Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 18 augusti 2013

Somrig utflykt

I går när solen sken och det var varmt och skönt (om än lite blåsigt), var matte tillsammans med sin syster och föräldrar på en somrig utflykt. Den här helgen pågår Upplev Kilsbergskanten och då händer det lite extra i trakten kring Fjugesta väster om Örebro.


Hela semestern har matte haft planer på att åka till Fyra systrar som är en mysig butik med café i Mullhyttans gamla missionshus. Nu blev det äntligen av, trots att semestern redan är slut...


Intill butiken finns ett nybyggt hus i gammal stil som inte är helt färdigt än. Där finns det loppis med gamla möbler i ett par rum.


Inne i själva butiken i det gamla missionshuset är det mysigt och finns massor av spännande saker att fynda enligt matte.


Det finns loppisprylar som porslin och husgeråd...


...men även nya saker som handdukar och andra textilier, gamla stolar och bord...


...soffor i olika modeller, återbruk som exempelvis ljuslyktor med gamla örngottsspetsar utanpå glasburkar, nya kuddar...


...prydnadssaker, tavlor, kort, böcker och trädgårdsprydnader. En blandad kompott av nytt och gammalt alltså. Här måste man gå länge och titta om man ska hinna med att se allt, eller också åka hit flera gånger.


Det finns även jättegott fika med hembakat kaffebröd och smörgåsar. Allt i en mysig miljö både inne och utomhus! Nu hade matte med sällskap tur med vädret, så det blev utefika i solskenet. Butiken har öppet ett par dagar i veckan och matte rekommenderar ett besök där, för man kan verkligen göra fina fynd!


En bit bortom Mullhyttan finns Hantverkstorpet i Bäckatorp. Ett mysigt gammalt torp...


...med ett fint lusthus i trädgården.


Det lilla torpet visade sig innehålla en hel del. I det här rummet finns en hel vägg full med olika garner. Här kan man både få inspiration och handla textilt hantverk som stickat, virkat, tovat och nålbindning. Förutom det som syns på bilden finns tovade halsband och armband, ulltvålar(!), fårskinnsdynor, tovade sittdynor och mycket mera.


I ett annat rum finns möjlighet att väva i flera vävstolar för den som är intresserad. I Hantverkstorpet kan man även lära sig olika textila tekniker på de kurser som anordnas.

De här båda ställena och många andra ställen är öppna även i dag, så matte hälsar att om ni är i närheten kan ni ta chansen att besöka dem.

Mjau från Tiger

10 kommentarer:

Lena sa...

Ser att ni gjort en fin runda! Det är verkligen mysigt hos Fyra systrar i Mullhyttan! Det nya huset har jag inte varit i. Måste nog ta en tur dit snart!
Vilken tur med vädret ni hade!
Ha nu en skön söndagskväll!
Kram Lena

Snäckskalsdalen. sa...

Ååå, vilka söta hus! Jag blir liksom alldeles ställd när jag ser sådan, vill bo i ett sånt.

Och så många saker, det är roligt att gå och titta, jag kommer tyvärr inte så ofta iväg på loppis, jag vet inte varför......

Agneta kram

Anonym sa...

Vilken underbar utflykt, så fint det verkar vara där. Jag blir nästan sugen på att väva igen när jag ser vävstolen, men vävstolen är ner plockad.
Kram Birgitta

Steekjes en Stygn sa...

Vilken fin utflykt det blev och vilken tur med vädret. Loppiset ser fantastisk ut. Skulle gärna åka dit nån gång men...lite för långt.
Ha en fin vecka.
Anje

Rigmor sa...

Så mysigt ni verkar ha haft det!! Å Fyra Systrar, det ska jag lägga på minnet och försöka få tid att ta mej dit. Ser att det finns en hel del som tilltalar mej...och då slår det mej, varför har ingen kommit på tanken att ha typ ett bytarloppis, att man byter grejer med varandra, för det är ju lite så det går till, att man köper något som nån annan inte vill ha...!!
Träffade faktiskt kära kusins fru idag, och hon var på väg till just rundan i Kilsbergen. Men vi var på väg hem, så det var inte tillfälle att följa med, tyvärr.
Ha det gott!!
Kram kram

Blommiga Rutan sa...

Åhh, så trevligt och mysigt det ser ut på alla bilderna!
Hälsa matte och tacka för tipsen!

Kram Anncathrine

Änglarum sa...

Hej!vilken trevlig tur ♥ fina gamla hus och dessutom kul med loppis! ha en fin vecka! kram Jessica

Avslutat konto sa...

Ser jättefint ut på båda ställena.. Fyra systrar tänkte vi ta under lekebergsdagarna men vi hann inte... Ganska dyrt där va? någon sa det... men fint och gemytligt ser det ut!

Här målar vi på och hoppas bli klara någon gång!

kram kram
L

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Det är så himla kul att hamna på såna ställen. Fint är det också :)

Elna sa...

Vilka fina ställen och hantverkstorpet hade jag bra gärna hälsat på i. Ni får ha en skön kväll.

Kram och klapp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19