Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 31 mars 2017

Vårblommor


Våren kom, och med den alla vårblommor i trädgården. Den här mörka krokusen har en vacker lila färg.


Den samsas med snödroppar och vintergröna i rabatten längs husgaveln.


Snödropparna har blommat länge nu, och det som matte tycker är extra roligt är att de har spridit sig ganska mycket i år. Förra helgen hjälpte jag matte att rensa bort fjolårsperennerna i rabatterna och då såg man alla blommor mycket bättre.


Blåsipporna växer alldeles intill husväggen. Undrar vem som har gnagt på kronbladet?


De ljusa tidiga krokusarna var vackert utslagna i det soliga vårvädret i början av veckan, och det syns att våra solitärbin har vaknat och hittat till blommorna. Det surrade alldeles förskräckligt bland krokusarna när vi hade riktigt varmt förra helgen och i början av veckan.


Här är ett bi bland krokusarna. De var nog hungriga när de vaknade från sin vintersömn i våra biholkar som husse tillverkade för några år sedan. Holkarna har gjort att det nu finns gott om bin som pollinerar i trädgården.


Vintergäcken lyste ikapp med solen.


De kom upp direkt när snön försvann...


...här vid stenen i hörnet mot grusvägen.


Stenen är förresten mjuk och go, och här satt jag och tittade på medan matte rensade bort det torra i rabatten som prasslade så spännande. Men det var förra helgen det. Nu är det grått och regnigt, men regnet behövs verkligen i de torra markerna så man ska väl inte klaga. Men varken jag eller matte är så förtjusta i regn, speciellt inte matte när hon är ledig... Så nu hoppas vi på sol och värme igen!

Mjau från Felix

2 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Underbart!!
Trevlig Helg!

Lena sa...

Så härligt med alla vårblommor!
Önskar er en härlig vårvecka!
Kram Lena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19