Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 13 januari 2012

Stormvarningar

Nu blåser det rejält igen - för femte gången sedan julhelgen! 


Och här sitter jag på badkarskanten, för jag gillar ju att titta på vatten, däremot gillar jag inte att bada. Så fort det blir stormvarning eller annan risk för strömavbrott brukar husse fylla badkaret med vatten. Inte för att han tänker bada, utan därför att om vi blir utan ström får vi inte heller något vatten. Det kan vara bra att ha vatten till tvätt och toalett om det blir långvarigt strömavbrott. Dricksvattnet står i tillbringare på köksbänken...


... till matte och husse. Jag tycker däremot att badkaret är perfekt att dricka vatten ur. Ju större vattenskål, ju bättre är det. Jag är ju van vid stora vattenskålar på sommaren, som flera fågelbad och dammen.


Ni ser väl tungan under vattnet?! Jag är väldigt bra på det här...

Mjau från Tiger

24 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Så söt han är! Bra idé med vatten i badkaret, det borde vi kanske också börja med för går strömmen är vi också utan vatten. När jag tänker efter. Förut hade vi grävda brunnar det har vi inte här på berget.....
Ja, den stormen är här nu! Fast solen skiner en aning!
Agneta kramar

Vårt röda hus sa...

Fiffigt med vattnet i karet... om man har ett! Vi fyller upp stora kastruller, om, utifall. Nu har vi klarat oss mycket bra i år, fast nu blåser det rejält!

Trevlig helg.
Kram Eva-Mari

Anonym sa...

Så söt han är där han sitter på kanten. Det är egentligen konstigt med katter för de ska helst dricka överallt utom i sin egen vattenskål.

Kram

livet på landet sa...

Här stormar det rejält idag med. Men vi brukar inte ha långa strömavbrott som tur är..Men badkars intresserade kissar finns här med =)
Kurr från norr!!

Ninni sa...

Vad smart att fylla vatten i badkaret utifall att..Här har jag varken badkar eller strömavbrott men nog ser det lite lockande ut ändå. Stormen friskar på även här..
Ha en trevlig helg!
Kram Ninni

Myriam sa...

So cute!!!!!!!!!!!

Systrarna Hjertén sa...

Vilken lååång tunga du har, imponerande!

Trevlig helg!
/Frida

Klosterkatterna sa...

Så där vill Imma också göra och alltid när matte badar så ska Imma sitta på hennes bröst (hon vill inte bli våt) och dricka ur badvattnet. Bra grej det där med att spola upp vatten i badkaret som reserv. Nu brukar vi inte ha långa strömavbrott här, men man vet ju aldrig.

Tass från Jenny, säkerhetskatt i klostret i Otterbäcken

Rigmor sa...

Ser att det är fler som garderar sej när det drar ihop sej...vi har ju inget badkar så det blir petflaskor på hela köksbänken. Tack och lov har vi klarat oss från längre avbrott an så länge, men man vet aldrig.
Här blåste det bara en kort stund på dagen, om det var allt återstår att se, men man kan ju alltid hoppas. Såg i skogen idag att det blåst ned ytterligare en hel del träd, lite obehagligt att gå där faktiskt med alla grenar som fortfarande hänger i angränsade träd.
Ha en lugn och skön helg!!
Kram kram

andi sa...

Smart husse du har Tiger, och perfekt med en extrastor vattenskål åt dig med som sagt.
Ja vilken blåst det är, här blåser det finkornig sand så man kan knappt gå ut.
Ena dagen -10 och nästa +10!
Annorlunda vinter i år.

Trevlig Helg!

andi sa...

Glömde önska God fortsättning! :)

Fröken Tindra sa...

Vilken bra idé med badkaret! Här har vi ju sällan strömavbrott skönt nog. Ni är ju för söta när ni dricker, Tiger. Här har vi en kisse som gärna dricker ur badkarskranen.
Ha en fin helg!
Kram!

Mor Tuta sa...

En rejäl vattenskål, de små fyrbenta sötnosarna har bra balans också, som tur är. Annars kanske det blev ett ofrivilligt bad.
Ha det gott
Kram Birgit

Ulla-Bella sa...

Hei. Du er med i trekningen på bloggen min:) Går helt greit med e-post. Håper blogger retter feilen snart.

Tant Otteskrufv sa...

Ja, vad du än gör så pröva inte att gå ut på dammen och dricka i fiskarnas vak! Det gjorde jag och jag blev blöt! Som tur var låg vaken alldeles intill kanten så jag kom opp utan hjälp, men det kändes väldigt pinsamt att förklara varför jag var så blöt...
hälsningar Frasse

Susanne sa...

Idag har det varit kallt,ingen blåst..så skönt ..nej det har verkligen inte varit ett fibro väder..Ja synd att så många bloggare man tycker om bor allt för lång bort...Ja visst har dom mycket fint,,,Kram till resten av eran kväll..

krepsemor sa...

Herlig pus! Vann må vi bare ha, uansett, alle sammen. Strømbrudd har vi også hatt noen ganger, og særlig i julehelgen. Nå vil vi ha ordentlig vintervær!

Livet på Vestergård sa...

Väldigt bra ide´ att fylla badkaret som vattenreserv.
Det har stormat en hel del på sistone, men nu har vi fått några vackra soliga dagar.
Kram Kicki

annika sa...

Man är utsatt på landsbygden på ett annat sätt än i stan. Det händer här också att vi blir utan el men vatten har vi för det mesta. Men det är bra att fylla på i badkaret.
Han är söt Tiger då han släcker törsten.

Kram

my white mess sa...

Vilken liten sötis! Hoppas inte det blir några strömavbrott nu bara, men ni är ju förberedda:-)
Ha en fin start på veckan!
Kram Malin

Vitt hus med svarta knutar sa...

Matte och husse är härdade, här är det strömavbrott flera gånger under ett år (inte bara pga storm), så de fyller också upp vatten. De kokar också vatten och häller på termos, för här finns ingen vedspis, då räcker det till de första kopparna te/kaffe. Vi tycker inte heller om att bada, men Bebisen ramlade ner i badkaret en gång när matte badade, då såg han rolig ut. Vi är ju ganska smala i vanliga fall och dyblöt så såg han inte ut att vara tjockare än ett lakritssnöre.

Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

andi sa...

Tack för din hälsning!
Jag behöver nog kontakta er ;)***

pelle sa...

Bra tänkt, att fylla badkaret så du har dricksvatten. Mina tvåbenta har inget sånt, men jag har skålar lite överallt med vatten och ute e det alltid nån pöl man kan dricka ur. Till och med en liten bäck i min skog har jag.
Du e lika stiligt röd som jag!
Tass tass!

Anonym sa...

Jag hittade detta inlägg tidigare idag samtidigt på kontoret Mycket användbart skickade länken till mig själv och kommer sannolikt att bokmärka den när jag gör det hemma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19