Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

måndag 30 augusti 2010

Hösten är här

... eller vart tog sommarvärmen vägen?

Här är en bild från försommaren där jag ligger på en av alla mina sovplatser i trädgården. Det är en sten med mjuk mossa som finns i skogshörnan. Där har jag bra uppsikt över mina marker...

...när jag inte slumrar till vill säga.


Jag får nog erkänna att det känns som höst nu. Jag har till och med legat inne i husses säng en natt redan! Jag som aldrig sover inomhus på sommarhalvåret. Jag flyttar ut till mina sommarhus eller garageförrådet i april, och brukar inte flytta in igen förrän det blir höst och kyliga nätter. På sommaren är det slöseri att ligga inne och sova på nätterna.

Nu tyckte jag att det var i kallaste laget när det bara var 5 grader varmt en natt. Så när det regnade och var kallt på senkvällen klöste jag på klösbrädan som hänger på förstukvisten. När jag gör det hör husse och matte att jag vill komma in. Smart va?

Sedan spann jag så högt jag kunde när jag hade lagt mig tillrätta vid husses ben ovanpå täcket. Jag tror att husse och matte tyckte det var lika mysigt...

Mjau från Tiger

19 kommentarer:

Märta sa...

Ja du Tiger, det är nog bäst att ligga inne med matte o husse när nätterna blir kyliga.
Smirre kommer oxå in till natten,o lägger sig på husses ben.
Ha en bra dag!
Kram o mjau!
Märta

Lilla Huset sa...

Påminner så om min lilla Hampus (lilla och lilla, han var rätt stor med sina 7 kg) som alltid skulle ligga på sin sten och se ut över ägorna./Kramen

Livet på Vestergård sa...

Ser skönt ut där på stenen! Ja vi får bara acceptera att vi har höst, men det kan vara mysigt det också :)
Kram Kicki

Rigmor sa...

Åhh, det är så skönt att ha en varm och gosig katt i sängen nu när hösten kryper på! Här är det två stycken som slåss om bästa sovplatsen och det lilla som sen blir kvar att sova på, ja det är över till husse och matte...
Du har alldeles rätt, vi har ju Närkestugan!! Ska nog börja rota lite mer i Närkes kulturarv, känns som det faktiskt finns lite att vara stolt över i alla fall!!
Ha det gott!!
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Jag har det väldigt bra jag, för matte gjorde sig ju en dagbädd i somras och den är väldigt OK att ligga i ännu. Min halvbror Nisse hand ligger under matbordet för där har dom dynor som han gillar att ligga på. Det är så läckert för där fastnar hans hårstrån och när dom har gäster blir herrarnas mörka byxor håriga och det tycker vi är kul att se.
Ha en härlig sensommardag!
Pippi

Monica sa...

Älskade, älskade Tiger. Du är ju bara den MYSIGASTE katten som finns! Det är klart att du nu får flytta in på natten till husse & matte. För det börjar bli liiiite svalt nu. Vilket "bra" sätt du har att "visa" nÄR du vill in.....Hälsa din matte med en kattkram från mig.

Bonnfrua sa...

Jasså, får du sova inne, i deras sängar tom! Själv har jag mina krypin ute så det är bara när det är riktigt bistert som jag vill vara inne.
FAst dagtid har jag mina platser inne som ingen annan katt ska få köra iväg mig från.
Hälsa matte!
Tigermannen

Mor Tuta sa...

Ja visst är det skönt att kunna krypa ihop i sängen hos matte och husse nu när hösten har anlänt. Jag försöker underhålla dom så gott jag kan när jag spinner, för det är jag jätteduktig på.
Mjau Taggen/Birgit

Systrarna Hjertén sa...

Ja, nu börjar det allt bli kallt, klart man ska sova inne!

Mvh
Frida

Nyanser av vitt sa...

Du har tur du Tiger som får sova hos husse och matte. Vilka vackra bilder du visar både på dig och i förra inlägget
kram

Nyanser av vitt sa...

Hej igen
tack ska kolla upp det där med tidsinställningen
kram

Huset vid ån sa...

Vad skönt Tiger har haft det i sommar, bilden när han ligger på stenen är såå fin! Hoppas att du o matte får en fin höstdag! Kram Therese

Vita drömmar och choklad sa...

Vilka fantastiska bilder på Tiger! Underbart vackra! Ha en bra dag! Kram Milla

Vitt hus med svarta knutar sa...

Klart att det är mysigast att sova inne nu när det blev höst med en rasande fart. Vi ligger mest vid kaminen nu för husse har börjat elda igen efter sommaren. Brr vi har ju ganska tunn päls pga vårt ursprung, så vi tycker det är jättekallt inne också nu.

Kramar,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Jenny sa...

Hej Tiger!

Vad smart att klösa på brädan utanför dörren så att matte hör att du vill in! Gösta har oxå börjat sova inne om nätterna nu, men bråttom ut sen på morgonen är det. Efter lite frukost bestående av kokt skinka är det hej då! :)

Ha det gott både du o matte Elisabeth!

kraam Jenny

Monica sa...

Tiger, du är BÄST ! så söt och omtänksam...men jag tror att din matte är "mysig" & omtänksam också!!!!!!Var rädd om er båda två! Kramar från mitt innersta.

Anonym sa...

Tiger, jag har också flyttat upp i sängen hos husse och matte Hulda. Matte lägger t.o.m. täcket om mig, det är mysigt, ett tag, sen blir det för varmt, så jag sparkar av mig täcket. Samtidigt passar jag på att sparka lite på matte eller huse, så att de knöar undan sig lite så jag får mer plats. Jag är ju trots allt en STORpudel.
Vov vov Lilla Vargen

Joyforhome sa...

Tack så hemskt mycket för din omtanke och dina uppmuntrande ord hos mig. Tack för att du ville medverka i min tävling. Håll utkik snart igen för då rullar jag igång ännu en tävling

Kramar Malin

Fröken Tindra sa...

Jag kan förstå att du valde att sova inne den kyliga natten! Och jag tror säkert att både husse och matte tyckte att det var mysigt att ha dig i sängen. Våra två kattkompisar fick kokt torsk nu i kväll som husse i huset fiskat enkom för dem. Det var uppskattat! Gillar du kokt torsk, Tiger?
Hoppas nu att du kan sova ute ett tag till eftersom du gillar det! Och hälsa matte!
Ha en skön söndag båda två!
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19