Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

lördag 16 april 2011

Sorkspaning


Det har varit långa dagar den senaste veckan. Upp tidigt i ottan, ute på jakt hela dagarna och inte in förrän på senkvällen. Jag sover fortfarande i min fåtölj eller i mattes säng på nätterna, så än har jag inte flyttat ut för sommarhalvåret.

Jag har fullt upp på dagarna, för när snön smälte undan upptäckte matte till sin fasa att vi har haft sorkar i trädgården i vinter. På framsidan såg det ut så här i gräsmattan. Rabatten med kärleksört, vårkrage, lavendel och pion (och en del annat) har också haft påhälsning. Men matte hoppas att växterna har klarat sig någorlunda i rabatten.


Matte anklagar mig för att ha latat mig hela vintern, men husse försvarar mig med att jag inte kan gräva i snön på samma sätt som rävar kan göra. Det var tjockt med snö som husse hade skottat upp här, så sorkarna har haft det jättemysigt under snön. Men lite ansvarig känner jag mig allt...


Jag borde ha sprungit omkring lite mera i vintras, och inte bara suttit på förstukvisten och lyssnat på sorkarna. Därför var jag extra stolt när jag i veckan kunde visa både husse och matte att jag fångat en STOOOOR sork. Åh, vilket skrovmål det blev. Jag hade mat för flera timmar. Matte tyckte att jag var SÅÅÅÅ duktig, men att jag inte behöver äta upp alla, för hon tycker att jag är tillräckligt rund om magen. Det räcker att jag fångar alla...

Mjau från Tiger

17 kommentarer:

Théa & Linnéa sa...

Hej Tiger!
Här finns också många goda mumsiga sorkar. Matte klappar oss extra mycket om vi visar fram en sådan så gissa om vi bara måste lägga fram dem först innan vi äter. Kul är de att jaga och goda att äta, tur att de finns... Matte är inte överrens med oss där...
Mjau från Måns och Stubban

Systrarna Hjertén sa...

Verkar vara en härlig tid att vara katt!

Mvh
Frida

Bonnfrua sa...

Sorkar har vi med fast utanför själva trädgården! Vår Tiger jobbar på att minimera stammen, tyvärr får han inte så mycket hjälp han borde från katten Fritte...

Det är härligt nu med våren, både för katter och oss!

Sinna sa...

Haha! Ja det är itne lätt att vra katt inte
;-) Här har vi i så fall två killar som inte "gjort rätt" för sig i så fall för vi har också himla mycket sorkgångar i hela hagen.
Men å andra sidan så måste väll en katt ladda batterierna så dom orkar var aute och jaga på sommaren så du är säkert förlåten ;-)
Ha en bra dag
Kram Sinna

Fröken Tindra sa...

Åh, vad tråkigt med matte och husses gräasmatta och rabatter! Ja, nog har du varit lite slö väl?! ;0) Nej då, inte så konstigt med all snö och kyla vi haft. Du visade ju att du kunde nu! Duktig kille!
Så matte och jag har kanske köpt likadana sjalar? Kul! Den är i vilket fall jättesöt och då är ju mattes också det även om det skulle vara en annan men liknande. =0)
Ha nu en fortsatt skön söndag båda två!
Kramisar!

Anonym sa...

Så duktig du är Tiger på att fånga sork. Jag försöker minsann jag oskså, men mest får jag tag på möss och de knockar jag med en högersving.
Nu blir det en kul tid när man kan jaga ute.
Vov vov Lilla Vargen

Rigmor sa...

En klen tröst att det är fler än jag som haft sorkinvasion under vintern!! Hoppas verkligen att era rabatter klarat sig bättre, här ser det ut som om de smulat sönder varenda växt till småflis, haft tjugofyratimmars jour verkar det som...Kattdamerna har suttit på altan och spanat ned i snön, men så mycket mer kunde de ju inte göra.
Ha´en skön söndagskväll, här har vi haft ett underbart väder idag!!
Kram

Cia40 sa...

Tiger, Tiger.....Har du legat på latsidan,så sorkarna fördärvat mattes rabatter...:)
Jag förstår dig dock, för det har inte varit lätt för oss fyrbenta denna vinter...!
Här hemma är matte orolig för gräsmattan som drabbats av snömögel...Inte mkt jag kan göra åt detta...?:)
Nu börjar mitt jagande oxå, dock inte efter sorkar, för jag springer och jagar skatorna, som är här och retas...:)
KRAMAR från Stig och hans matte, Cia:)

Skogslyckan sa...

Tack för din fina kommentar på min blogg, och vad roligt att du vill vara med i min 1-års give away. Här har vi haft sorkinvasion i vinter. Hundratals högar överallt....suck. Tovis och Skrutten gillar inte heller att gräva i snön..
Kram Pia

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Hihi det var inte dåligt Tiger! ;-)P Min Blackie hade tagit hem en jättesöt(!) skogsmus till mig.. som han la under min säng.. hua! jaja.. det är tanken som räknas! ;)

Ha en fin dag!

Kraam

Monica sa...

Tiger, du är bara för härlig. Strunta i vad matte säger. Du har laddat batterierna inför våren & sommaren....*fniss*....
Vårkram till er båda från mig.

Vitt hus med svarta knutar sa...

Matte hörde på radion att sorkangreppet i vinter varit det värsta på flera år. Det är många som fått trädgårdarna förstörda. Matte upptäckte att sorkarna har gnagt av barken på vår Rosenkvitten, så den har hon klippt ner helt och hållet.

Lycka till med sorkjakten och hälsa matte så gott!
Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Anonym sa...

Stackars matte som fått så mycket förstört! Nu får du allt lägga på en rem så att sorkarna flyttar ut på gärdena där de hör hemma!
Här har vi klarat oss ovanligt bra i år så sorken kanske vandrat söderut i vinter? Men nu njuter vi av det sköna vädret som verkar bestå över hela påsken. Underbart!

Glad påskkram till er.
Eva-Mari

Sophia Callmer sa...

Duktig du är Tiger! Här har jag en lappsk vallhund som jagar mina sorkar, hon har nog också sovit lite för mycket framför brasan i vinter.. kram Sophia

Black Iris sa...

Måste tacka för tipsen om det här med bloggandet. Jag har inte haft tid att sätta mig in i det än men snart så.

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Du kan vara glad du Tiger, för här blev jag, Pippi, av misstag inlåst ända från i natt tills nu, i ett gästrum. Det var när matte skulle skära rått kött som hon ropade på mig och jag kunde ju inte komma och kan du tänka dig, då var husse så smart att han gick och gläntade på dörren så att jag kunde komma ut!
Och äta fick jag! Fast annars är dom rätt hyggliga här men jag förstår inte varför dom ser ledsna ut när jag kommer in med fåglar.
Mjauuu, från matte
Agneta kram

Snäckskalsdalen. sa...

Och så såg jag just att matte hade kommit bort från listan på bloggintresserade. Jag tror det hände när hon fick en ny dator, det var mycket skumt som hände då.
Agneta kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19