Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 13 februari 2011

Gamla smedjor

Förra veckan var det mildväder och kändes nästan som vår i luften på dagarna. Solen sken och fåglarna kvittrade och jag var ute hela dagarna. Men den här veckan har vi fått mera snö igen. Vi hade riktig snöstorm ett par dagar. Matte kastade och jag fångade snöbollar när det var mildväder och snöade, annars har jag mest hållit mig inomhus.

Trots att det är kallare nu satt jag en stund i solen på altanräcket i går. Matte var modigare, hon tog på långkalsonger och tjock mössa, och tog en promenad i omgivningarna. Hon tog förstås en del kort, för hon tycker att det är så vackert med vintersolen och snön.

På andra sidan byn kommer man ut på slätten där vägen lätt driver igen av snö. Men i går var det alldeles vindstilla.


Det finns två gamla smedjor längs vägkanten i närheten. Alldeles intill hembygdsgården finns den här grå smedjan, som ligger med gaveln mot vägen.


Den här rödmålade smedjan som är närmast oss brukar jag gå till ibland. Fast matte vill inte att jag går ända dit, eftersom det är på andra sidan ”stora” vägen med mera bilar än på våran lilla väg.

Den röda smedjan har i stället långsidan mot vägen. Undrar varför de står åt olika håll? Har det med väderstrecket att göra, för då ligger de åt samma håll, eftersom vägen gör en 90-graders sväng genom byn.

Ojoj, vilka höga snödrivor. Inget för mig...

Mjau från Tiger

9 kommentarer:

Bonnfrua sa...

SÅ fint du komponerar bilderna!
Smedjor finns inga just här, fast säger man ju "smäjja" förståss. :-)
Våra katter de har återgott till stugvärmen, precis som TIger.
Önskar dig en skön söndag!

Systrarna Hjertén sa...

Håller med Matte, väldigt vackert!

Mvh
Frida

Vitt hus med svarta knutar sa...

Matte din, tar verkligen vackra bilder! Får känslan av att det är em bilder, solen står lågt iaf. Tänk att solstrålarna färgar snön alldeles rosaorange. Himlen är också så vacker.

Vår matte är inte lika modig som din. Vår matte sitter mest inne i stugvärmen. Hon har nog varit katt i sitt tidigare liv, för hon avskyr att frysa=)

Ha en fin avslutning på helgen och en bra början på veckan!
Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Fröken Tindra sa...

Vad skönt att du kunnat vara ute lite! Din matte tar väldigt fina kort.
Vi funderar som bäst på att släppa ut vår äldre lillkille till katt på egen hand lite. Men vi är lite rädda. Tänk om han inte klarar det? Tänk om han inte kommer tillbaka? Han är ju ute i koppel ibland men vi förstår ju på honom att han längtar ut.
Kram!

Rigmor sa...

Va´vackert ni bor!! Sen håller jag med matte, vintersolen är gudomlig så här års. Här har kattdamerna också börjat ta ut svängarna lite, ända tills i morse när termometern sjönk till -21,6, då vart det mattes säng framför brasan igen...
Ha det så gott!!
Kram

nina/nice sa...

Hej Elisabet!
Grattis, du vann 1:a pris hos oss!
Välkommen in att hämta vinsten!
Eller så får du höra av dig om du vill
att jag skickar det istället.
Ha en fin dag!
Kram Nina

Möllebacken sa...

Ja du Tiger, tänk om våra innekatter kunde var annat än just.... innekatter. De tycker att de har det varmt och skönt här inne. Och inte orkar det fånga mössen som springer runt fötterna, nej det får musfällan sköta.
Ta det förstigt i snödrivorna och hälsa matte.
Kram Pella

Livet på landet sa...

Härliga bilder. Snö och sol är fint ihop.
Här har vi -25 idag och kissarna är rätt nöjda med innevärmen.
Kurr på er!!

annika sa...

Grattis till vinsten! Kul att det var du som vann.
Du visar vackra bilder från en vacker natur som jag nog känner igen. Du vet väl att jag är uppväxt i Klockhammar där jag tillbringat mina somrar i vår sommarstuga? Är det den vägen som du visar eller...? Är inte helt säker ju...
Så du byter också tiotal i år? Det är faktiskt speciellt.

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19