Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

lördag 23 april 2011

Världsbokdagen

I dag är det inte bara påskafton, utan det är även Världsbokdagen. Eftersom matte är bibliotekarie får vi ju inte missa det...


En av mina förebilder är Dewey Readmore Books, som under hela sitt liv var bibliotekskatt på Spencer Public Library i USA. Jag är visserligen ingen bibliotekskatt. Men matte är som sagt bibliotekarie, och vi har ett rum fullt med bokhyllor och böcker, som matte och husse ibland kallar för biblioteket, så då är jag ju nästan en bibliotekskatt...

Matte har tidigare läst boken Bibliotekskatten Dewey : en småstadskatt som älskades av hela världen av Vicki Myron, och konstaterat att vi har vissa later gemensamt, Dewey och jag. Bilderna på Dewey visar också att vi båda kan ligga på rygg och sova. Konsten att njuta av livet kan väl varje katt!


Bilderna är lånade från Spencer Public Library. Både matte och jag tycker att ni ska läsa boken, om ni inte redan har gjort det. Det är en härlig berättelse om en av mina förebilder!

Glad Påsk till er alla!

Mjau från Tiger

10 kommentarer:

Fröken Tindra sa...

Den boken är jag nyfiken på sen tidigare men har inte gjort slag i saken. Kanske dags nu då?
Hoppas att ni har sköna påskdagar nu!
Kram!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag vet inte hur många gånger vår matte sagt att hon ska läsa den där boken. Vi har ju hoppats att hon ska läsa den högt för oss för historier om andra katter är alltid spännande. Matte har däremot läst böcker av nobelpristagaren Doris Lessing som är en stor kattälskare.

Vi önskar dig Tiger med familj en skön fortsättning på påskhelgen!
Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

livet på landet sa...

Låter som en bok jag måste läsa =)
Ha de så gott!!!
Kurr från kissar och Helena i norr

Anonym sa...

Nog är du en bibliotekskatt du med Tiger! Och jag är en bibliotekshund, för husse och matte har också ett rum fullt med bokskåp och hyllor fulla med böcker. Jag vill helst tugga lite på böckerna, men det får jag inte... Husse har alltid flera böcker igång, men sen matte blev sjuk har hon svårt att läsa böcker. Och det är trist tycker matte. Fast jag brukar prata med henne istället... och det är väl nästan som att läsa en bok...
Vov vov Lilla Vargen

andi sa...

Hej på Dig!
En sådan sötis den katten var! Har aldrig sett eller hört talas om honom! Måste genast låna boken :)
Tack för dina ord, det är sant, det behöver inte vara en speciell kategori man har. Känns bättre av dina uppmuntrande ord! :)
Hönan köpte jag på lågprisvaruhuset i Örebro! Gillar den mycket :)

Tack och önskar er oxå en fin Valborg!

Min Skattkammare sa...

Hallå kissen!
Jasså matte är biblotikarie. Nu fick jag veta nåt nytt också! Du skulle nog bli uttråkad där. Men några dammråttor kunde du kanske jaga bland hyllorna. ;o)
Kram på er båda!
Kicki

Lilla Huset sa...

Tack för tipset om boken, känns som den skulle kunna vara något för mig. Tack också Elisabeth för dina rara ord hos mig. Just nu får bloggen stå tillbaka då jag har fokus på helt annat och säkerligen kommer jag tillbaka litet senare. Ha en riktigt skön vår och ge Tiger ett extra kli under hakan från mig./Merja

A House With A View sa...

Hihi vilka jättesöta bilder!!! Jag tackar för boktipset!! Just nu är det mest facklitteratur om psykologi som jag läser, går snart ut en utbildning och har en dröööös med tentor, pust!! Men i hängmattan i sommar kommer det att finnas tid för annan läsning :))

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

annika sa...

Du är för gullig du Tiger.

Ha en skön morgondag

Kram

Marie//Tekla Maräng sa...

Den boken skall jag ta och låna snarast möjligt.
Klart att du är en bibliotekskatt om du har en matte som är bibliotikarie och visst kan varje katt konsten att njuta av livet.
Du skulle gärna få komma och kurra och mysa på min balkong.
Kramar:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19