Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 6 augusti 2010

Skogshörnan

I går rensade matte i ”skogshörnan”, en terrassrabatt med perenner och buskar i hörnet mot skogen. Där växer bl.a. stjärnflocka, chokladbrun akleja och rhododendron som visats tidigare på bloggen. Skogshörnan var i behov av ogräsrensning, och flera buskar och perenner som ser risiga ut behöver också snyggas till. Den rosa astilben blommar som finast just nu.


På andra kanten blommar den gulbladiga funkian. Båda växterna lyser upp i halvskuggan.


Medan matte höll på och rensade ”hjälpte jag till” ett tag, så hon fick klia mig, men sedan hade jag koll på henne från min utkiksplats intill.Jag hoppade upp på brunnen till dräneringsdiket som är en liten bit ifrån skogshörnan. Där borde det nog planteras något i framkanten…

Mjau från Tiger

14 kommentarer:

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Så skön sovplats du har! Borde också ut och rensa, men efter en dag på jobbet med strul passade en kaffekopp i växthuset bättre...
Må så gott
/Karin

Lilla Huset sa...

Ja, det är tur att matte har en övervakare som ser till att jobbet blir gjort, hur skulle det annars se ut! Härligt krispig rosa färg på astilben./Kramen

Rigmor sa...

Ser ut som om du njuter av att se andra arbeta! Vilken fin astilbe! Se till att matte också njuter!

Möllebacken sa...

Så mysigt! perfekt utkiksplats. Ja, en rabattrensning ligger nära tillhands här med.
Ha det gott!
Kram Pella

Cia40 sa...

Jag tycker din matte är en mästerlig trädgårdarbetare, alla fina blommor som ser så ljuvliga ut.....Och med din hjälp,blir det ju ännu bättre !!!:)
KRAMAR Stig o matte, Cia:)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken härlig mossig stenplatta att mysa på och samtidigt kunna hålla koll på vad som händer. Vår matte har lyckat utrota en vacker djupcerise Astilbe och frågan är om inte Stjärnflockan snart går samma väg. Vi får nog mota på matte lite mer så hon tar sitt ansvar;-)

Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gm Regina)

Systrarna Hjertén sa...

Astilbe - det har jag tänkt i många år att jag ska skaffa! Så snyggt!

Hoppas ni inte regnar bort!
Mvh
Frida

Mor Tuta sa...

Din matte har verkligen fina blommor och du Tiger en fin utsiktsplats att lata dej på när andra jobbar. Även min matte har rensat i rabatterna här hemma.
Mjau från Taggen/ gm Birgit

Mycket annat & lite betong sa...

Så många olika liggplatser du har, Tiger! Alla verkar riktigt sköna. Kul med omväxling.

Trevlig helg!
Agneta

Fröken Tindra sa...

Vad bra att du håller koll på matte medans hon jobbar! Då vet du att hon sköter sig. ;0) Astilbe är en av mina favoriter! Så himla fina!
Jösses vad svamp din husse hittade! Inte illa alls!
Idag har vi lånat hem en lekkamrat till vår lillkisse. Tyckte att han skulle få ha lite extra kul så här i slutet av sitt "sommarlov". Så några dagar har vi tre katter i hushållet istället för två. Besökaren verkar redan ha inrättat sig. Ligger i soffan och pöser mellan lekrycken.
Ha en skön kväll!
Kram!

Jenny sa...

Hej Elisabet!
Tack för din grattishälsning hos mig:)

Vad snäll du är som hjälper Matte Tiger;)

Ha en skön söndag båda två!

Kraam Jenny o Gösta på Kråkered

Black Iris sa...

Vet du vad jag märkte uppe i vårt torp innan vi åkte därifrån? Jo i dessa duniga astilbeblommor så kryllar det av små och större insekter.
Tror du det finns nåt gott därinne i blommorna?

Kram Knutte

FutureNNP sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Monica sa...

Mjau Tiger, måste "titta" in och se att matte sköter sig.....*fniss*....och det ser jag att hon gör. Hon är en "rackare" på att rensa & dona i din vackra trädgård. Vilken tur att du kan ligga på brunnen & hålla lite koll på vad hon hittar på. Hälsa matte jätte mycket & var rädd om er båda två! Kramen från mig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19