Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 25 september 2013

Höstkylan är här

Att sensommarvärmen inte skulle vara för evigt anade tydligen matte, så i helgen köpte hon ljung och några andra växter till höstpynt. I natt hade vi första frostnatten med en minusgrad enligt termometern på förstukvisten. Men egentligen var det nog lite kallare, tillräckligt kallt för att krassen skulle frysa...


 Det här är en bamsestor ljung som har en egen kruka och som nu står vid huvudentrén.


Matte har flyttat in pelargonerna och räddat dem undan kylan. I stället står några krukor med ljung i olika färger på förstukvisten.


Allting har sin tid! Det är vackert med pelargoner på förstukvisten, men fint även med ljung. Det ska planteras i några större korgar eller krukor också, men det har matte inte hunnit än. Men hu, så kallt det blev plötsligt... Matte säger att det snart är dags för mig att flytta in. Jag har i alla fall flyttat från poolhuset in till förrådet och min sköna säng där.

Mjau från Tiger

7 kommentarer:

Lena sa...

Ja, tänk vad fort det blir kallt på kvällarna och tänk vilka vackra frostiga mornar det är nu!
Du göt nog bäst i att flytta inomhus; Tiger!!!
Ha det gott!
Kram Lena

::fina:: sa...

Hej Tiger och Elisabeth! Vilken fin ljung ni har! Jag kikar in lite för att säga hej och se hur ni har det. Jag är inte så mycket i bloggvärlden just nu men har inte glömt er! Jag tycker du gör rätt i att snart flytta in, Tiger, för nu är det verkligen kalla, frostiga nätter! Kram, Josefine

Mon jardin en ik sa...

Förstår att du har flyttat in när nätterna blir så kalla. Så fin det blev med ljung och tur att pelargonerna åkte in i tid.
Vi har gaska tjock dimma här på morgonen men dagarna är så fina än.
Ha det bra.
Anje

Rigmor sa...

Det blev kallt fort, här hade vi -4 i morse, och några blommor ser lite ledsna ut...men pellisarna har klarat sej, de som är kvar ute. De andra har fått flytta in på glasverandan så länge. Så till helgen blir det nog höstplantering här också!! Fina kraftiga ljung du fått tag i, den vita är alldeles underbar.
Ha en fortsatt skön höstdag!!
Kram kram

Anki sa...

Vacker ljung... måste nog köpa ett par till :)
Ja, vintern närmar sig... inget att göra något åt. Skönt att ha en säng där det är varmt och torrt...
Ha en fin helg!

Evas Kvarnaro sa...

Jag har inte hunnit köpa nån ljung ännu, men jag har det i tanken, de är så vackra nu.
Frosten tog allt det vackra dagen innan vi kom hem från Mallorca.
Det sägs ha varit -6 gr och man ser det. Men hösten är här så nu får vi 'kura skymning' med våra katter hundar vänner o käraste.

Kram må väl/ Eva

skapa och inreda sa...

Känner också för att göra höstfin i mina urnor och krukor men sommarblommorna vill inte ge upp och jag nämns inte kasta bort dem ännu, men snart kommer det minusgrader och ser till att säsongen är över.
Kram
Annika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19