma...Fniss! Önskar dig en Trevlig helg! Kram Therese

Snäckskalsdalen sa...

Hej!
Hej Tiger! Det var trevligt att du tittade in på min blogg och du är alltid välkommen tillbaka! Jättekul.
Det är väldigt kul med en katt som bloggar! Och så fint du gör det!
Jag ber att få återkomma hit, jag också!
Agneta kram

Huset vid ån sa...

Kikar in o önskar dig en Trevlig helg! Kram Therese

Maria/Javabönan sa...

6 älgar, det var inte dåligt...speciellt den här årstiden. Jag har för mig att älgar samlar ihop sig i större grupper under vintern. Själv har jag sett 7 älgar samtidigt en vinter för en herrans massa år sen.

Jag älskar förresten älgar och har alltid gjort. När vi är vid vårat sommarställe som ligger på gränsen mellan Dalarna/Värmland i tiomilaskogen så brukar vi åka på älgsafari på kvällarna. Där finns hur mycket älg som helst och det är underbart.

Sen tänkte jag berätta att vi har 4 hårbollar hemma just nu och att en av dem har en mage stor som en fotboll, nja handboll då. =)

Har ingen aning när de små hårbollarna kommer ut men någon gång i maj i alla fall.

Hoppas du får en musig helg med fin familj Tiger!

Kram,
Maria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19