Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 25 mars 2012

Så fort det gick...


Eftersom vårvärmen kom den här veckan har det växt med en rasande fart i rabatterna. Men vem gillar inte när det plötsligt blir 15-16 grader varmt på dagarna...?


Krokusarna tittade plötsligt upp i rabatten innan matte och husse hunnit rensa bort fjolårets nervissnade perenner. Och vips, så var nässelfjärilen där! Citronfjärilen såg vi dagen innan.Blåsipporna kom ett par dagar innan krokusarna. Snödropparna har redan blommat ett tag, precis som vintergäck.


Jag upptäckte att isen började gå upp där tillflödet till dammen är. Så bra att "vattenskålen" fungerar igen!


Lite besvärligt är det att komma åt att dricka av vattnet... Men det gick! Husse har tillfälligt lagt isolering och några extra stenar här för att tillflödet från reningsverkets brunn skulle fungera även över vintern. På så sätt syresätts vattnet i dammen även vintertid. Det var ett av husses experiment för att veta hur det fungerar inför nästa vinter då det ska finnas fiskar i dammen...


Senare samma dag var det inte mycket is kvar. Isen ruttnar fort i värmen...


Eftersom det blev så varmt har jag redan flyttat ut för säsongen (om det inte kommer något bakslag med vårvädret framöver). Det innebär att jag i stort sett bara går in för att kolla läget emellanåt, och möjligen ligga i husses knä en kort stund någon kväll. Sova och äta gör jag ute i förrådet, för där kan jag gå ut när som helst eftersom jag har en egen kattingång där. Vill man träffa mig får man gå ut i trädgården. Jag blir så glad och uppspelt när jag får sällskap där, så då brukar jag alltid dyka upp. Och det finns så mycket spännande att undersöka nu efter vintern. Nu har vi ju fått sommartid också, vilket gör att kvällarna blir ljusare. Då kanske man kan få lite sällskap av husse och matte...

Mjau från Tiger

16 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Hej Tiger och Elisabeth!

Nu härnder det grejer ute i trädgårdnarna! Såg att kattmyntan redan börjat bilda stora (men korta) ruggar i söderrabatterna. Och det märkts för katterna har hittat dit och ligger gärna där och solar.

Med vårsolen kom energin och idéerna om förändringar... Lite insperation har jag hämtat från erat dammbygge, men här handlar det om runddelen och kasnke en sisådär 1m i diameter. :-)

Monica sa...

Tiger du är allt en mysig katt, jag gillar dig mycket ska du veta! Din matte är inte så dum hon heller...hi,hi. Underbara bilder och så skriver hon så fint. Hälsa henne det!
Kram till er båda från mig.

andi sa...

Så mysigt du har det Tiger! Härligt med en egen stor vattenskål. Och blir det fisk där sen så behöver inte matte och husse öppna någon kattmatsburk heller sommartid ;)
Jättefina bilder

Önskar er en fin söndag!

Susanne sa...

visst var det explosionsartat i veckan ;)) Nu är det härligt att vara katt, mina njuter!! så spännande att se hur dammen utvecklar sig i år ;))
kram susanne

Elna sa...

Fina bilder och bara han nu inte druttar i dammen. Visst är det något speciellt med blåsippor.

Kram och klapp

Jenny sa...

Hej Tiger!
Vad gott du ser ut att ha det!
Vår Gösta är oxå mer ute än inne nu, han har bråda tider ute i sitt revir:)

Hoppas du o Matte haft en härlig helg i solen!

Kram Jenny

Hjärtruds Stuga sa...

Du ser ut att ha det gott där i vårsolen. Mars är väl alla katters månad. Då vaknar ni till liv efter vinterns sovperiod och solens värme lockar till promenad.

Ha en fin vecka.

Kram Karin

Snäckskalsdalen. sa...

Haha.....ja, och här är katterna ute riktigt mycket nu och man ser på dom att dom njuter.
Dammen ser så fin ut redan, tänk sedan när det börjar grönska runt!
Det skall bli spännande att följa.
Agneta kram

Fröken Tindra sa...

Det ser nästan ut som om du skall dyka i dammen, Tiger! Ja, nu går det fort men här blir ju mycket dis och dimma på våren. Så himla trist! Men det går åt rätt håll och det är huvudsaken. Spännande med dammen nu!
Kram!

Rigmor sa...

Ja nu går det undan ute i markerna!! Egentligen är det väl så här års man skulle ha semester så man kunde njuta av allt det vackra.
Även kattdamerna här är ute mestadels utav dagen, så nu är det verkligen vår!!
Kram kram

Anonym sa...

Underbara vårbilder. Känn dig välkommen till Mina drömmars hus.
AC

Mor Tuta sa...

Hejsan Tiger och matte.
Det var visst ett tag sedan jag var inne hos er.
Lika fin som alltid är du Tiger, med akta dej så du inte står på nosen i dammen, för du gillar väl inte att bada??
Visst är det skönt med vårvärmen och man kan gå ut och in som man vill.
Ha det gott
Taggen o Birgit

vitaspets sa...

Så fina bilder Tiger ...
Kram Karina

Black Iris sa...

Javisst har vi en härlig tid nu och vad häftigt det är när isen "ruttnat" =))
Matte undrade om jag hade något mönster till min sjal och jag kan meddela att jag gjort 4 sjalar i samma mönster. De är lättvirkade och går snabbt att göra.
http://virkning-crochet.blogspot.se/2011/02/sjal-i-karleksknutar.html
här hittar jag mycket roligt att göra..

Kram Maidi

Christina sa...

Härligt när isen försvinner och värmen kommer tillbaka! Vi har fått ett litet bakslag i dag, det är svinkallt ute också blåser det!
Grannens hund skäller på oss katter när v är i rastgården! Och han har blivit väldigt närgången, nu när vaktkatten Lotus inte finns mer! Men matte här i huset ska fixa det säger hon! Hälsningar från katterna i skepparkroken/matte Lila-Christina

Anonym sa...

Hej,
Nu har vi hittat till din och mattes blogg. Jättefin, vi har bläddrat lite snabbt igenom. Hemresan gick bra via Danderyd och Tyresö. Hemma vid halv elva. Signe kom hem nu kvart i tolv. Tack för idag och hälsa alla.
Tomas och Fia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19